Hírek

Szombati vegyesvágott

Kapitányunk pihen, így Andrew jelentkezik és ad remélhetőleg nyerő tippeket! A szombati kínálat meglehetősen bő, lássuk is miből élünk!

Siena – Juve Stabia 1

A Siena ugyan a feljutást tűzte ki célul a szezon kezdetekor, azonban a 7 pont levonása még nagyon sokat számíthat a végelszámoláskor… Jelenleg 31 pontosak a fekete-fehérek, mellyel a tabella 13. helyét foglalják el. A Siena helyzete azonban nem reménytelen: mindössze 5 pontra vannak az osztályozós helyektől, tehát egy jó tavaszi produkcióval még bármit elérhetnek! Otthon nagyon masszívak: 7 győzelem mellé csak 3 döntetlen és 2 vereség csúszott be, legutóbbi 3 hazai meccsükön veretlenek maradtak. A hazaiaknál a 7 gólos Rosina mellett Pulzetti és D’Agostino is gólerős.
A Juve Stabia sereghajtó a második vonalban, és hacsak valami csoda nem történik, akkor jövőre a harmadosztályban folytathatja a tárasaság. Ugyanis 14 pontjuk azt jelenti, hogy hátrányuk 12 pont a bennmaradó helyekhez képest. Idén még csak 2 győzelmet számlál a gárda és 22:40 gólarányuk sem túl acélos. Idegenben eddig 1-4-7 mérleget dolgoztak össze, legutóbbi 5 vendég meccsükön 2 pontot sikerült szerezniük. Összességében azonban biztató a Juve formája: legutóbbi 3 meccsükön veretlenek maradtak, pedig a Pescara-Spezia kettős nem volt könnyű ellenfél.
A két csapat közt minőségbeli különbség van. Ugyanis a Juve Stabia jó formában várja ezt a fordulót, mi mégsem várunk meglepetést. A pontlevonással sújtott Siena számára az ilyen mérkőzések megnyerése kötelező a feljutási álmok érdekében, és szerintünk nem is hibáznak a fekete-fehér csíkosak!

Empoli – Carpi 1

Az Empoli tavaly elveszítette a feljutási harcot a Livorno együttesével szemben, azonban idén is az elsődleges cél legalább az osztályozós helyek megcsípése, de az eddigiek alapján az egyenes feljutásra is reális esélyük lehet. Ehhez azonban kicsit javítania kell a formáján a hazai társaságnak: legutóbbi 5 meccséből csak egyet nyert meg. Ennek ellenére is a 2. helyen állnak 41 ponttal, azonban az üldözők már a nyakukon loholnak, pl. a 8. helytől csak 5 pont választja el őket! Odahaza eddig csak 1 veresége van az Empolinak, azonban 6 alkalommal ikszeltek, zsinórban 4 hazai meccsükön nem tudták begyűjteni a 3 pontot. Védelmük viszont stabil, csak 9 alkalommal vették be kapujukat saját közönségük előtt.
A Carpi tipikus középcsapat a második vonalban: 34 ponttal a 12. helyen állnak, előnyük 10 pont a veszélyzónában tanyázó csapatokkal szemben, viszont egy kis szerencsével még az osztályozóra is lehet esélye a gárdának! A Carpi épp ellentétes formát mutat mint az Empoli: legutóbbi 5 meccsén csak 1 vereséget szedett össze, ráadásul idegenben a harmadik legjobbak a ligában 6-1-4 mérlegükkel. A vendégek legerősebb góllövője a 6 gólos Memushaj, de a 4-4 gólt szerzett Concas-Sgrigna kettős is veszélyes tud lenni.
Habár a Carpi meglehetősen jó formát mutat idegenben, ráadásul az elmúlt időszakban is szépen gyűjtögette a pontokat, mi mégis hazai sikert várunk. Az Empoli acélos odahaza, ráadásul a két gárda őszi közös meccsén is győztek, ezúttal is behúzhatják a 3 pontot, mellyel megerősítik 2. helyüket a táblázaton!

Birmingham – Huddersfield 1X, DNB1

A Birmingham teljesítménye idén messze alulmúlja a várakozásokat: mindössze a 18. helyen áll a társaság, ráadásul csak egyetlen meccset tudtak megnyerni legutóbbi 5 derbijükből. A hazaiaknál továbbra is a szokásos hiányzók vannak: Spector (8/0) a középpályáról, Thorpe, Murphy és Eardley a védelemből, míg Green a támadósorból hiányzik. A vendég Huddersfield is középcsapat: 37 pontjával a 14. helyen áll, az osztályozós helyekre nincs sok esélyük, viszont a kiesés elől sem kell menekülniük idén. Az viszont nem túl jó hír, hogy a Nottingham elleni meccsen kidőlt a csapat legjobb góllövője Vaughan személyében. Ez, valamint a hazai pálya számunkra a Birmingham oldalára billenti a mérleg nyelvét, ekkora oddson érdemes lehet megpróbálni!

Sporting CP – Olhanense 0-1 1

A Sporting legutóbb kikapott a Benfica otthonában, mely még sokat jelenthet a bajnoki cím szempontjából. A hazai számára így kötelező a győzelem a kiesés elől menekülő Olhanense ellen, pláne Lisszabonban! Hazai oldalon nincs hiányzó, míg a vendégeknél két támadó és egy védő is maródi. Nálunk ez nem kérdéses: simán nyer a Sporting!

Olvasói sztorik