Hírek

Hazai sanszok, no és gólok!

Holland és német ütközetek mellett nemzetközi kosármeccset is kivesézünk...

ADO Den Haag-Go Ahead Eagles 1! +2,5!

Nincs mit szépíteni: kiesési rangadót játszik egymással a két együttes. Szerintünk az edzőváltás jót tett a hágaiaknak, így akár újra három pontot kasszírozhatnak…
A 25. játéknapon a hágaiak az újoncot látják vendégül. Jelenleg a hazaiak állnak rosszabbul, ugyanis 24 egységükkel egyelőre az utolsó előtti pozíciót foglalják el – ez pedig osztályozót jelentene a bajnokság végén. A klubvezetés a gyenge szereplés miatt a váltás mellett döntött, és Henk Fraser ült a kispadra. A színes bőrű tréner bemutatkozása igencsak bravúrosra sikeredett, ugyanis a zöld-sárgák értékes remit értek el a bajnoki címre törő Vitesse stadionjában. Aztán jött a kerkadei kirándulás, amely teljes sikerrel zárult: az eltiltások és sérülések miatt alaposan felforgatott ADO megérdemelten győzött egyik legnagyobb riválisánál – helyet is cserélve velük a tabellán.
Bechelnstdeig és Alberg letöltötte sárga lapos eltiltását, mindketten visszatérnek. Gino Coutinho és Kevin Smith sérüléssel küzdött, bevetésük még bizonytalan. Ugyanakkor ott lesz a csapatban a múlt héten győztes találatot jegyző Schet, valamint a gárda motorja, Holla.
Hazai környezetben 4-2-5-ös sort produkált az ADO: a Vitesse, a Cambuurt, a Twentét és a Feyenoordot verték a sárga-zöldek, tehát jó néhány meglepetést okoztak már otthon.
A Go Ahead újonc az élvonalban, célja egyértelmű: kivívni a bennmaradást az élvonalban. A piros-sárgák a 12. helyen állomásoznak, 28 pontjukból 8-at túráztak össze. Vendégségben 2-2-8-as mérlegük igencsak gyenge teljesítményre vall, sikereiket a Waalwijknál és a Rodánál aratták Kolderék.
Foeke Booy fiai az idei esztendőt két zakóval nyitották, majd futottak egy hárommeccses veretlen szériát, közben például verték az AZ-t is. Aztán a múlt hétvégén a szeszélyes Groningen otthonában egy korai találattal 1-0-ra kaptak ki Andersenék. A találkozó után a vezetőedző bosszankodott az eredmény miatt, mondván, a mérkőzés nagy részében jobban futballozott a Go Ahead ellenfelénél.
Friss sérült és eltiltott nincs a keretben, a Kyocera Stadionba tehát szinte a legjobb kerettel utazhatnak Falkenburgék.
Az egymás elleni mérlegük nagyon kiegyensúlyozott, viszont szembetűnő, hogy 7 csatájukból hatszor jött a +2,5! Ma is várunk három találatot, no és hazai sikert. A korábbi másodedző felrázta a hágaiakat, és az új impulzus kitart még ma este. Mi a hazaiaknak szavazunk bizalmat!

Schalke-Mainz +2.5! 1!

Két, felettébb motivált alakulat csap össze ma este a Veltins Arénában: a támadósorokban, no és a hazaiakban bízunk…
A döcögős szezonkezdés már a múlté Gelsenkirchenben: a királykékek parádésan kezdték a 2014-es esztendőt, és most már reális esélyük van Keller mester tanítványainak a BL-es pozíció megszerzésére. Az idén négy győztes bajnoki van Boatengék mögött, így most már 40 egységgel a 4. helyen tanyáznak. Otthon 7-1-2-es mérleget produkáltak, ehhez 22-13-as gólarány párosult. A keret nem lesz teljes, Aogo, Uchida, Höger és Clemens sérült, tehát a védelemből és a középpályáról lesznek hiányzók.
A Mainz az EL-re hajt, most a 7. 33 egységgel, lemaradása a 6. Gladbach mögött mindössze egy pont. A piros-fehérek vendégségben 4-1-5-ös szeszélyes sorral rendelkeznek, sikereit a tabellán mögötte lévő együtteseknél érte el. Legutóbbi túrája balul sült el: a Wolfsburg sima hármassal küldte haza Okazakiékat. Az idén négy bajnokija közül hármat is behúzott a piros-fehér sereg, a múlt hétvégén a Hannovert gyűrte le 2-0-ra. Idegenbeli fellépéseik meglehetősen eseménydúsra sikeredtek, eddig csak egyszer nem jött a +2,5-ös opció… Sérült Schahin és Baumgartlinger.
15/6 és 13/8 a két brigád over-under mérlege, ráadásul a Veltinsben rendre jött három találat. Noha a Schalke a Reallal meccsel a jövő héten, szerintünk a pontokat otthon tartja egy legalább három találatot hozó ütközetben!

CSZKA Moszkva-Maccabi Tel Aviv

A pénteki játéknap legérdekesebb összecsapása! Valódi nagyágyúk találkoznak, akik ráadásul még jól is ismerik egymást, 12 találkozójukon eddig egyszer tudott nyerni a Maccabi orosz földön, összességében pedig csak négyszer tudták leverni a CSZKA-t!

Most is inkább a hazaiaknak áll a zászló, bár legutóbbi meccsüket látványosan elvesztették csekély 18 szoros pénzért az orosz kupában, ahol a Volvograd ütötte ki az oroszok zászlóshajóját! A Maccabinak nagyon megy! 20 legutóbbi meccsükből mindösszesen egyet vesztettek, azt is Madridban a Real ellen! Idegenben sem ijedős az izraeli csapat, elképesztő sikerszériát tudhatnak maguk mögött! A CSZKA legnagyobb mutatványa az volt, hogy legyőzték a Real-t, és bár kikaptak az ezer sebből vérző Partizantól Belgrádban, mégis azt kell mondanunk, hogy eddigi teljesítményük alapján megérdemelten vezetik a csoportot.

Feltűnő javuláson ment át az orosz csapat, lassan már 80 pontot átlagolnak meccsenként és a hármasokat már 45 százalékos hatékonysággal dobják! Büntetőzésben is egyértelmű orosz fölény érezhető, mezőnykísérletekben már a Maccabinál az előny, és bármekkora segítség is kéne legyen Big Sofo a palánk alatt, az van, hogy lepattanózásban is az oroszok a jobbak!

A Sofo kérdés? Jelenleg az európai kosárlabda legnagyobb óriása, játéka a Maccabinak nagyon fontos, és most bevethető. Hatalmas testről van ám itt szó kérem! A színes bőrű görög 160 kiló körül mozog, magasságra nem nagy durranás 210 centiméterrel, de akkora vállai vannak, hogy árnyékot vet a palánkra is.
Bár Sofoklis Skortianitis megjárta Európa top csapatait, igazán csak David Blatt tudja kihasználni az óriás képességeit. Palánk alatt Nenad Krstic-csel találkozik majd, és mivel rutinos öreg rókák ezek az urak, nem hiszem, hogy fölösleges faultokkal akadályoznák egymást.

Teodosić, Weems, Khryapa, Krstić és Hines húznak az oroszoknál, Ohayon, Blu, Hickman, Schortsanitis és Smith pedig az izraeli oldalon.

Mit várhatunk?

A CSZKA visszatért a 3 szezonnal ezelőtti stratégiájához, jelenleg ahhoz nagyon hasonló “blitzkrieg-et” preferálnak. Lábon patiban lesz a Maccabi, és ha David Blue-nak nem borul el az agya, sőt még Sofo-t is elbírják a térdei és az ízületei – nem az a baj hogy az óriás felugrik, hanem hogy földet is ér -, akkor képes lehet a Maccabi egy szoros meccsre!
Maccabi Tel Aviv +9.5-tel megtámogatva 1.76-ért – ezt javasoljuk.

Olvasói sztorik