Hírek

Rangadó a Championshipben és Fener siker

A hét utolsó napján a QPR-Reading rangadót veséztük ki, míg az idegenben erős Kasimpasa elhasalhat a Fener otthonában, a Young Boys pedig a sereghajtót kalapálhatja el.

QPR – Reading, mindkét csapat szerez gólt

A QPR a feljutást tűzte ki célul a szezon kezdetekor, és ennek megfelelően is teljesítenek eddig: 56 ponttal a harmadik helyen állnak, hátrányuk csak 4 pont az egyenes feljutó helyekhez képest, az osztályozós helyek valamelyike pedig szinte biztosan meglesz a társaságnak! A támadójáték időnként akadozik, de a 2014-es esztendőben már egészen jól muzsikálnak, hiszen 12 gólt lőttek 6 bajnoki meccsükön. Legutóbb a Derby otthonában gólképtelenek maradtak, így ráfér a javítás az együttesre. Otthon egyébként acélos a QPR: 15 meccsen 36 pontot szereztek, csak 3 hazai meccsükön nem lőttek gólt (Leicester, Blackburn, Brighton).
A Reading is kiváló formában van, viszont legutóbb a Sheffield ellen kissé meglepő vereségbe szaladtak bele (0-2), azon a meccsen azonban szinte az egész meccsen emberhátrányban játszottak. Jelenlegi 47 pontjuk a 6. helyre elegendő, hátrányuk 7 pont a Nottingham csapatával szemben, mögöttük azonban sűrű a mezőny. Vendégként 6-3-6 mérleget szorgoskodott össze a Reading.
A két együttes tavaly még a Premier Ligában 1-1-re végzett ebben a felállásban, és idén a Championshipben is 1-1-es eredmény született az őszi meccsükön. Ezúttal is hasonló eredményt várunk: a Reading és a QPR támadójátékában is van potenciál, így 1-1 gólt várunk mindkét féltől!

Fenerbahce – Kasimpasa, 1

A Fener két vereségének köszönhetően szépen magára húzta a Galatasaray csapatát a török pontvadászatban, immáron csak 4 egység választja el a két riválist. A Kasimpasa ugyan idegenben bátor és hatékony játékot mutat, de az otthon verhetetlennek látszó Fener szerintünk most már nem hibázik és behúzza ezt a meccset, mint ahogyan tette azt az őszi fordított felállású meccsen is!

Young Boys – Lausanne, 1

A svájci pontvadászat 21. fordulójában a Young Boys a sereghajtót fogadja. A hazaiak 34 pontot szereztek eddig, mellyel a tabella 2. helyén állnak, hátrányuk azonban még ledolgozhatónak tűnik a Basel csapatával szemben. Otthon eddig 6-1-3 mérleget hoztak össze, legutóbbi 5 hazai meccsük jól sikerült, hiszen csak a Basel tudott tőlük 1 pontot ellopni. A Lausanne számára sincs még minden veszve, de ha az őszi szezonhoz hasonlót produkálnak, akkor nem fognak bennmaradni. Érdekes módon 10 pontjukból hatot idegenben szereztek meg, legutóbb a szintén hanyatló Sion otthonából hoztak el nagyon fontos 3 pontot. Idén kétszer találkoztak a felek, mindkétszer hármat gurított a Young Boys és ezúttal is hasonlót várunk: nem hibáz tehát a favorit!

Olvasói sztorik