Hírek

Kupa és bajnoki!

Két, otthon erős alakulatnak szavazunk ma bizalmat...

Rijeka-Istra 1!

A horvát kupában már az elődöntőket rendezik: az első felvonáson a hazai együttes szerintünk előnyt szerez a visszavágóra!
A második helyért is harcban lévő rijekai brigád jól szerepel az idei kiírásban. Ugyan a Dinamo hegemóniájának megtörésére nincs esélye az együttesnek, a Hajdukkal különharcot vív az ezüstért, és bizony még közel sem lefutott a verseny. Odahaza veretlenek a rijekaiak – igaz, sok meccsüket adták ikszre (7-7-0). A formájukra nem lehet panasz: Brezovecék három győztes bajnokiból érkeznek a mai összecsapásra. A Rijeka az előző körben az eszékiek ellen csak 11-esekkel lépett tovább.
Az Istra a középmezőnyben állomásozik, a nemzetközi porondra egyetlen esélye van: megnyerni a kupát. Ami azért nem lesz egyszerű feladat, hiszen soros ellenfele erősebbnek tűnik nála. A bajnokságban a középmezőnyben állomásoznak, sem előre, sem hátra nem kell tekintgetniük a sárga-zöldeknek, akik érdekes módon vendégségben ütősebbek. A pontvadászatban két kemény ütközeten vannak túl a fiúk: előbb remiztek otthon a Hajdukkal, majd csúnyán beleszaladtak a késbe a Dinamónál (6-0). A kupában eddig jóé tolja az Istra, az előző kanyarban a Zadar ellen kettős sikerrel léptek tovább. A csapat totálisan rákoncentrálhat a kupameccsre, és tuti, hogy igyekeznek megszorongatni a rijekai társulat dolgát.
A hazaiakat erősebbnek érezzük, és noha sok remit játszottak saját közönségük előtt (az Istrával is egyebek mellett…), ma mégis bizalmat szavazunk a Rijekának: előnyből utaznak a jövő heti visszavágóra!

Motherwell-Inverness 1! +2.5!

Mindkét alakulat szinte biztos, hogy tagja lesz a felsőházi rájátszásnak, és elnézve a hazaiak támadósorát, jó eséllyel újabb három ponttal gyarapodhatnak…
Élcsapatok randevúznak a Fir Parkban, ahol is elmaradt meccset pótolnak az együttesek. A piros-sárgák az előkelő 3. helyről várják a folytatást, 51 pontig jutottak, ebből hazai környezetben 28-at (9-1-3) zsebeltek be – egy szó, mint száz, nem egyszerű dolog pontot szerezni a Motherwellnél.
A társulat mostanság nagyon kétarcú: otthon jól tolják, vendégségben viszont betliznek. Legutóbb a Hibernian-nál jártak, és végül azért egy pontocska csak összejött Mc.Faddenéknek. A brigád hajlamos gólgazgad meccseket vívni: Suttonék over/under mutatója 18-10. Saját közönségük előtt mindössze kétszer nem köszöntek be, hazai találati mutatójuk 27-21.
AZ Inverness jelenleg az 5., ám felsőházi tagsága nem forog veszélyben, ugyanis tekintélyes fórral rendelkezik a 7. Hiberniannel szemben. Most 45 egységnél járnak a fehér-kékek, akik kimondottan eredményes túrázók (7-3-4), és okoztak már jó néhány meglepetést a ligában. A klubnál mostanság nem éppen jó a hangulat, hiszen a hétvégén az Aberdeen-nel szemben alulmaradtak a Co-operative Insurance Kupa fináléjában (tizenegyesekkel), előtte nem bírtak otthon a Hiberniannel, korábban pedig ugyancsak saját stadionjában mért rá nagy csapást a Dundee United a skót kupában. Összességében tehát éltek már meg sikeresebb napokat is McKay-ék…
Az elmúlt években rendre eseménydús ütközetet vívott egymással a két együttes. Volt itt 4-3-as Inverness-siker, de 4-1-es és 5-1-es Motherwell-győzelem is előfordult. Ma megint inkább Suttonéknak szavaznánk bizalmat, no és egy másik szelvényen pedig azért behúznánk a +2,5-ös opciót…

Olvasói sztorik