Hírek

Újabb adócsalási ügy a Barcánál?

A Neymar-transzfer pénzmozgását követően 9,1 millió eurónyi adót nem fizetett be a katalán klub?

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb fordulatához érkezett a Neymar-ügy. A spanyol hatóságok adócsalás vádjával tovább nyomoznak a Barcelonánál, ugyanis úgy vélik, a 2011 és 2013 közötti 37,9 milliós pénzmozgást követően 9,1 millió euró adót nem fizetett be a katalán klub az állam felé.

A Barcelona hivatalos honlapján közleményben jelentette be, mindenben hajlandóak együttműködni a hatósággal, ugyanis nincs takargatni valójuk, a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak el Neymar szerződtetése során.

Josep Maria Bartomeu, a klub elnöke eközben sajtótájékoztatót hívott össze a hétre, hogy az újságírók előtt prezentálja a szerződéssel kapcsolatos hivatalos dokumentumokat, ezzel is bizonyítva a Barcelona igazát és elébe menve a további pletykáknak.

Neymar szerződtetése kapcsán az egyik klubtag, Jordi Cases kezdeményezett vizsgálatot, még a 2013-as év végén.

A Barcelona továbbra is állítja, összesen 57,1 millió eurójukba került Neymar megszerzése, ám a kiszivárgott dokumentumok szerint ez az összeg mindennel együtt 86,2 millió volt. Neymar szülei 40 millió euróval gazdagodtak közös cégükön keresztül, amiről nem tájékoztatták a brazil labdarúgó játékjogában résztulajdonos DIS üzletláncot, amely Brazíliában és Spanyolországban emiatt szintén eljárást kezdeményezett a katalán klub és a játékos képviselői ellen.

Olvasói sztorik