Hírek

Campbell: Kapitány lehettem volna

Cambpell szerint bőrszíne miatt nem lett cséká.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A már visszavonult 39 esztendős egykori védő kijelentette, hogy megérdemelte volna az angol válogatott csapatkapitányi karszalagját. Az Arsenal-legenda mindössze háromszor viselhette ezt a nemes titulust, viszont csak barátságos meccsen, amolyan „beugróként” Owen helyett.
„Meg vagyok győződve róla, ha fehér lennék, több mint 10 évig én lettem volna a válogatott csapatkapitánya” – mondta a Sunday Times-nak a 2012-ben végleg visszavonuló játékos.
„Megannyi alkalommal feltettem magamnak a kérdést, hogy miért nem lehettem kapitány. Mindig ugyanarra a válaszra jutottam: a bőrszínem miatt.” – folytatta Campbell.
„Úgy gondolom az angol szövetség azt kívánta, bárcsak fehér lennék. Pedig érett voltam a pozícióra. Owen fantasztikus játékos volt, de nem voltak meg benne azok a képességek, amik egy kapitánynak kellenek. Kínos helyzetben éreztem akkor magam. Én voltam a védelem fő bástyája, és a klubomban is hamar kapitánnyá váltam, de a válogatottban nem lehettem cséká…” – zárta mondandóját a 73-szoros válogatott védő.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik