Hírek

Bosnyák és argentin siker!

Ma rengeteg barátságos meccset rendeznek. Mi kettőnek jártunk utána...

Bosznia-Hercegovina-Egyiptom 1!

Bár barátságos meccsre mindig meleg tippelni, azért a bosnyákokat erősebbnek érezzük az afrikaiaknál… Innsbruckban nálunk a balkéniak a favoritok.
A bosnyák nemzeti tizenegy a vébére készül: Brazíliában Argentína, Irán és Nigéria lesz a csoportbeli ellenfele a balkáni alakulatnak. Susic mester fiai a görögökkel küzdöttek meg az első helyért, és ez sikerült is Dzekoéknak jobb gólarányuknak köszönhetően. A sorozat alatt impozáns, 8-1-1-es mérleget produkáltak, egyedül a szlovákok tudtak náluk nyerni, az iksz a görög kiránduláson csúszott be. Lulicék a 10 fellépésen 30-6-os találati mutatót hoztak össze. A selejtezők óta egy Argentína elleni vereség csúszott be (2-0), november óta ez lesz az első meccse a válogatottnak.
Pjanicék erős kerettel készülnek a találkozóra, a meghívottak közül szinte mindenki idegenlégiós.
A fáraók lecsúsztak a vébéről, nem is akárhogyan – Ghána alaposan elverte őket a pótselejtezőn. Az egyiptomi együttes zömében otthon futballozó játékosokra épít. Shawky Gharib vezetőedző csapata erős ellenfelekkel találkozik a közeljövőben (Portugália, Chile, Kolumbia), ezek az ütközetek remek erőpróbát jelentenek az egyiptomi válogatottnak. A keretet elnézve, nem igazán találunk extra klasszist – valamiért olyan “semmilyennek” érezzük az észak-afrikai alakulatot.
Az osztrák városban rendezendő ütközet esélyese a bosnyák válogatott. Jobb futballisták alkotják a társulatot, és csapatként is bebizonyították, hogy igenis kell velük számolni. Egyiptom nagyot bukott, nem jutott ki a vébére, és szerintünk ma sem vigasztalódnak majd a fáraók. Nálunk a balkániak a favoritok!

Románia-Argentína 2!

Bukarestben is esélyesebbnek érezzük a dél-amerikaiakat!
A románok lemaradtak a vébéről, a hollandok mögött a 2. helyen végeztek, de a görögök jobbnak bizonyultak a pótselejtezőn. Victor Piturka együttese a hellénekkel vívott párosmeccs óta nem lépett pályára. A sárgák a következő kerettel készülnek lapinformációk szerint az ütközetre. Kapusok: C.Tatarusanu (Steaua Buc.), C.Pantilimon (Man City), A.Buzbuchi (Viitorul); Védők: Rat (Rayo Vallecano), Matei (A.Giurgiu), Papp (Astra), Gardos (Steaua Buc), Luchin (Botev), D.Grigore (Dinamo Buc), S.Filip (Dinamo Buc), L.Rus (Din Buc.); Középpályások: G.Torje (Espanyol), C.Tanase (Steaua Buc), Lazar (PAOK), A.Bourceanu (Trabzonspor), Pintilii (Steaua Buc), A.Maxim (Stuttgart), A.Chipciu (Steaua Buc), P.Anton (Pandurii); Csatárok: C.Marica (Getafe), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), G.Grozav (Terek), R.Rusescu (Braga).
Keleti szomszédaink júniusban barátságos meccset játszanak Tunéziával, aztán nekikezdenek ősszel az EB-selejtezőknek. A görögökkel, a magyarokkal, a finnekkel, az észak-írekkel és a feröeriekkel vívnak majd csatát Maricáék az első két (három) hely megszerzéséért.
Az argentinok Alejandro Sabella vezetésével készülnek a vébére, és elnézve a románok elleni utazókeretet, komolyan veszik a mai találkozót is. Íme a lista. Kapusok: S.Romero (Monaco), M.Andujar (Catania), A.Orion (Boca Juniors), védők: P.Zabaleta (Man City), F.Fernandez (Napoli), M.Rojo (Sporting Lisbon), E.Garay (Benfica), N.Otamendi (Atl.Mineiro), H.Campagnaro (Inter), J.M.Basanta (Monterrey), L.E.Lopez (Getafe), G.Peruzzi (Catania); középpályások: J.Mascherano (Barcelona), M.Rodriguez (Newell’s Old Boys), F.Gago (Boca Juniors), Di Maria (Real Madrid), E.Banega (Newell’s old Boys), J.E.Sosa (Atl.Madrid), L.Biglia (Lazio), A.Fernandez (Celta), R.Alvaraez (Inter); csatárok: Lionel Messi (Barcelona), S.Aguero (Manchester City), G.Higuan (Napoli), E.Lavezzi (PSG), R.Palacio (Inter).
Összességében nehéz lenne hibát találni a lajstromon, Icardi (Inter) hiánya nem feltétlenül érződik majd a pályán.
Messiék simán jutottak ki a vébére, igaz, ciki is lett volna, ha hibáznak. Azóta verték a bosnyákokat semleges pályán, Trinidaddal és Szlovéniával pedig kora nyáron ütköznek majd meg. A keret brutálisan erős, a világbajnokságon nem okozhat gondot továbbjutniuk csoportelsőként Campagnaroéknak a csoportból (Irán, Nigéria, Bosznia).
A barátságos mérkőzéseken köztudott, hogy gyakran borul a papírforma. Ugyanakkor most olyan minőségbeli különbség mutatkozik a csapatok között, hogy kizártnak tartjuk a meglepetést. Nálunk sima 2-es a történet, bátrabbak akár hendivel is megtolhatják a dél-amerikaiak sikerét.

Olvasói sztorik