Hírek

Kevés gólos szerda…

Ma egy BL-meccs mellé egy bajnokit találtunk fogadásra érdemesnek...

Rijeka-Dinamo Zagreb -2,5!

Nem várunk gólesőt a horvát bajnokság rangadóján…
A 3. fogadja a listavezetőt, tehát klasszikus rangadót rendeznek a horvát pontvadászatban. A február 9-éről elhalasztott összecsapásnak nagy a tétje, hiszen a hazaiak az El-re, a vendégek pedig a bajnoki címre gyúrnak veszettül. Matjaz Kek tanítványai 41 pontot gyűjtöttek 22 meccsen, otthon, a Kantrida Stadium-ban viszont feltűnően sok egységet herdáltak el annak ellenére, hogy még őrzik veretlenségüket. Mérlegük 5-6-0, tehát hajlamosak a remire. A 2014-es esztendőt egy zadari vereséggel nyitották, majd viszont két találkozót is megnyertek. Mindkétszer az Eszék volt a szenvedő fél, és mindkétszer (előbb a kupában, majd a bajnokságban) 1-0 lett a végeredmény. A 4. Lokomotiv Zagreb ott liheg a rijekaiak nyakán, mindössze két pont Benkoék előnye. Nincs mese, ma pontot, pontokat kell szerezniük helyzetük stabilizálása érdekében.
A Dinamo Zagreb az elmúlt évtizedben nem hibázott, sorra nyeri a bajnoki címeket, a legutóbbi két kiírásban például már hetekkel a vége előtt bebiztosította az aranyérmet. Az idén némiképp változott a helyzet, hiszen Zoran Mamic társulata még nem tudott meglódni a mezőnytől. A Hajdukkal szemben öt pontos fórt szereztek eddig, jelenleg 52-vel vezetnek.
18 egységet túráztak össze Lekoék, tehát csak minden második idegenbeli csatájukat tudták megnyerni (5-3-2). A formájukra nem lehet panasz, 2014-et három bajnoki sikerrel nyitották. Idegenbeli gólarányuk 12-6, hétszer maradt a meccsük 3 találat alatt.
Az elmúlt években ebben a felállásban többször is ikszeltek a felek, és soha nem vitték túlzásba a góllövést. Ma sem tartjuk kizártnak a remit, sőt, leginkább arra hajlanánk, ám azt inkább merjük javasolni, hogy ma sem rúgnak 3 gólt a csapatok. 1.75-ért ez igencsak vállalható opciónak tűnik!

Gelatasaray-Chelsea -2,5! 2!

Nem árulunk el nagy titkot: ez az összecsapás José Mourinhóról fog szólni. A portugál szakember régi kedvencei az újak ellen, avagy Galata-Chelsea a negyeddöntőért.

Valószínűleg sokáig emlékezetes marad a Galatasaray továbbjutása a csoportkörből. A törökök ugyanis a hóhelyzet miatt halasztott mérkőzésen ejtették ki a Juventust egy kínkeservesen bepaszírozott góllal. Azóta Roberto Mancini keze alatt ütőképes gárda formálódott, amely legutóbbi hat hazai mérkőzésén egyetlen gólt sem kapott, miközben 15-ször volt eredményes. Természetesen a Chelsea ellen minden másképp lesz, különösen Didier Drogbának, aki a kékeknél lett világsztár és Mourinho jóbarátja. De az irányító Wesley Sneijder is megfordult a portugál kezei alatt, hovatovább Mancini Mou elődje volt az Internél. A találkozót egyedül Aydin Yilmaz kénytelen kihagyni
A Chelsea szintén megerősödött az elmúlt hetekben, a BL-ért és a bajnokságért beáldozott FA-kupát leszámítva mindenhol remekel, vezeti a tabellát. A City elleni meccstől eltekintve a legutóbbi hat idegenbeli meccsükön ők is lehúzták a rolót, egyetlen gólt kaptak csak. Elsősorban kiváló védelmükből élnek meg, míg elől az Eto’o-Willian-Hazard triónak elég egy-egy villanás is, ráadásul lassan Torres is visszatérhet. Fontos emberek nem hiányoznak, de a keret kissé szűkösebb lett, hogy van Ginkel, Salah, David Luiz, Matics, Oscar és Mikel is sérülésekkel bajlódik.
Mindkét csapat jó védelemmel rendelkezik és mivel ez az első mérkőzés lesz, nagyon valószínű, hogy nem rohannak majd fejjel a falnak. Behúzhatja a meccset az angol gárda, de a legbiztosabb, hogy nem lesz túl sok gól a mérkőzésen.

Olvasói sztorik