Hírek

Erős hazaiak…

Ma egy osztrák és egy gall másodosztályú meccset veséztünk ki. 1-esekre hajlunk... És Persze a Pana-Laboral ütközet is Ninno mester látószögébe került...

Altach-First Vienna (0-1) 1!

Kettővel verheti a listavezető a sereghajtót!
A múlt héten folytatódott a pontvadászat az osztrák második vonalban is. A listavezető Altach ott folytatta, ahol abbahagyta, 20 meccs után már 44 egység áll a neve mellett, így legújabb sikerével már 8 pontosra hízott előnye a 2. Superfunddal szemben. Damir Canadi legénysége otthon parádézik, 9-1-0-ás sora önmagáért beszél. Gólaránya 27-6, legutóbb október elején szenvedett vereséget – igazán jó eséllyel megnyeri a másodosztályú bajnokságot a társulat. Aignerék 20 ütközetben 44 találatot hintettek már, odahaza mér jobb az arány: 10 meccsen 27-szer köszöntek be. Ma is várunk tőlük gólokat, nem is keveset…
A First Vienna a kiesés ellen küzd, és, ha nem sújtotta volna a szövetség -3 pontos büntetéssel, könnyebb lenne valamelyest a helyzete. Most 20 pont áll a gárda neve mellett, ebből otthon 12-őt, idegenben 8-at szereztek. Kurt Garger vezetőedzőnek leginkább a támadósorral van a legtöbb baja: 20 csatában mindössze 19-szer vették be az ellenfelek kapuját.
A brigádnak minden esélye megvan a bennmaradás kivívására, hiszen a 6. Mattersburg is csak 5 ponttal előzi meg a fővárosi alakulatot. Ma azonban nagyon nehéz feladat vár a srácokra. Az újév első meccsét elrontották Bichelhuberék, ugyanis hazai környezetben buktak a rivális Pandorffal szemben.
A First Vienna még soha nem nyert a Cashpoint Arénában, ikszelni is csaknem három éve sikerült legutóbb. Az egymás elleni mérleg nyomasztó Altach-fölényt mutat – és ma sem várunk csodát. A hazaiak a legjobb kerettel rendelkeznek, a feljutásra gyúrnak, és a kiesőjelölt nem okozhat gondot a bajnokesélyesnek. Nálunk sima hazai a történet, legalább kettő lesz közte a végén. Tippünk tehát hendis hazai!

Laval-Bastia CA 1!

A kiesési rangadón a hazaiakat érezzük esélyesnek. Több érvünk is van… A narancssárgák másfél hete edzőt váltottak, ez talán löketet adhat a brigádnak. Jelenleg 23 egység áll a nevük mellett, a Stade Francis-Le Basser-ben 3-5-4-es sort produkáltak (21-19). Az utolsó előtti pozícióban állomásoznak, formájuk tragikus. November vége óta lejátszottak tíz bajnokit, de nyerniük nem sikerült Bekamengáéknak, pedig a kameruni támadó már 11 találatnál jár. Ha nem kezdik meg a pontok gyűjtögetését, kiesés lesz a dologból. Jelenleg a vonal fölött tanyázó együttesek 30 egységnél járnak, tehát még nem behozhatatlan a lemaradás. Eltiltás ezúttal nem sújtja a Lavalt, sőt, friss sérült sincs a keretben – visszatér egy középpályás, aki a múlt héten lapok miatt nem lehetett ott Brestben (2-1).
A korzikai kiscsapatnak lefőtt a kávé, mindössze 14 pontot szereztek, idegenben legalább már nyertek meccset (2-2-9), gólt viszont csak elvétve szereznek (4-22). Hat nyeretlen bajnokiból fordulnak a mai ütközetre, három meccse még csak gólt sem szereztek a fekete-fehérek. Legutóbb az idegenben halovány Auxerre-rel remiztek Korzikán, ám pozíciójukon semmit sem javított ez az egy pontocska… A középpálya nem lesz teljes, egy alapember kidőlt a sorból.
A mai ütközetnek nagy a tétje, elsősorban a hazaiak szempontjából. Ha nyernek, marad esélyük a bennmaradás kivívására. Az új tréner először ül a kispadon hazai környezetben – és nyilván sikerrel kíván bemutatkozni. Szerintünk sikerül is, és a pontokat behúzza a Laval! Tippünk tehát: 1-es!

Panathinaikos – Laboral Kutxa

A legjobban védekező csapat fogadja a leggyengébben támadót Európa egyik legpokolibb és legnagyobb arénájában!

Hogy miben reménykedhet a sokkal többre hivatott baszk csapat? Talán abban, hogy Scariolo mestert nem küldik el, és tovább folytathatja munkáját, csak immár sikeresebben. Erős ez a Laboral, keretében nagyon is, a mostani párharcban persze a kispadok minősége és hossza a görögök felé billenti a mérleg nyelvét, de ha továbbra is kitartanak szponzoraik, szép jövő elé nézhetnek a kosárlabda kedvelői baszkföldön!

Lamar Odom is a friss baszk szerzemények egyike, de egyrészt neki még idő kell a beilleszkedéshez, másrészt nem épp fiatal, de NBA-s rutinja biztos sokat tol a Laboral szekerén.

A Panathinaikos szélsőségesen teljesít, nagy bravúrok és furcsa vereségek egyaránt szerepelnek a repertoárban. A csapat védekezésben nagyon penge, de támadásban a találékonyság nagyon hiányzik. Lassú labdafelhozatal, türelmetlen labdajáratás és sok eladott labda jellemzi a Pana munkásságát, de persze ezért még nem kell leírni őket, a mai párharc esélyesei ettől függetlenül még Ők!

A Pana viszonylag jobb előjelekkel fogadja a Laboralt, hiszen az Euroligában felvállalható 2 pontos vereséget szenvedtek a megerősödött Milano otthonában, a bajnokságban pedig simán verték az Arist.
A Laboral Kutxa szépen lassan elfelejti a győzelem ízét, csak röpke örömök jutnak Hangáéknak! Legutóbbi 20 idegenbeli meccsükből mindössze hetet tudtak nyerni.

Top 16-os teljesítményük alapján hármasokban és mezőnyből is jobb a Pana, büntetőzésben a baszkok hajszállal jobban teljesítenek. 70 és 71 pontot átlagolnak meccsenként, ez nem sok, de legalább nem is kevés!

Mit várhatunk?

A Pana nyer, mert odahaza rettentő erős, viszont nem szoktak ők nagyon-nagyon nyerni! Nyernek, és kész! A Laboral Kutxanal lesz vándorlás, sok embert el fognak küldeni, és jönnek majd újak is, sőt talán magát Scariolo mester is elbocsájtják! Nem túlzás kijelenteni, hogy a csapatban maradásért nyomják a “baszkok”: aki gyengén teljesít, az mehet is. Mindent meg fognak tenni azért, hogy tisztességesen helyt álljanak, és ez a Pana nem az a gyilkos PANA, ami pár éve Euroligát nyert.
Laboral Kutxa győzelem +14.5 ponttal 1.66-ért, ebben bízunk. Melléktippként délután megjelennek az egyéni teljesítmények. Pleis Tibor teljesítményén nagyon sok múlik. Nagyon ügyes, erős és képzett centerről beszélünk, aki simán képes ilyen fontos meccsen 13-16 pontra.
A bukik általában 12.5-ös határon méri a pontjait, vegyük nyugodtan ezen érték fölé, ami 1.87-szoros kifizetést ér!

Olvasói sztorik