Hírek

Favorit otthon a DVTK?

Ma megint futballozunk és kosarazunk...

Diósgyőr-Lombard Pápa 1!

A dobogóra hajtó hazaiak nem engedhetik meg maguknak a botlást hazai környezetben: a Lombard ma megadja magát Borsodban!
A 20. fordulót rendezik a Mennyei Bajnokságban. A piros-fehérek nem mondtak le dobogós álmaikról, jelenleg 30 ponttal a 4. helyről várják a folytatást. És ami érdekesség, hogy a miskolci katlanban eddig átlagosan teljesítenek csak Futácsék: 3-4-2-es soruk cseppet sem nevezhető félelmetesnek. A formájuk nem rossz, a pontvadászatban két remivel nyitották az évet, a Ligakupában továbbjutottak, az MK-ban pedig 2-2-es eredményt hoztak össze éppen Pápán. Szivics mester nem számíthat Kádárra, akit Kecskeméten állított ki a játékvezető, elől viszont bevetésre kész a Futács-Grumics páros, amely azért magyar szinten egészen jól hangzik…
A Lombard egészen jó őszt produkált, így egyelőre nem kell a kieséssel foglalkozniuk a sárga-feketéknek. Tóth Bálint alakulata 25 egységével a 9., vendégségben 3-2-4-es, egészen elfogadható mérleget összehozva. A bajnokságot két remivel nyitották Keneseiék (Kaposvár idegenben, Mezőkövesd otthon), a Ligakupában továbbjutottak, az MK-ban pedig ugye 2-2-re végeztek a borsodiakkal az első felvonásban. A Veszprém megyeiek idegenben sem állnak be bekkelni, Grifitth-ék rendre felvállalják a nyílt játékot. Talán ennek is betudható, hogy vendégségben lényegesen több gólt szereztek (14), mint a Perutz Stadionban (9).
Az ősszel egy balszerencsés öngóllal kikapott otthon a Lombard – ezt követően táltosodott meg a DVTK. És ma sem várunk meglepetést, az az érzésünk, hogy a nagyobb játékerőt képviselő borsodi brigád behúzza a három pontot, és ideiglenesen fellép a dobogóra. Tippünk tehát: 1-es!

Anadolu Effes -Panathinaikos

A Török -Görög “barátság” jegyében találkoznak a srácok és nem csak kosárlabdára számíthatunk . Kőkemény csata lesz ez pont olyan mint minden meccs amit ennek a két országnak a csapatai vívnak !

Pedoulakis elment ! Köszönjük a szereplést és a sikereket is hiszen csak sikerült elnyerni a görög kupát és a bajnokságot az Euroliga címvédőjének orra elől !
Hiányérzet mégis maradhatott a PANA szurkolókban hiszen a támadójáték jócskán elmaradt a várttól és csekély vigasz az is hogy védekezésben senki nem vetekedhet a görög bajnokkal !
Szokjunk hozzá szép lassan , hogy nem csak öreg edzők lesznek kosárlabdában ! A görögök nem paráztak befiatalítani és Bartzokas -az Olympiakos edzője után – a PANA kispadjára is egy fiatalnak mondható 39 éves úriembert tettek !

De ki az a Fragiskos Alvertis ?

Ez a copfos óriás olyan a PANA nak mint Maldini a Milannak , Puyol a Barcának vagy Giggs a Manchester Unitednek .
Egy olyan manus aki pár éve még együtt pattogtatott Diamantidisel és aki magától Zeljko Obradovictól tanulta a szakmát , egy olyan ikon aki nem kevesebb mint 25 trófeát nyert a PANA csapatával !!!
Na kérem most ilyen edző váltja az öreget a zöld fehér kispadon .

Az Anadolu Efes teljesen tisztában van a képességeivel és tuti nincsenek irreális elvárásaik , álmaik .
A törökök odahaza nagyon erősek , a Milanot egy mások majdnem egész pályás hármassal fektették meg az utolsó másodpercben , a Barcától pedig hosszabbításban szenvedtek vereséget . Planinic ,Vasileiadis, Gordon és Gönlüm nagyot hajtottak azon a meccsen és most is sokat lehet várni tőlük .

A PANA az OAKA ban szenvedett vereséget a Laboral Kutxatól és ez is nagyban közrejátszott Pedoulakis menesztésében -ami csak idő kérdése volt !!! – .
Szóval egy nagyon fontos könnyűnek ígérkező meccset buktak el , indiszponált dekoncentrált játékkal, nagyon sok eladott labdával és rossz meccsbenyúlással edzői részről .

Mit várhatunk ?

Alvertis már jó ideje ott sertepertélt a menesztett edző körül -hiszen segédedző volt – időkéréseknél sokszor láthattuk amint tanácsokat ad , Obradovic idején Csk volt és szellemi vezér . A játékosai felnéznek rá , fanatizálni tud és bízzunk benne hogy a támadójátékot fel tudja javítani . Fontos lenne ez az Euroligás debütáló győzelem , edzőnek és a csapatnak egyaránt .
A hosszabbítás lehetősége ott lebeg ebben a meccsben ezért toljunk rá egy kis pénzt de amiben leginkább bízhatunk az hogy a Panathinaikos nyer !
1.67 X es pénzt ér !

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik