Hírek

Hazai sanszok a ködös Albionból…

Ketten a feljutásra gyúrnak, ketten a kiesés elől menekülnek. Mi lesz ebből?

Wigan-Barnsley 1!

A hazaiak a play offért, a vendégek a bennmaradásért küzdenek. Nálunk a kék-fehérek az esélyesek.
A Wigan hektikus szezont fut. A tavalyi kiesést követően Owen Coyle legénysége beragadt a rajtnál, és tulajdonképpen azóta sem képes kiegyensúlyozott produkcióra. Az edzőváltás sem hozott csodát, egyelőre Uwe Rösler sem tudja megfelelő pályára állítani a társulatot. Csak a 9. helyről várja a folytatást, 29 meccsen 43 pontig jutva. Az osztályozótól 6 egység a lemaradásuk, tehát még könnyen odaérhetnek. Ráadásul most hazai környezetben léphetnek gyepre, amely eddig azért előnyt jelentett (7-5-2). Maynardék formájára mostanság nem lehet panasz: előbb bajnokit nyertek Sheeffieldben, majd a kupában léptek tovább az élvonalbeli Cardiff otthonában.
A Barnsley 23 pontjával az utolsó előtti a ligában, a bennmaradó Millvallal szemben -5-tel várja a folytatást. Danny Wilson menedzser legénysége január közepe óta képtelen volt bajnokit nyeri, és idegenben is mindössze egy sikert könyvelhetett el (1-4-9). Két alapvédőjük közül egyik már bevethető lesz, másikuk még sérült. A múlt héten visszatérhetett eltiltásából a ghánai Frimpong – ezek azért biztató hírek.
Eddig ötször csaptak össze a felek, és mindannyiszor a Wigan diadalmaskodott. Ma sem várunk meglepetést, a kék-fehérek szerintünk a DW Stadium-ban tartják a pontokat. Tippünk tehát: 1-es!

Leyton Orient-Stevenage 1!

Vajon a múlt heti remivel kikeveredett a hullámvölgyből a feljutásra gyúró hazai brigád? Szerintünk igen…
Néhány hete még a League I. listavezetője volt a Leyton, ám jött egy rossz széria, így most már csak a 3. helyen tanyáznak a piros-fehérek. A három vereséget viszont a hétvégén egy értékes pont követte, így jelen pillanatban 61 pontjával a 3. a gárda. Otthon 8-2-4-es sora nem feltétlenül félelmetes, és ugye a négy zakóból kettő a közelmúltban történt. Russell Slade menedzser viszont annak örülhet, hogy ismét a pályára küldhette a Lisbie-Mooney páros – a két futballista már 27 találatot jegyzett eleddig. Egy alapembernek számító bekk szerepeltetése még kérdéses.
A Stevenage a sereghajtó a bajnokságban, a 28 fellépésen behúzott 25 egység nem sok, bizony. Ugyanakkor van remény, hiszen a riválisai több meccset játszottak nála, tehát egy jó finissel még kivívható a bennmaradást. Ami azért nem lesz egyszerű, mivel a társaság támadójátéka igencsak vérszegény. Eddig mindösszesen 28 találatot szereztek – ez a legkevesebb rúgott gól a ligában. Vendégségben könnyen megadják magukat (3-2-10), november vége óta nem örülhettek sikernek a túrákon, legutóbbi négy kirándulásuk pedig totális kudarccal ért véget. Az idén eddig két bajnokit nyertek meg, így maradt még esélyük a harmadosztályú tagság meghosszabbítására. Egy hátvéd és egy középpályás visszatér, friss sérült nem érkezett információ.
A hazai támadóegység, ha végre megint elkapja a fonalat, kimagaslónak tűnik a ligában. A Stevenage-nek nem lesz könnyű dolga, és az az érzésünk, hogy nem lesz itt meglepetés. Az Orient három ponttal gazdagodik, és folytatja a Wolves-Brentford páros üldözését! Tippünk: 1-es!

Olvasói sztorik