Hírek

Egy foci, két kosár…

Ma megint három esemény kerül terítékre: egy futballmeccs mellett - Ninno mester jóvoltából - ismét kosarazunk egy hangulatosat...

Hobro-Fredericia Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

A feljutásra gyúró hazai együttes eddig nem botlott otthon – ma a Fredericia látogat hozzájuk. Gólokra vadászunk…
A Hobro várakozáson felül teljesített az ősszel: a tavaly még kiscsapat vezeti a tabellát, 7 ponttal előzi meg a 2. Horsens-t, és 9-et vert rá az ugyancsak feljutásra gyúró Silkeborgra. 42 egységgel telelt, saját pályáján pedig félelmetesen tolták a fiúk: mind a 8 fellépésüket behúzták, gólarányuk pedig 21-7 volt! Otthon csak egyszer nem jött a +2,5, és bizony csak háromszor úszta meg kapott találat nélkül. AZ over-under mérlegük 13/5… A télen nagy mozgás nem volt a keretben, a felkészülés jól sikerült, legutóbb a norvég Startot verték Jessenék. A klubnál mindenki bizakodó, a cél nem más, mint az első két hely megszerzése, azaz az osztályváltás.
A Fredericia gyengébben teljesített az ősszel, 24 egységével a középmezőnyben telelt. Idegenben 3-1-4-es mérlegéhez 13-10-es gólarány párosult, a decembert nagyon elrontotta, három vereséggel zárta a 2013-as esztendőt. A piros-feketék a felkészülés alatt sem brillíroztak, szóval, nem klappol minden a brigádnál. Hajlamosak viszont eseménydús kilencven perceket produkálni: 12-szer esett legalább három gól a mérkőzéseiken – azért ez sem rossz arány… A túrákon kétszer maradtak impotensek, hatszor azért beköszöntek.
A bukik igencsak magas szorzót adtak napokkal ezelőtt a hazai sikerre (2,1), ami tán annak is köszönhető, hogy az ősszel lehet, hogy túlfutotta magát a sárga-kék alakulat, no és minden sorozat megszakad úgy is egyszer. Elnézve az egymás elleni statisztikákat, zömében sokgólos csatákat vívott egymással a két társulat. És mi is ezt az opciót célozzuk meg. Szerintünk megint nem unatkoznak majd a nézők, azaz lesz három találat!

Real Madrid-CSZKA Moszkva

Két szupercsapat meccse következik a 11. fordulóban, és méltán bízhatunk abban, hogy van bosszúvágy és visszavágási szándék a Madridban! Még négy forduló van hátra a Top 16-os szakaszból, aztán már a párharcok következnek, így tehát nyomatékosan fontossá válik minden győzelem, az egymás elleni eredmények meg talán még inkább!

Január 14-én Moszkvában találkoztak, ahol a CSZKA 85-71 re győzött! Erre a spanyol vereségre akkor számítani is lehetett, hiszen valószínűtlenül hosszú veretlenségi szériát futott a Real!

Sokat fényeztük már mindkét együttest, és most is csak azt lehet mondani, hogy ha van igazság, akkor ez a két csapat ott lesz a Final Fuorban Milanoban! Sérült Milos Teodosic az oroszoknál, a Realban Caroll és Draper hagyja ki a mai meccset.

Vereséget szenvedett a Real egy pokoli meccsen Münchenben, és ezt még fociban is meglepő hír kéne, hogy legyen, nemhogy kosárban, és ráadásul 6-szoros pénzért… Na, de ne higgyük, hogy bunda volt, vagy sumákolás!
A friztek felvették a Real rohanós játékát, és jobban bírták, mint a spanyolok, na meg azért volt egy kis mázli faktor is!

A CSZKA Moszkva 2-3 évvel ezelőtti önmagát idézi, sokpontos meccseket nyomnak, agresszívek támadásban és gyorsan fejezik be az akciókat, mielőtt még a védelem összekapná magát. Ez az orosz “Blizt Krieg” hatékony, és jól áll nekik!

86 pontot átlagol a Real és 84-et a CSZKA – ez nagyon-nagyon jó európai mércével nézve. 38 százalékkal tolják a hármast a blancok és 48 százalékkal az oroszok, ez csodaszép mérleg, majdnem minden második hármas a helyén landol!
Mezőnykísérletekben 54 százalékkal teljesít mindkét csapat, büntetőzésben és lepattanókban a Real felé billen a mérleg nyelve, de csak alig érezhetően!

Mit várhatunk?

Egy világ omlana össze bennem, és a jó kosárlabdába vetett minden hitem, ha nem dobna mindkét csapat 74-75 pont felett. Mindkét csapat szereti a rohanást, remek hármasdobók sorakoznak mindkét oldalon – akkor is, ha az orosz csapat esze kiesett.
A sok pontban bízhatunk leginkább! A Real vissza akar vágni, és hazai közönsége előtt megmutatni, hogy a müncheni betli a véletlen műve volt, a moszkvai vereséget pedig feledtetni tudják!
+153.5 pont 1.7-ért, ez az az opció, amiben leginkább bízunk! Mellette meg lehet támadni a Real Madrid győzelmét -7.5-tel 1.8-ért, amennyiben Milos valóban sérült!

Zalgiris Kaunas-Lokomotiv Kuban

A litvánokat nem szabad leírni! A Lokomotivnak pedig kell ez a győzelem, de nagyon, kikaptak a Galatatól egy szem ponttal a múlt héten. A litvánok öreg rutinos rókák, a közönségük pedig elképesztő lelkesedéssel tolja őket. Csapatként és egyénileg is jobb az orosz csapat, szegény litvánok a végjátékra mindig elfáradnak! Ha nem rohannak annyira, ha többet cserélnek, és le tudják lassítani Pashutin csapatát, akkor lehet egy kis esélyük. A tipp -159.5 pont 1.58-ért

Olvasói sztorik