Hírek

Magához térő csapatok?

Ma irány Anglia és Németország!

West Ham United-Manchester United 2!

Magára talál végre a vörös sereg a BL-sikert követően? Nos, szerintünk jó esély van rá…
A kalapácsosok a gyenge szezonkezdés után rendezték soraikat, felkapaszkodtak a tabellán, ám hiába 12.-ek, előnyük a vonal alatti alakulatokkal szemben mindössze 6 egység. Jelenleg 31 pont áll a nevük mellett, ebből 18-at termeltek az Upton Pakrban (5-3-6, 20-20). A “nagyvadaknak” egytől-egyig megadta magát, a nagy kérdés az, hogy Moyes mester legénysége mennyire számít ragadozóbak, vagy inkább békés házikedvencnek…
Sam Allardyce mester alakulata január végétől futott egy parádés szériát: öt bajnokit húztak le veretlenül Nolanék, ráadásul négyet meg is nyertek ezek közül. Viszont az elmúlt hetekben jött két túra, amely pontatlanul zárult: előbb az Everton, majd a Stoke gyűrte le a bordó-kék-fehéreket. O’Brien a védelemből hiányzik, még a télen érkezett talján csatár, Boriello ugyancsak sérüléssel küzd.
Az idei bajnokságban új éra vette kezdetét az Old Traffordon. Sir Alex Fergusont David Moyes váltotta, és az Evertontól érkezett szakember vezetésével eddig igencsak hektikusan szerepelnek a vörösök. A BL-ben már a nyolc között vannak – a héten 0-2-es hátrányt dolgoztak le az Olympiacos-szal szemben. A kupáknak már búcsút intettek, és a Premier League-ben sem kápráztatják el a közönséget. 29 meccsen 48 pontot gyűjtve csak a 7. helyen tanyáznak – az EL-re odaérhetnek, a BL-re aligha…
A menedzser állítólag ultimátumot is kapott a tulajtól a görögök elleni meccs előtt, ám a “vizsgán” a holland gólzsák megmentette a skót stratégát. Ma a bajnokságban is illene virítaniuk Rooney-éknak, ráadásul mostanság idegenben jobban is megy De Geáéknak: három legutóbbi túrájukon 7 egységet termeltek, és még csak gólt sem kaptak.
A sérültek is felépülőben vannak, Smallingon és Nanin kívül lassan mindenkivel számolhat a szakvezetés.
Az idén eddig sokszor vitte már a mixet a MU – ma ennek ellenére bizalmat szavazunk van Persei-éknek! A manchesterieknek muszáj végre a bajnokságban is megindulniuk felfelé, és ehhez ma este három ponttal járulhatnak hozzá… Tippünk tehát: 2-es!

Borussia Mönchengladbach-Hertha 1!

Éledeznek a zöldek – ma végre megszakíthatják hosszan tartó rossz hazai szériájukat is…
Parádésan kezdte a szezont a Borussia, otthon mindenkit elvert, ám az ősz végére hullámvölgybe kerültek Raffaelék. A dobogó környékéről nyomban a középmezőny elején találták magukat, és itt tanyáznak most is. A 7. helyen érte őket a játéknap 39 ponttal – igaz, egy jobb szériával könnyen ott lehet a BL-selejtezőt érő 4. pozícióban. Lucien Favre, a házigazda vezetőedzője a klub honlapjának nyilatkozva kiemelte: jó néhány kérdőjel van a fejében a kezdőcsapatot illetően, Daems és Kramer is hagyott ki edzéseket a héten. Biztosan hiányzik majd a Dortmundban kiállított Nordtveit, Wendt pedig még nincs teljes erőállapotban. A tréner arról is szólt, hogy nagyon kellett fiainak a múlt heti siker, hiszen régóta nem tudtak három pontot kasszírozni. Való igaz: nyolc siker után két iksz és három vereség rondítja el a hazai mérleget. A brigád a dortmundi sikerrel egy kilenc meccsből álló nyeretlen sorozatot zárt le.
A Hertha újonc a ligában, ám ez cseppet nem látszik meg a fővárosiak teljesítményén. A középmezőnyben állnak (9.) 36 ponttal, és az egyik legjobb túraegyüttes. 5-4-3-as vendégmérlegük önmagáért beszél, január 25-e óta nem kaptak ki idegenben. Mostanság viszont kisebb gödörbe kerültek Ramosék: három meccsen két pont jött össze, a hétvégén pedig az Olimpiai Stadionban a nem túl acélos Hannover gurított egy hármast. Hiányzók lesznek a kék-fehéreknél is: Cigerci és Lustenberger a középpályán meghatározó játékosnak számít.
A Mönchengladbach a múlt heti győzelemmel kilábalni látszik a gödörből. Kruséék régen nem nyertek ráadásul odahaza – épp itt az ideje. Bizalmat szavazunk a házigazdának, szerintünk a pontok a Borussia Parkban maradnak. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik