Hírek

Ettől feszeng Toni Kroos

A Bild megszerezte a Bayern-játékosok fizetési listáját. Götze és Ribéry keres a legjobban, de még Thiago is többet kap, mint Robben. Kroos a vert mezőnyben.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hosszú ideje téma a német sajtóban a 24 esztendős középpályás, Toni Kroos bérvitája a Bayern Münchennel. A half új szerződésében szeretné megduplázni eddigi fizetését, amit a bajor klub vezetősége egyelőre nem akar megtenni. Pedig a Bild kezébe jutott információk alapján annyira nem is tűnik nonszensznek Kroos kívánsága.

A német lap csütörtök délután közölte a Bayern sztárjainak állítólagos fizetési listáját. Ebből kiderül, a nyáron Dortmundból szerződtetett Mario Götze keres a legjobban az Allianz Arénában futballozó játékosok közül – holtversenyben a csapatot 2007 óta szolgáló Franck Ribéryvel. Ők 12-12 millió eurót tehetnek zsebre évente.

A csapatkapitány Philip Lahm és helyettese, Bastian Schweinsteiger számlája 10-10 millióval gyarapszik szezononként. Őket a szintén saját nevelésű Thomas Müller, a Schalkétól három éve megszerzett, ma már a világ legjobb kapusának tartott Manuel Neuer, és a Barcelonától nyáron szerződtetett Thiago Alcantara követi 8 milliós évi keresettel.

Az némileg talán meglepő, hogy a csapat holland ásza, a 2013-as BL-döntőt eldöntő Arjen Robben “csupán” 7 millió eurót tesz zsebre, amivel bizony már csak az erős középmezőnyben jut számára hely.

Toni Kroos a sereghajtók között kullog évi 4,5 milliós keresetével, igaz még így is jóval jobban járt, mint Xherdan Shaqiri, aki 2,5 milliójával csak a tartalék kapust, Tom Starkét, és a felnőttek közé az idény elején bekerült Pierre-Emile Höjbjerget tudja megelőzni.

Íme a teljes lista…

Franck Ribéry, Mario Götze – 12 millió

Philippe Lahm, Bastian Schweinsteiger – 10 m

Thiago Alcántara, Thomas Müller, Manuel Neuer – 8 m

Arjen Robben, David Alaba – 7 m

Javi Martínez, Jérome Boateng – 6 m

Daniel van Buyten, Mario Mandzukic, Rafinha – 5 m

Toni Kroos, Claudio Pizarro – 4,5 m

Dante, Holger Badstuber – 3,5 m

Xherdan Shaqiri – 2,5 m

Diego Contento – 2 m

Tom Starke – 1,5 m

Pierre-Emile Höjbjerg – 1 m

Olvasói sztorik