Hírek

Sok gól, sok pont…

Ausztriában futballozunk, Spanyolországban kosarazunk egy jót...

Liefering-Horn +2,5!

Eseménydús kilencven percet várunk az osztrák másodosztályban: a mezőny egyik legjobb támadósora a liga legpocsékabb hátsó alakzatával találja szembe magát…
Hiába a parádés rajt, a Salzburg tarcsi hihetetlen mély gödörbe került az ősz végére. Az elmúlt 12 bajnokija közül mindössze egyet nyertek meg a fehér-pirosak, így nem is meglepő, hogy most már csak a középmezőnyben állnak a fiúk, negatív összmérleggel. Bammeréknak 30 egység áll a nevük mellett, hazai mérlegük nem különösebben veszélyes: 5-2-5, gólarányuk 23-16. Kétségtelen, hogy eleinte szórták meg magukat jobban a srácok, mostanság takarékosabb üzemmódban teljesítenek Peter Zeidler tanítványai. A gyengélkedés folytatódott 2014-ben is, három sitt után jött egy pont, igaz, a kiesőjelölt First Vienna otthonából (1-1). Savicéknak muszáj lenne előbb utóbb magukhoz térniük, hiszen a fórjuk az utolsó helyezettel szemben tíz pontosra zsugorodott.
A Horn a kiesés elől menekül, 23 pontja van, épp hárommal több a sereghajtónál. Hátradőlésről szó sem lehet, minden egységre szükségük van a kékeknek. A társáság idegenben 3-2-6-os mérleggel szerénykedik, összgólaránya ennél is beszédesebb: 34-50! Ennél több találatot senki nem kapott, over-under mutatója 16/7. Willhelm Schuldes legénysége rossz sorozatot zárt le a minap: 2-0-ra verték a 2. Austria Lustenaut.
Az idén eddig kétszer randevúztak a felek, és mindkétszer 4-2-re a Liefering győzött. Ma merészség lenne egyértelműen a hazaiak esélyére fogadni, így maradunk a találatoknál: szerintünk hármat azért csak összehoznak a fiúk!

Unicaja Malaga-Barcelona

Régi ismerősök randevúznak, és az a legnagyobb kérdés, hogy a nagy valószínűséggel a csoportelső Barca lódít-e egy kicsit a Malaga szekerén?
Minden a katalánok mellett szól, már-már gyanúsan is, de a Malagának kell a győzelem, nem is kicsit, és mivel csütörtök este nem találtam náluk sérültet, legerősebb keretükkel hazai pályán simán benne van egy szoros mérkőzés!
A PANA, a Fener és a Malaga ugyanolyan teljesítményt tud felmutatni, pontazonosság esetén pedig az egymás elleni mérleg a mérvadó!

A Malaga a Fenernél majdnem megcsinálta a csodát, és nem túlzás kimondani, hogy a lefújás előtt 16 másodperccel bizony a bírók segítették győzelemre a hazai csapatot! A Barca észvesztően jól muzsikál! Játékuk szellemes, szépen keresik az üres embert, akár extra passzig is. Palánk alatt megerősödtek, és az öreg rókák nagyon jól kiegészülnek a lendületes fiatalokkal. A katalánok 12 ponttal verték a Spanoulis függő Olympiakost. Címvédőt verni mindig nagy szó, tehát önbizalommal telve és legerősebb keretükkel mennek Malagába.

Top 16-os mérlegük alapján 80 pontot átlagol a Barca, a Malaga pedig 75-öt. Hármasokban sacc ugyanúgy teljesítenek, de mezőnyből majd 10 százalékkal jobb a Barca, büntetőkben a Malaga hatékonyabb. A lepattanószerzésben nincs különbség a csapatok között. A Malaga esze maga az edző, Joan Plaza, nagyon jól alkalmazkodik meccs közben, együtt él a játékkal, jól olvassa, és rafinált dolgokat agyal ki! Húzóembere Fran Vasquez, aki nem igazán dobott pontjai mennyiségével, mint inkább a csapat iránti alázattal és harcosságával érdemli ki a csapatkapitányi és a húzóemberi címet!

Mit várhatunk?

A győztest megtippelni így, hogy a Barcának édes mindegy – merthogy 3 forduló van még hátra ezen kívül, és kettőt úgyis behúznak -, nagyon necces. Mivel kétségtelen, hogy a Malagának nagyon kell a meccs, és a Barca elmegy játszani egy jót, inkább a sok pontban bízhatunk, mint abban, hogy agyonhajtják magukat Katalónia sztárjai. A Malaga odahaza 72-75 pontra jó lesz, és persze annyit simán letesz a Barca is, tehát a +148.5 pont bizony jó döntés lehet erre a meccsere.
Az opció 1.9-szeres kifizetést ér!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik