Hírek

EL: Hazai esélyek…

Ma totálisan EL-üzemmódba kapcsolunk: két visszavágót boncolgattunk ki, de rendesen!

Rubin Kazany-Betis 1!

A hispán alakulatnak megvan a maga baja, nem gondoljuk, hogy a tatár túrára tudnának teljesen koncentrálni a zöld-fehérek…
Az orosz brigád gyenge őszt produkált, a középmezőnyben töltötte a telet, köszönhetően a rengeteg döntetlenjének (5-9-5). A bordók a leállás előtt kezdtek belejönni, ekkor három ütközetben 7 pontot húztak be. Az EL-ben a csoportjából magabiztosan, veretlenül (4-2-0) lépett tovább, a Maribor-Zulte-Wigan trió nem igazán késztette nagy erőbedobásra Eremenkóékat. Az egyenes kieséses szakaszban a Betis-szel került szembe a tatár egység. Sevillában a zöldek gyorsan vezetést szereztek, ráadásul Prudnikov kiállítása miatt egy órát emberelőnyben is futballozhattak az andalúzok. Ám a vendégek összekapták magukat, és egy 11-essel egalizálni tudták az eredményt. Calderon mester a második játékrészben pályára küldte két legjobb támadóját is, ám Ruben Castro és Jorge Molina sem tudta bevenni Ryzhikov kapuját. Maradt az 1-1, az idegenbeli találat pedig sokat érhet a kazanyiaknak.
A Betis borzalmas szezont fut. A La Ligában sereghajtó, éppen harmadik edzőjét fogyasztja. Pepe Mel után Garrido sem tudott csodát tenni, de olybá tűnik, hogy Calderon sem képes felrázni a társulatot. A csíkosak egyre jobban leszakadnak a bajnokságban, a vonal fölött tanyázó Malaga már 11 egységgel vezet előtte. A hétvégén a baszkok látogattak a Benito Villamarinba, és ha már ott jártak, el is vitték mindhárom pontot Sevillából. A tréner dolgát nehezítette, hogy eltiltások és sérülések miatt szinte soha nem tudta pályára küldeni az általa megálmodott legjobb tizenegyet.
Ma sem lesz ez másként, a szakmai stáb ugyanis úgy határozott, hogy a következő nem utaznak el tatárföldre: Nacho (D 16/0), Paulao (D 15/0), Verdu (M 19/2), A.Vadillo (M 15/0), J.Carlos (M 12/0), X.Torres (M 10/0), J.Molina (F 23/7 top scorer), J.Chica (D 14/0), J.Matilla (M 19/0), Chuli (F 11/0)
Azt gondoljuk, hogy bár a Betis eddig tisztességesen odatette magát a második számú sorozatban, ma véget ér a zöldeknek az európai kupakaland. A Kazany ugyan nincs még játékban, de összességében felszabadultabban futballozhatnak a kiesés elől menekülő riválisuknál. Ez pedig győzelmet érhet. Tippünk tehát: 1-es!

AZ Alkmaar-Slovan Liberec 1!

Mindkét együttes futott már jobb szezont a bajnokságban, most mindketten a kupában vigasztalódhatnak. Szerintünk ez csak a hollandoknak sikerül majd…
Egy hete Csehországban a hollandok nyerni tudtak egy hajrában szerzett találattal, így most Dick Advocaat mester fiai várhatják előnyből a visszavágót. Az alkmaari együttes hihetetlenül szeszélyes évet produkált eddig. A piros-fehérek a bajnokságban csak a 7. helyen vitézkednek, odahaza, az AFAS Stadionban erősek, viszont vendégségben felettébb gyengék. Gudmundssonék totálisan kiszámíthatatlanok: nyertek például a Vitesse-nél, de nem bírtak saját közönségük előtt az Utrechttel, idegenben pedig ki bírtak kapni a Go Aheadnél. A hétvégi, Ajax elleni zakó a kalkulált sittek közé volt sorolható…
A csoportból a PAOK-kal kéz a kézben továbbjutott, megőrizve veretlenségét. Otthon a Haifát és a Karanagdát szűken verte, a görögökkel remizett.
A Slovan tavaly bronzérmesként zárt, ehhez képest most csak a 6. a cseh bajnokságban. Persze, még nem kell lemondniuk a fiúknak a nemzetközi porondról szőtt álmaikról, hiszen a 3. Dukla mindössze 4 ponttal gyűjtött náluk többet. Ehhez viszont javulnia kell a Liberecnek, elsősorban idegenben (3-1-4). No és illene több gólt is rúgniuk Jaroslav Silhavy tanítványainak, mert a bajnokságban eddig a támadószekcióval van a legtöbb probléma: 17 fellépésen 18 találat azért vajmi kevés… Bár a hétvégén kétszer is beköszöntek, és őrizték is előnyüket a hajráig, ám akkor viszont a védelem betlizett, és csak egy pontot tudtak otthon tartani a Mlada Boleslavval szemben.
A téli szünetben erősített is a Slovan, egy fiatal holland támadó és egy rutinos cseh középpályás, Marek Jarolim csatlakozott a kerethez. Mindketten pályára is léptek a Mlada elleni találkozón – utóbbi gólt is szerzett első fellépésén.
Az EL-ben a Sevilla mögött, a Freiburgot és az Estorilt megelőzve léptek túl a kék-fehérek, érdekesség, hogy vendégségben egyik riválisuk sem tudta őket legyűrni, a luzitánoknál totális sikert arattak.
Az alkmaari legények kellően kiszámíthatatlanok az idén (is). Tudnak attraktív futballal is előrukkolni, máskor viszont képesek betlizni. A keretük nem rossz, bár az elmúlt években sok-sok jó focistát adtak el. Ugyanakkor szerintünk hazai közönség előtt, ráadásul előnyben várva a visszavágót, megnyerhetik a párharc második felvonását is. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik