Hírek

Bajorok az Emirates-ben!

A címvédő Londonban lép ma pályára. Sok remek futballista, támadószellemű alakulatok. Mi lesz ebből? Andrew pedig egy kosár Eurocup tippel jelentkezik.

Arsenal-Bayern München +2,5!

A párharc esélyesen a bajor alakulat, ám szerintünk az ágyúsok kicsit megnehezíthetik Götzéék dolgát…
Kezdjük a londoniak kivesézésével. A londoni alakulat nehéz csoportba került a BL-ben, négy győzelemmel és két vereséggel azonban túlélte a kvartettet – nem úgy a Napoli, amely 12 egységgel búcsúzni kényszerült… Arsene Wenger csapata a Dortmund ellen elszenvedett hazai vereséggel tette nehézzé a sorsát, ám végül csak sikerült bejutni az egyenes kieséses szakaszba.
Ahol aztán rendesen belenyúltak a jóba, hiszen 2013 mindent vivő társulata került az útjukba. A feladat tehát egy cseppet sem könnyű… Cazorláék formája kissé szeszélyes, hiszen a bajnokságban két rangadón is nyeretlenek maradtak, ráadásul Liverpoolban csúnyán kivégezték őket a vörösök. Más kérdés, hogy aztán néhány nappal később nemes bosszút álltak a fővárosiak némiképp “takarékos” csapattal Suarezéken az FA Kupában.
Otthon masszívak Giroudék: a bajnokságban csak az Aston Villa, az elitligában pedig a dortmundiak tudták legyőzni őket az Emirates-ben. Két mérkőzés kivételével mindig betaláltak – más kérdés, hogy épp két rangadón maradtak impotensek (Chelsea, Manchester United).
Ami a keretet illeti: Arteta piros lapot kapott Nápolyban, Diaby, Walcott, Kallström, Vermalen és Ramsey sérült – utóbbi kettő szereplésére van esély.
A germán pontvadászat kezd totális unalomba fulladni, ugyanis a bajorok már megint utcahosszal vezetnek. A Bundesligában veretlenek, a BL-ben pedig villám gyorsan lerendezték a továbbjutás kérdését. Guardiola fiai számolatlanul hintik a találatokat, a 2014-es esztendőben a bajnokságban 15-1 a gólaránya Dantééknak – összességében pedig 57-9. Mindezt 21 ütközetben összehozva. A hazai kupában is állnak a bőrnadrágosok, abban a sorozatban a Hamburgot oktatták Robbenék. A német keret nem lesz teljes, ugyanis Shaqiri és Ribery sérült. Ettől függetlenül azért brutális csapatot küldhet pályára a hispán szakvezető.
Az Arsenal futballja a támadásokon alapszik, ráadásul most hazai környezetben kell(ene) előnyt kicsikarniuk az Allianz Arénában rendezendő visszavágóra. A bajorokban nagyon benne van a gól, szinte képtelenség semlegesíteni Mandzukicék támadógépezetét. Nagy eséllyel nyer a Bayern, ám mi mégis inkább a találatokat favorizáljuk. Egy esztendeje az Emiratesben 1-3 lett a vége – valami hasonlót ma is el tudnánk képzelni…

Lietuvos Rytas – Cedevita 1, hendikep -5.5 pont 1

A Lietuvos meglepő vereséggel kezdte a legjobb 32 csapat közt a küzdelmeket, miután otthon hasaltak el a Besiktas ellen. A csapat azonban felállt a padlóról és mai ellenfelük otthonában javították és ugyan a Zaragoza otthonában nagyon csúnya vereségbe szaladtak bele (60-94), otthon már nem kímélték a spanyolokat és idegenben a törököket. Ennek köszönhetően vezetik csoportjukat, de továbbjutásuk még közel sem biztos, viszont sorsa a saját kezében van. Pontokban nagyon erősek a litvánok: átlagban 83-t szórnak meccsenként, közel 60%-al dobálják a kétpontosokat és 85%-al a büntetőket. Palacios, Seibutis, Songaila és Gecevicius is nagyon ponterős, nehéz a dinamikus játékukat levédekezni.
A vendég Cedevita annak ellenére, hogy a csoport utolsó helyéről várja az utolsó csoportmeccset, helyzete közel sem reménytelen, ám ehhez nyernie kell ezen a derbin. Meglepő módon eddig hibátlanok vendégként: a Zaragoza és a Besiktas otthonában is pazar játékkal nyertek, mindkét meccsen kiváló védekezést mutattak be. Otthon azonban mindhárom meccsüket elveszítették, így pedig neccessé vált a továbblépésük is… Ponterős játékot mutatnak, hiszen átlagban 77 pontot szórnak ebben a sorozatban, a triplákat 33%-al dobálják. A gárda több lábon áll, nincs igazán kiemelkedő alakja, viszont a kezdők mellett a padról beszállva Nurkic időnként megfoghatatlan.
Mindkét együttes tehát a csapatjátékra épít inkább, ráadásul mindkettejüknél vannak olyan játékosok a padon, akik képesek eldönteni meccseket. A nagy kérdés, hogy melyik együttes tudja jobban ráerőltetni játékát a másikra. Egy pontzáporos meccsből jó eséllyel a litvánok jönnének ki jobban, tehát a Cedevita számára a hatékony védekezés kritikus lehet.
A két együttes fordított felállásban nagyon kemény meccset vívott, amelyből a Lietuvos jött ki jobban a 84-83-as győzelmével, ugyanakkor a Cedevita megmutatta már, hogy idegenben is tud acélos játékot produkálni. A rutin és a hazai pálya most duplán számíthat, így mi a Lietuvos sikere mellett tesszük le voksunkat, bátrak akár a legalább 6 pontos hazai sikert is rádobhatják egy szelvényre!

Olvasói sztorik