Hírek

Kosaras csütörtök

A Barca-Fener meccsen a pontokra megyünk rá - Ninno mester érvelése következik...

Barcelona-Fenerbahce

A katalánok a csoport első helyéről fogadják az ötödik helyről érkező török sztárcsapatot. A tabella egy kicsit becsapós, ez a török csapat keretében nagyon megerősödött! Megkapták a srácok Európa egyik legjobb edzőjét is, csak úgy tűnik, mintha egy kis hullámvölgybe kerültek volna! A Barca az mindig Barca marad, szépen ellabdázgatnak és nyernek is, de nagy zakót, nagy alázást nem igazán képesek produkálni, és nem is akarnak.

Haláli meccset tudott nyerni a Barca az Euroliga sorozat, legmákosabb győzelmét megszerző Anadolu otthonában, hosszabbításba fajult a történet, ahol is a rutin és az erősebb cseresor letörte a törökök lendületét, és nyertek Navarroék, nagy nehezen 5 ponttal. A bajnokságban is nyertek a katalánok, mégpedig a Malaga otthonában, szóval kedvező előjelekkel várják ezt a meccset!

A Fenerbahce abban a fura szituban van, hogy a Panathinaikos-szal, a Malagával és az Olympiakos-szal ugyanannyi győztes meccset tudnak felmutatni. A törökök legyőzték a Spanoulis nélkül parkettra lépő Olympiakost. Kicsit nyögvenyelősre sikeredett a meccs, de hát csak hozták a meccset, és ez a lényeg. A bajnokságban a Tofast verték simán Kleizaék, szóval nincs okuk panaszra a törököknek sem!

Hazai pályán nagyon megy a katalánoknak, bundameccsen megverették magukat a Nanterrel, és a Malaga is nyerni tudott Barcelonában legutóbbi 20 hazai fellépésükön. A Fener nem nagyon szeret kimozdulni otthonról, 20 legutóbbi idegenbeli meccsükből 8-at tudtak nyerni, ez nagy szám, merthogy vannak ennél pofásabb mérlegű csapatok is.

Lampe sérült a Barcánál, a Fenernél pedig új hiányzó nincs.

Top 16-os mérlegük alapján és egymás elleni mérlegük szerint ma sok pontos meccset várhatunk, hiszen majd 80 pontot átlagol mindkét csapat. Mezőnyben épphogy jobb a Barca, hármasokban sacc 1.5-szörös a különbség a katalánok javára, büntetőzésben viszont nagyon jó a Fener, a rontott dobásokat pedig csaknem ugyanolyan hatékonyan szedik le.

Kulcsemberekből a Barca valamivel jobban áll. Kleiza szereplésén nagyon sok múlik a török csapatban, hiszen a litván képtelen kiegyensúlyozott teljesítményre, simán dob 20-22 pontot, vagy behisztizik, és megelégszik héttel-tízzel.

Mit várhatunk?

Bízzunk abban, hogy nem oltják ki egymást a nagy erőlködésben, és mindenki hozza tudásának legalább 80 százalékát. Amennyiben így lesz, simán elvárható, hogy a katalánok eljussanak 75-82 pontig. A Fener pedig menni fog, és mivel lábon bírják a meccset, így partiban is lesznek egy ideig! 5-8 ponttal gyengébb a Fener, de Obradovic nagy motivátor, és képes kihozni a legtöbbet a csapatából. +153.5 pont 1.79 ért – ez a legjobb opció!

Olvasói sztorik