Hírek

Angol és francia túra

Kapitányunk távollétében Andrew jelentkezik a szombati tutikkal, ezúttal az angol második vonalban és a franciáknál kalandozunk!

Nottingham – Doncaster, 1

Az osztályozót érő 5. helyen álló Nottingham fogadja a veszélyzónától eltávolodó, de még mindig a tűzzel játszó Doncaster csapatát. A Forest borzalmas formában van: a Sheffield elleni kupabúcsú után immáron 5 bajnoki meccse nyeretlenek, ezalatt ugyan a Leicester és a Middlesbrough elleni döntetlen jó eredmény, a Burnley és a Wigan elleni zakó már nem annyira… A Doncaster zsinórban 2 sikerével immáron 7 pontra távolodott el a kieső zónától, de védelme továbbra is nagyon gyenge. Mindkét oldalon vannak fontos hiányzók… A Nottingham oldalán nem bevethető Lichaj (védő, 24/0), Wilson (védő, 7/0), Hobbs (védő, 27/1), Cohen (középpálya, 16/1), Lansbury (középpálya, 26/7), Vaughan (középpálya, 5/0) és Blackstock (támadó, 0/0), tehát két fontos védő és két fontos középpályás is sérült. Viszont a Boro ellen visszatért 20 perc erejéig Reid (középpálya, 31/9) és vélhetően a szombati meccsen is ennyit játszhat. A vendégek hiányzói: Meite (védő, 11/1), Turnbull (kezdő kapus, 28/0), Jones (védő, 12/1), Khumalo (védő, 30/0), McCombe (védő, 0/0) és Tamas (védő, 8/0). A vendégek hátsó alakzata tehát meglehetősen hiányos, ez pedig a Nottingham oldalára billenti a mérleg nyelvét!

QPR – Yeovil, 1

Habár sok van még hátra a Championship idei szériájából, a QPR az utóbbi időben jelentősen eltávolodott az egyenes feljutó helyektől, hátránya már 10 pont a 2. helyezetthez képest. Előző 5 meccséből csak egyet nyert meg, legutóbb a Brighton otthonában égtek meg. Az újonc Yeovil egy remek szériának köszönhetően elmozdult az utolsó helyről, ám 29 pontja még mindig a kieső zónában tartja az együttest, legutóbb az Ipswich elleni hazai vereséggel (0-1) megszakadt 5 meccses veretlen szériájuk. A vendégek várhatóan a Stech – McAllister, Webster, Duffy, Ayling – Holmes, Lawrence, Palazuelos, Edwards – Miller, Hayter felállásban kezdenek, vagyis továbbra sem kezdhet 4 fontos középpályás (Dawson, Ralls, Davis, Grant) és a támadó Hoskins. A QPR kerete erősebb és a Brighton elleni vereség után sikerre éhesek a hazaiak, szerintünk ezt behúzzák!

Lille – Nantes, 1

Az 5 meccse veretlen Lille a harmadik helyre hajt, hiszen a PSG-Monaco kettőssel valószínűleg nem tudják felvenni idén a versenyt, viszont a 3. helyet még simán bezsebelhetik. A következő győzelmet a gyengélkedő, de jó eséllyel kiesést megúszó Nantes ellen gyűjtheti be a Lille. A vendégek legutóbbi 5 idegenbeli meccsükön nyeretlenek maradtak, ráadásul becsúszott egy 5-0-s zakó is a PSG ellen. A Lille ennyit nem lő majd, de szinte tuti hogy 1-es lesz ez a meccs!

Reading – Derby, mindkét csapat szerez gólt, +2.5 gól

A Reading mindenáron vissza kíván kerülni a Premier League mezőnyébe, ehhez azonban sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményre lesz szüksége, jelenlegi 15-10-10 mérlege kiszámíthatatlanságra utal. Legutóbbi 3 bajnoki meccsén veretlen maradt a hazai együttes, bár ebből két meccs is döntetlennel zárult, melyek közül legalább a Yeovil elleni hazai ütközetet illett volna behúzniuk, pláne hogy bő 20 percet kettős emberelőnyben játszhattak. Pogrebnyak és Le Fondre vezetésével a támadósoruk az 56 rúgott góllal jónak mondható, a védelem viszont 41 alkalommal kapitulált már 35 meccs során. Otthoni 7-6-4 mérlegük közepesnek mondható, de mindössze 3 hazai bajnoki meccsükön maradtak gólképtelenek és csak 4 otthoni találkozójukon nem kaptak gólt. Nigel Atkins mester ezen a meccsen sérülés miatt nem számíthat Pogrebnyak (támadó, 29/9), Danny Williams (középpálya, 25/2) és McCleary (középpálya, 32/4) játékára sem, vagyis 3 kulcsjátékos is hiányzik majd hazai oldalon.
A Derby a dörzsölt Steve McClaren vezetésével szárnyal idén és egyértelműen esélyes a feljutásra, jelenleg a 3. helyen állnak 62 egységgel. Legutóbbi 3 nyeretlen bajnokijuknak köszönhetően az egyenes feljutó helyektől eltávolodott a csapat, viszont az osztályozón jó eséllyel ott lesznek a Kosok, erre a meccsre azonban 3 nyeretlen találkozóról érkeznek. Vendégként a 2. legjobb alakulatról beszélünk a bajnokságban 9-4-4 mérlegükkel, 60 rúgott góljuk kicsit több mint a felét (31) idegenben szerezték. A támadó középpályás Bryson a legeredményesebb eddig 12 góllal, mellette pedig 4 csatár is szép számmal termeli a gólokat. Utazásaik során csupán a Nottingham és a Burnley otthonában nem tudtak gólt lőni és csak 4 olyan idegenbeli derbijük volt, ahol nem kaptak gólt. Kulcsfontosságú hiányzójuk nincs sőt, McClaren csapatába visszatér a hétközi bajnokit kihagyni kényszerült Hughes (középpálya, 33/3).
Két kiváló támadósorral rendelkező együttes csap össze ezen a meccsen, így mi mást is várhatnánk, mint gólokat? Az egymás elleni mérlegük is gólokat vetít előre erre az összecsapásra, 2010 óta vívott 6 közös meccsükből csak egyszer nem lőttek gólt mindketten, ráadásul annak a meccsnek a kivételével minden alkalommal született legalább 3 találat is. Ugyan ez semmire sem garancia, mégis két támadó stílusú csapat esetén szerintünk nem a védelmek dominálnak majd: mindkét fél betalál és lesz legalább 3 gól!

Olvasói sztorik