Hírek

Gólváltás a Bentegodiban, gólok Walesben

A Serie A 24. fordulójának zárómeccsén középcsapatok randevúznak Veronában, a walesi pontvadászat rájátszásában pedig az Airbus a Rhyl-hoz látogat...

Verona-Torino Mindkét fél betalál: IGEN!

Középcsapatok randevúznak a 24. forduló zárómeccsén. A Hellas – újonc létére – parádézik, a 6. helyről várja a folytatást 36 ponttal. Odahaza kimondottan erős (8-1-3, 22-16), és ontja a gólokat. A téli átigazolási piacon elbukta egyik gólerős támadóját, Jorginhot (Napoli), ám Luca Toni sokadvirágzását éli a sárga-kékeknél. Kisebb hullámvölgybe került a közelmúltban, ám két hete a Sassuolonál nyerni tudott, majd legutóbb a Juve ellen sikerült pontot mentenie a hajrában. A keretben a védő Maietta sérült, vele nem kalkulálhat a szakvezetés.
A Torino a 8. 33 ponttal, a bordók vendégségben nem rosszak, 3-4-4-es soruk erről árulkodik. A Parmától ugyan kikapott az év első bajnokiján, ám azt követően elkapták a fonalat a bikák: négy meccset vívtak meg veretlenül, viszont nagy meglepetésre a legutóbbi játéknapon hazai környezetben tréfálta meg őket a Bologna. A gárda masszív középcsapat, hajlamos remizni (már 9 iksznél járnak), és jellemzően idegenben is rendre eredményes. A keretben Alessio Cerci, a társulat gólfelelőse edzéseket hagyott ki, ám várhatóan bevethető állapotba kerül ma estére. Darmian, az eddig valamennyi bajnokin szerepelt védő ugyancsak sérült, ő jó eséllyel kihagyja a veronai kirándulást.
A Marc Antonio Bentegodiban ma gólváltást várunk: a hazaiak a támadófutballt erőltetik, viszont olykor ezt a védekezés kárára teszik. A bikák pedig ugye remekól kontráznak… Maradunk a mindkét csapat betalál opciónál, ez tűnik a legjobb opciónak!

Rhyl – Airbus +2.5 gól

A Rhyl együttesétől már az is hatalmas szám, hogy a legjobb 6 között töltheti a rájátszás időszakát, ugyanis a PL-ben utoljára a 2009/2010-es szezonban szerepeltek. Viszont jelenlegi 31 pontjuk még bármire jó lehet, hisz a 3. helyen mindössze 2 pontra van tőlük, ám nyilván az első két helyre nincs esélyük. Az utóbbi időben kiszámíthatatlanul muzsikálnak, otthon pedig 5-2-4 mérleget tudnak felmutatni. Az alapszakaszban 22 meccsükből 9 alkalommal született 3 gólnál kevesebb, átlagban 2.86 gólos meccseket vívtak.
A vendég Airbus meglepően jól muzsikál idén, habár tavaly is a 2. helyen sikerült zárniuk, megelőzve pl. a Bangor City csapatát. Idén viszont még a TNS csapatát is meg tudják talán szorongatni, hiszen hátrányuk úgy 6 pont velük szemben, hogy 1 pontot levont tőlük a szövetség, továbbá egy meccsel kevesebbet játszottak. Nincs rossz formában a társaság: a kupában a Bangor ellen léptek idegenben tovább, a bajnokságban pedig november közepe óta veretlenek, azóta többek közt pontot raboltak a rivális TNS otthonából is. Vendégként egyébként 6-4-1 mérleget tud felmutatni a gárda. Az alapszakasz 21 meccséből 12 alkalommal hoztak overt, átlagosan 3 gólos meccseket játszottak.
A két együttes egymás ellen rendre érzi a kaput: szeptemberben ebben a felállásban és november végén fordított pályaválasztási feltételek mellett is 2-2-es eredményt hozott a párharcuk. Ezúttal is gólokat várunk a felektől, nevezetesen legalább hármat!

Olvasói sztorik