Hírek

Megint kosár, no és futball!

Gall hazai, holland góleső, no és Milan-Barca kosárcsemege a mai étlapon...

Nancy-Creteil 1!

Az egyre jobb formába lendülő hazaiak ma is három ponttal gyarapodhatnak…
A Nancy tavaly búcsúzott az élvonaltól, és a klubvezetés az azonnali visszajutást tűzte ki célul. Igen ám, de a piros-fehérek rendesen bealudtak az ősszel, így jó ideig mindössze a középmezőnyben állomásoztak. Pablo Correa együttese szeptember végén érte el a mélypontot, amikor is simán kikaptak a Metz otthonában. Ezt követően rendezték soraikat Jeannoték, és ennek eredményeképpen az azóta eltelt időszakban mindössze kétszer hagyták el vesztesen a pályát.
A Nancy a 4. helyre jött fel, lemaradása a dobogóról két egység, egy sikerrel tehát feljutó pozícióba kerülne. A 38
A Stade Marcel Picot-ban magabiztosak eddig a fiúk (7-2-3), a Tours és nagy meglepetésre a gyengécske Brest-Bastia páros nyert nála. Karaboue-ék forméja biztató, a bresti remi után verték a Le Havre-t, majd hétfőn győzni tudtak Toursban. Problémát jelent viszont, hogy a házi gólkirály, a haiti válogatott Jeff Louis sérült, szereplése kérdéses.
A Creteil újoncként vágott neki a ligának, célja a bennmaradás kiharcolása. Egyelőre jó úton járnak a kékek, hiszen a 13. helyen állnak 7 pontos előnnyel a veszélyes zónától. 29 egységük zömét otthon szerezték, vendégségben 2-4-5-ös mérleget összehozva. Sikereiket a Nimes-nél és a Brestnél érték el, azaz közvetlen riválisainál, viszont néhány nagycsapatnál is kellemetlenkedtek Belvitoék (Lens, Metz – ikszek).
És, ha már Belvitonál tartunk: a múlt héten eredményes futballista edzéseket hagyott ki a héten, így pályára lépése erősen kérdéses. Egy bekk viszont visszatér, így a hátsó alakzat stabilabb lesz. Sőt, a téli szünetben még egy rutinos középpályást is igazolt a Creteil Genest személyében – a játékos már be is mutatkozott új csapatában.
Az idei esztendőben igencsak szeszélyesen teljesítenek a kékek, az állandóságot csak az jelenti, hogy idegenben továbbra is sebezhetőek. A múlt héten fontos három pontot tartott otthon a gárda a Clermont ellen, stabilizálva helyét a középmezőnyben.
Fontos hiányzó lesz jó eséllyel mindkét oldalon, a hazai pálya viszont egyértelműen a motivált Nancy mellett szól. Szerintünk az élvonaléba vágyó piros-fehérek három pontot kasszíroznak!

Dordrecht-Ajax tartalék +2.5!

Az élvonalra hajtó hazaiak nagyon masszívak saját pályájukon (9-2-1), szép számmal szórják a gólokat (34-16), ráadásul a formájuk is a régi: a Maastrichtban elszenvedett vereség után Emmenben nyertek a zöldek totális magabiztossággal (1-6). 12 hazai fellépésük közül mindössze egyszer maradtak impotensek. Előnyük 4 egységre zsugorodott, így győzelmi kényszerben lépnek pályára Kortéék – és szerintünk nem is hibáznak…
Az Ajax tarcsi a hátsó régióban tanyázik, 31 pontjából csak 9-et túrázott össze (3-0-9). Az idén viszont legalább Amszterdamban eredményes, így tudja tartani a tisztes távolságot a veszélyes zóna tagjaival szemben. Hajlamos a nyílt sisakos játékra, ennek megfelelően olykor rendesen megszórják vendégségben.
A +2,5-ös opció 1,44-et fizet – ez tűnik a leginkább vállalható választásnak…

Barcelona-Armani Milano

A csoportelső fogadja a harmadikat. Mindenképp rangadónak számít ez a meccs, hiszen eddig a Barca nem tudta legyőzni az öltönyösöket! Mindkét csapat vereségből érkezik, a katalánok a Real ellen bukott Spanyol kupát, a Milano szintén kupában bukott a későbbi győztes Sassaritól! Az előjelek elég kedvezőtlenek az olaszokra nézve, hiszen az Anadolutól kikaptak utolsó másodperces hármassal, és a Panatól is zakót kaptak – idegenben nem megy nekik… Erőt viszont meríthetnek abból, hogy a Fenert legutóbb odahaza legyőzték egy sok pontos, fordulatos, izgalmas meccsen! Két nappal többet készülhetett a Milano erre a balhéra, merthogy pénteken ők már búcsúztak a kupából, ez előny lesz, az tuti, még akkor is, ha utazniuk kell – a távolság jelen esetben jelentéktelen.
A Barcának viszonylag jól megy, az újak szépen beilleszkedtek, és tökösen helyt álltak a Real Madrid csodacsapata ellen is a kupa döntőjében. Közel álltak a csodához, de ennek a Barcának a védekezés nem erőssége, és az utolsó másodpercekben kikaptak. Nem hiszem, hogy bárki is veszélyeztetné a csoportelsősségüket, a PANA megint megújul, a Milano nem elég agilis, a Fener valahogy nem állt még össze – szóval nincs konkurencia igazából!
Sérültek közt csak a Barca oldalán találtam a Lampe-t, ő biztosan kihagyja a meccset, rajta kívül nincs sérült, teljes kerettel esnek majd egymásnak.
Ha megnézzük a Top16-os mérlegüket, akkor van ám egy kis meglepi. A hármasokat 42%-kal dobják az olaszok, sokkal jobban, mint Navarroék! A mezőnykísérletekben a Barca sokkal eredményesebb, köszönhetően a palánk alatti különítménynek! Büntetőkben az olaszok, lepattanóban pedig a katalánok javára billen a mérleg!
Navarro, Huertas Papanikolaou, Tomic, Lorbek kezdőt várok a Barcától, és Gentile, Hackett, Samuels, Melli, Langfordot a Milanotól – remélem, így is lesz, mert ez garancia egy jó meccsre!
Mit várhatunk?
Ez a Barca bár direktebb, célratörőbb játékot nyom, mégis hiányzik belőle a tartás és a “gyilkos mentalitás” – eljátszogatnak, és nyernek, ha tudnak. Megsemmisítő vereséget talán az Anadolura tudtak mérni, akkor majdnem 20 ponttal. A Milano, ha sokat fut, és labda nélküli játékban felülmúlja a Barcát, plusz még a hármasok is ülnek, képes lehet egy viszonylag szoros meccset hozni, sőt, akár meglepi is lehet, ha megérzik a gyengeség jeleit. Az olaszok keretében veretes légiósok akadnak, és a Barca arénája egyáltalán nem félelmetes.
Bízzunk az olaszok tisztes helytállásában, és támogassuk meg őket! A Milano győzelme +12.5 ponttal megtámogatva 1.76-szoros kifizetést ér!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik