Hírek

Cseh és német kirándulás

Egy első- és egy másodosztályú mérkőzésnek jártunk ma utána...

Mlada Boleslav-Slovacko 1!

A hazaiaknak Európa a tét a cseh bajnokság 18. fordulójának zárómérkőzésén.
A Mlada jelenleg az 5. helyen tanyázik, 27 pontjából 17-et otthon húzott be (5-2-1), egyetlen vereségét a bajnoki címre hajtó Plzentől szenvedte el. A téli szünet után az első tétmeccsét a Slovan Liberec otthonában játszották a kék-fehérek, és bár 2-0-ás hátrányba kerültek a második játékrész elején, végül sikerült egyenlíteniük. Egy kezdő középpályást kiállítottak, ő eltiltását tölti.
A Slovaco középcsapat, most a 8. helyen állnak 22 egységgel. Vendégségben 2-2-4-es mérleget produkáltak, gólarányuk 12-15, és minden idegenbeli találkozójukon eredményesek voltak. A szezont sikerrel kezdték a kékek: 1-0-ra verték a riválisnak számító Jablonecet.
Az elmúlt években a Mlada mindig elverte az 1. FC Slovackot, és ezúttal sem érzünk meglepetést. Otthon nem hibázni a Boleslav, és otthon tartja a három pontot. Tippünk: 1-es!

St. Pauli-Union Berlin Mindkét csapat betalál: IGEN!

Rangadót rendeznek ma a vigalmi negyedben. E két alakulat rendre beköszön egymásnak – miért szakadna meg ma a sorozat?
A 6. helyezett fogadja az ötödiket, aki nyer, versenyben marad a 3., osztályozó érő pozíció megszerzéséért. A barna-fehérek érdekes módon nem szívesen szerepelnek hazai környezetben (4-2-5), 35 pontjuknak tehát kevesebb, mint a felét zsebeltek be a Millerntor-Stadionban. Ráadásul legutóbbi három hazai ütközetét úgy bukták el Bartelsék, hogy még gólt sem rúgtak! Közben azért idegenben termelik az egységeket Roland Vrabec fiai: a múlt hétvégén Drezdában arattak totális sikert (1-2). Egy kezdő védő eltiltását tölti, rajta kívül csak peremeberek hiányoznak.
Az Union Berlin 36 pontjából 16-ot túrázott össze (4-4-3), ehhez 15-13-as gólarány párosul. Az idei évet jól kezdték, két remit követően a múlt héten verték a Frankfurtot. Mattuschkáék erős kerettel utaznak Északra, ugyanis valamennyi meghatározó játékos a szakmai stáb rendelkezésére áll.
Az egymás elleni meccseiken rendre elszabadul a pokol: legutóbbi négy ütközetükben mindig megzörrent mindkét háló, és nem csak egyszer. A hazaiak borzalmas sorozata megszakadhat, hiszen azért az csak nem járja, hogy egy feljutásra hajtó együttes impotens maradjon saját stadionjában! Az Union Berlinben vendégségben is benne van legalább egy találat – éppen ezért a gólváltás tűnik a lehető legjobb opciónak…

Olvasói sztorik