Hírek

Olasz és holland kaland!

A Seria A-ban rangadót rendeznek, a holland II-ben pedig nem...

Parma-Fiorentina Mindkét fél betalál: IGEN!

A nemzetközi kupaszereplésről is dönthet a mai parmai ütközet. Szerintünk a gólváltás a legvállalhatóbb opció e történetben…
A keresztesek Donadoni mester irányításával szárnyalnak, a játéknap előtt a 6. helyet foglalták el a tabellán 36 ponttal. Az EL-t érő 5. pozíció lőtávolon belül van, tehát motivációs probléma nem lehet a házigazdánál. Amauriék az Ennio Tardiniben 5-5-2-es sort produkáltak (17-13), csak a Roma és a Juve tudott nyerni nála. És bizony a bajnok november eleji sikere óta nem találtak legyőzőre Cassanóék! 13 fordulóra tolták tehát a veretlenségi sorozatot, legutóbb például az otthon erős Atalantát mosták le Bergamóban 4-0-ra! Acquah eltiltását tölti, rajta kívül csak perememberek hiányoznak majd a keretből.
A Fiorentina még három fronton küzd: az EL-ben előnyt szerzett dán riválisánál, bejutott az olasz kupa döntőjébe (a Nápollyal találkozik majd), és a Seria A-ban is versenyben van még a BL-t érő 3. pozícióért. Jelenleg a 4. 44 egységgel, idegenben 6-2-4-es mérleget hoztak össze Ilicicék. A lilák formája kissé szeszélyes a pontvadászatban: kikaptak otthon az Intertől, idegenben a szárdoktól, és nem bírtak Firenzében a Genoával sem. Közben az Atalantát azért sikerült legyűrniük – a sok pontvesztés miatt a Napoli a forduló előtt meglógott előttük 6 egységgel. Montella mester továbbra sem számíthat elől Rossira, hátul pedig Gonzalo Rodriguezre – ők pedig alapemberek. Kérdéses továbbá a középpályán Cuardado és Ambrosini szereplése, Savic viszont visszatérhet a védelem tengelyébe.
A 6. hely felértékelődött, miután a kupadöntőbe két élcsapat jutott. A Parma szerintünk odahaza egy találatra mindenképpen jó lehet, és azért a Gomezt ismét soraiban tudó vendégek is eredményesek lehetnek. Azt gondoljuk, hogy mindkét védelem egyszer legalább kapitulál majd ma este – mi ezzel számolunk!

PSV tartalék-Emmen +2.5!

Egyik brigád sem a védelméről híres – ma sem hazudtolják meg magukat…
A holland második vonalban két középcsapat csap össze ma este. A találkozónak inkább a vendégek számára fontos, hiszen ők még elméletileg odaérhetnek valamelyik play off helyre – a hazaiak nem juthatnak fel, így ők a bennmaradás mielőbbi bebiztosítását tűzték ki célul. És otthon bizony jól is tolják a fiatalok, 37 pontjukból 24-et saját stadionjukban húztak be (7-3-4), gólarányuk otthon 28-17. A január végét rendesen elbaltázták a piros-fehér-feketék, viszont az elmúlt két játéknapon már 4 egységet szereztek. 19/8 az over-under mutatójuk, Eindhovenben csak kétszer maradtak impotensek. Egy alapembert kell nélkülöznie a szakmai stábnak, a többiek bevetésre készen állnak.
A sajtosok a 12.-ek 38 ponttal, a kiesésre nem kell figyelniük, sőt, jó hajrával még elcsíphetik a 9. helyet, ami rájátszást ér. 3-5-6-os túramérleget hoztak össze Weghorsték, no és nem mellékesen 25-30-as gólarányt produkáltak vendégségben. A gárda jó passzban van összességében, bár két fordulóval ezelőtt otthon azért rendesen kivégezte őket a listavezető (1-6). Ettől az “apróságtól” eltekintve tényleg nem megy rosszul a csapatnak, a múlt héten 4-1-re nyertek a gyengécske Almere pályáján. Az over-under statisztikájuk 17-10, tehát eseménydús ütközetek jellemzik az emmenieket. Joop Gall egyik legjobb csatára felépült, a múlt héten már egy félidőt vállalt. Ma erős csapattal utaznak Eindhovenbe.
Izgalmas, jó kis csörtét várunk ma a két féltől, és 1.55-ért a +2.5-ös opció kifejezetten értékesnek tűnik. Mi erre voksolunk!

Olvasói sztorik