Hírek

Brit történetek

Ma Skócia és Anglia a célállomás. Parádés meccseket találtunk...

Stranraer-East Fife 1!

A feljutásra gyúró hazaiak nem hibázhatnak – és saját közönségük nem is nagyon szoktak…
A Rangers belépésével tulajdonképpen a legfontosabb dolgok egyike (feljutás) el is dőlt még a szezon kezdete előtt a skót 3. vonalban. Azért a 2., a 3. és a 4. pozíció fontos, hiszen rájátszás ér. Erre gyúr a Stranraer, amely 25 meccs után 42 ponttal biztosan őrzi 3. helyét. Otthon masszív, 7-2-3-as (22-13) sort produkált. Kétszer kapott ki a csőszöktől, egyszer pedig a 2. Dunfermline-től. A brigád két rangadóból érkezik: a Stair Parkban előbb megszorongatták a glasgow-i sztárcsapatot (0-2), majd elverték a nagy rivális Dunfermline-t Mc.Kennáék (3-1). Elnézve a liga erőviszonyait, szinte borítékolható, hogy a play offban ott lesznek Grehanék.
Az East Fife tavaly megúszta a kiesést, osztályozón bennmaradt, és az idén sem lehetnek komolyabb célja a társulatnak. Jelenleg a 9., azaz osztályozós pozíciót foglal el 25 ponttal, nagy harcban állva a AIRDRIEONIANS-szal. Vendégségben felettébb tisztelettudó (2-3-7), gólt is csak elvétve szerez (9-24). Egyébként is botrányosan gyenge a Fife támadóalakzata: 26 csatában mindössze 21-szer voltak eredményesek a fiúk. Ami a társulat formáját illeti: legutóbbi 5 bajnokija közül csak két egységet húzott be – nem is csoda, hogy a veszélyes zónában állomásozik.
Az idei kiírásban eddig kétszer meccseltek, és mindkétszer a Stranraer diadalmaskodott. És ma sem gondoljuk, hogy feltámadna a kiesőjelölt. A pontok otthon maradnak, 1.6-ért hízelgőnek tűnik a hazai opció…

Colchester-Rotherham 2!

A parádézó vendégek sorozata csak nem szakad meg ma este: a támadóikban bízunk! Tuti, hogy betalálnak!
A Colchester tavaly megúszta a kiesést, mindössze három ponttal végzett a vonal fölött. Az idén sem fogalmaztak meg merészebb célokat a kék-fehérek, és eddig ennek megfelelően is teljesítenek. Joe Dunne fiai a 19. pozíciót foglalják el 35 egységgel – veszélyes zónában állomásoznak, viszont mellettük szól, hogy riválisaiknál 2-3 meccsel kevesebbet játszottak. Odahaza, a Colchester Community Stadium-ban 5-3-7-es mérleget produkáltak Clinton Morrisonék. Amennyire jól kezdték a 2014-es esztendőt a fiúk, annyira elrontották a folytatást. Legutóbbi öt bajnokijuk közül négyet elbuktak, egyet adtak döntetlenre. Legutóbb a bajnokesélyes Leytonnál vizitáltak Wrighték, és hiába egyenlítettek a hajrában Beanék, végül 2-1-re kikpatak a túrán. A menedzser kesergett is a BBC-nek, mondván, a helyzetek alapján simán pontot, pontokat kellett volna szerezniük – kapusuknak szinte nem is volt dolga a kilencven perc során.
A Rotherham újonc a harmadik vonalban, tavaly jutott fel a 4. osztályból. És bizony a piros-fehérek az idén sem bánnák, ha megint vándorolniuk kellene. AZ 5. helyen állnak 61 ponttal, szerintünk a play off meglesz, viszont az egyenes feljutás nem. Idegenben 10-3-3-as sorukkal az egyik legeredményesebbek, 29-17-es a túragólarányuk, és csak kétszer nem voltak vendégségben eredményesek. A formájuk lenyűgöző, kilenc legutóbbi bajnokijukon megőrizték veretlenségüket, és ebben a periódusban 23 egységet szereztek (7-2-0). Agard és Frecklington, a két gólgyáros egyaránt Steve Evans menedzser rendelkezésére áll, tehát a második legtermékenyebb csapat ismét erős csatársorral állhat harcba. A szakvezető egyébként nem volt teljesen elégedett a hétvégi, Notts ellen aratott 6-0-ás siker után… A tréner az első negyed órában mutatott fáradt teljesítményt tette szóvá, de persze aztán megdicsérte fiait, mondván, igazi csapatként funkcionáltak a találkozón.
Ősszel, fordított felállásban 2-2-re mentette a meccset a Colchester – a hajrában, a 95. percben sikerült az egyenlítés a kékeknek. Ma viszont szerintünk a Rotherham szárnyalása nem áll meg, és a vendégek elhozzák mindhárom pontot. Tippünk tehát: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik