Hírek

Egy BL-meccs, egy csörgőlabda…

Mit tesz a Real a Schalkével? És a Cambridge a Wellinggel? Jó kérdések...

Real Madrid-Schalke Hazai és +2,5! (0-1) 1! Hazai és +3,5!

Igazi tippözönnel rukkolunk elő a mai madridi BL-meccsel kapcsolatban. Nem érzünk meglepetést, no és azt sem gondoljuk, hogy leállnának a felek a gólgyártással…
A Veltins Arénában aratott 6-1-es sikert követően nincs nagyon tétje a mai randevúnak. Pontosítsunk azért: meggyőződésünk, hogy Ronaldóék szórakoztatni kívánják a Bernabeu népét, a germánok pedig azért mentenék a menthetőt. Ennek megfelelően nívós kis ütközet alakulhat ki ma este a spanyol fővárosban.
A Real vezeti a La Ligát, előnye 3 pont a városi riválissal szemben, 4 a katalán óriás előtt. Ancelottiék formája parádés, október vége óta nem találtak legyőzőre, és ha nem is mindig brillírozva, de szépen sorban húzzák be az értékes győzelmeket. A hétvégén Malagán jártak, és a portugál zseni találatával el is hozták a pontokat a déli városból.
Arbeola, Khedira és Benzema sérült, ők nem lehetnek ott a mai visszavágón.
A Schalke a két kiadós vereséget feledtette immár (Bayern 1-5, Real 1-6), és két sikerrel hangolt a mai fellépésre. A Hoffenheimet simán, az Augsburgot neccesebben gyűrte le – e hat pont hatására már a 3. a Bundesligában, egy egységre megközelítve a 2. Dortmundot. Huntelaar elkapta a fonalat, e két ütközetben 5 gólt szerzett, és szerintünk ma is sanszos, hogy betalál. A királykékek az esélyesség terhe nélkül utazhatnak Madridba: a szép “halál” reményében szerintünk felvállalhatnak egy nyílt meccset. A keret nem lesz teljes, a védelemben és a középpályán vannak hibapontok. Ennek ellenére
Azt gondoljuk, hogy a mérkőzést a Real nyeri meg, és a királyiak megint nem spórolnak majd a találatokkal. Könnyen jöhet a +2,5, de a +3,5 is vállalható opció lehet kombinálva a hispánok sikerével. Mi ezen opciókat favorizáljuk…

Cambridge United-Welling 1!

Magához tér végre a feljutásért hajtó hazai együttes? A vendégek nem a legjobb összetételben érkeznek – így szerintünk a kérdésre feltétlenül igen a válasz…
A sárga-feketék sokáig a bajnoki cím megnyerésére, és ezáltal az egyenes feljutásra is esélyesek voltak, ám a Luton végül begyújtotta a rakétákat, és elhúzott a mezőnytől. Persze, még utolérhetik a listavezetőt Norrisék, ám ahhoz már extra teljesítmény kellene – nem olyan, mint amilyent mostanság ad elő a társulat.
35 csatában 63 pontig jutott a gárda, így jelenleg a 3. A play offos pozíció szerintünk mindenképpen összejön, ám ehhez azért nem csak otthon kellene brillírozni. Mert saját stadionjában eddig jól tolják Ellioték, 13-3-2 (36-8) a soruk, viszont legutóbbi öt hazai meccsük közül csak egyet nyertek meg. Két hazai ikszből érkeznek a mai randevúra: mindkétszer a hajrában veszítettek el értékes pontokat a fiúk. Megy a fogadkozás a csapatnál, Berryék mindenképpen visszatérnének a helyes útra, ami ugye a győzelmet jelenti.
A Welling újonc a ligában, a hatodik vonal déli szekciójából érkezett, és eddig olybá tűnik, sikerül is meghosszabbítani Konferencia Liga tagságát. Jelenleg a 13. helyen állomásoznak 52 egységet gyűjtve, tisztes távolságban a veszélyes zónától. Sőt, ha összekapják magukat Beautymanék, még talán oda is férhetnének valamelyik rájátszást érő helyre. Ám erre kevés esélyt látunk, ugyanis a remek februárt szeszélyes március követte: legutóbbi három ütközetéből kettőt is elbukott, ráadásul a Halifaxtól elszenvedett vereség áldozattal is járt: egy kezdő bekk pirosat kapott.
Augusztusban, fordulatos mérkőzésen remiztek fordított felállásban: 2-2re végeztek a felek. Most viszont a nagyobb játékerőt képviselő, otthon masszív Cambridge sikerét várjuk. Az élcsapat elveri az újoncot, így a pontok a sárga-feketéknél maradnak!

Olvasói sztorik