Hírek

Futball és kosárlabda!

Az angol ötödik vonalban nem áll meg az élet. Az újonc Chester az idegenben vergődő Halifaxot fogadja... A baszkok a Fenerhez utaznak - mit vár a meccstől El Ninno?

Chester-Halifax Town Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

A hazaiak a kiesés elől menekülnek, nem sok sikerrel. A vendégek merészebb álmokat szövögethetnének, csak ne kellene kimozdulniuk hazulról… Mi lesz ebből? Tuti, hogy pörgős kilencven perc!
Az angol 5. vonalban nem könnyű tuti tippre bukkanni: tulajdonképpen tökéletesen igaz itt is a mondás, hogy bárki bárkit legyűrhet. Mai hőseink ütközetén is nehéz lenne megjósolni a kimenetelt, hiszen a döntetlenkirály Chester az idegenben eső-kelő Halifaxot látja vendégül. Egy biztos: a közelmúltbeli találkozóikon rendre jött a gólváltás, és a +2,5 is. Ma is ebben reménykedünk.
A Deva Stadiumban borongósan látják a helyzetet a drukkerek. Hiába az edzőváltás, Burr menedzser vezetésével sem táltosodtak meg a kékek. Mindössze 28 egységet szereztek 30 ütközetben, odahaza 2-8-5-ös soruk önmagáért beszél. Az újonc formája pocsék, három verésből érkezik a mai mérkőzésre. A legutóbbi fellépésén legalább gólokat rúgtak a kékek – igaz, ez is a tisztes vereséghez volt elegendő. A menedzser a bbc.com oldalon azért kesergett, mert szerinte a játékvezető lesgólokat adott meg ellenük. Ugyanakkor amiatt elismerően szólt játékosairól, hogy végre betaláltak, s nyomban kétszer! Apró örömök az életben… A gárda igazolt kettőt télen: egy kapus és egy védő érkezett kölcsönbe, ám egyelőre ők sem hoztak alapvető változást.
A Halifax a 8. helyen áll 48 ponttal, ám riválisaihoz képest lényegesen több bajnokit vívtak már meg. Az osztályozóra odaérhetnek, ám ehhez rengeteget kellene javulniuk Maynardéknak. Mert otthon életveszélyesek a fiúk (12-4-1), vendégségben viszont az egyik leggyengébb a mérlege a Town-nak: 1-5-10 (16-34). Csak a gyengécske dartfordnál nyertek még decemberben, a két legutóbbi kirándulásuk megint égéssel zárult. Nem úgy a legutóbbi hazai fellépésük, amikor is rangadón zúzták le a Salisburyt (5-1)! Az immár 21 találatot jegyző Gregory mesterhármassal járult hozzá a kiütéshez. A támadó remek formában van, ma is ott lesz a kezdőben. A vendégek igazoltak is egyet: a Leeds-től érkezett egy középpályás, a 19 esztendős Simon Lenighan is bevetésre kész.
Az egymás elleni meccseiken rendre jött a mindkét fél betalál opció. Ma is ebben látjuk a legnagyobb fantáziát. A hazaiaknak muszáj lenne pontot, pontokat szerezniük, és erre esélyük is van, hiszen a Halifax rémesen gyenge túrázó. A vendégek ugyanakkor gólra jók lehetnek. Nálunk a gólváltás a legjobbnak tűnő választás!

Fenerbahce-Laboral Kutxa

Van ám baj a baszkoknál! A bajok rögtön ott kezdődne hogy termelni tudnak, ha akarnak, vagyis a dobott pontok mennyiségével általában nincs baj. Azt sem lehet mondani, hogy túl sokat kapnak, de a végjátékra valahogy mindig alábbhagy a lelkesedés. Az pedig különösen jellemző, hogy igen türelmetlenül és fegyelmezetlenül reagálnak le alap dolgokat.
Amint elhúz az ellenfél egy kicsit, első ötletük, hogy dobunk egy két hármast, aztán majd felzárkózunk, és ha nem ülnek a távolik? A Valencia ellen jött a “magyaro” betegség is, vezettek, és ráültek az eredményre, kevesebb kockázatot vállaltak, és elüldögéltek ez első félidős babérokon, hogy aztán a Valencia felzárkózzon, és a negyedik negyedben 0 kockázatot vállalva kikapjanak egy szem ponttal.

Szerda este a baszk csapatnál nem találtam sérültet, tehát minden adott ahhoz, hogy összekapják magukat, és megcsinálják a csodát! Erre nem sok esélyük lesz, zsinórba 5 vereségük van, utolsó 20 meccsükből 12-őt buktak! Idegenben nagyon gyengék, legutóbb a Maccabit fektették meg Izraelben, na ez azért nagy fegyvertény volt, de ez még decemberben történt!

A Fenerbahce felvállalható vereségből tér haza az Euroliga sorozatban, merthogy az egyre jobb formába lendülő Milanótól nem ciki kikapni! Előtte leverték a Panathinaikost, ez azért elég komoly siker főleg, hogy kellett is nekik az a győzelem, de nagyon! Bajok akadnak a Fenernél, elsősorban az öt sérült az, ami bonyolítja a szitut, de Obradovic gyorsan és határozottan lereagálta a történetet, és előrántott mellényzsebből egy rutinos, nagyon ügyes Blagota Sekulićot!
A center poszton a sérült Luka Zoricot kell pótolnia a montenegrói óriásnak, és biztosak lehetünk benne, hogy sikerrel fog megbirkózni a feladattal!

A hármasokat és mezőnykísérleteket hatékonyabban küldik a törökök, büntetőkben a baszkok jobbak lepattanózásban megint a törököknél az előny. A törökök 84, a baszkok 73 pontot átlagolnak Top16-os történetük során.

Mit várhatunk?
Bármennyire is megdöbbentő, az van ugye, hogy a legutóbbi hat meccsüket a baszkok nyerték meg! Most nagyon nagy esélye van a török csapatnak, jó edzőjük, csodás közönségük és minőségi csapatuk van. A keret elég mély ahhoz, hogy elviselje a hiányzókat, így maximálisan adott egy tisztességes pontkülönbség a hazaiak javára. Jók ezek a baszok, de ha nyerni akarnak, akkor valami más pályán kell majd keresniük a győzelmet, mert ha hazai pályán hetedjére is vereséget szenved a Fener a Laboraltól, annak bizony beláthatatlan következményei is lehetnek!

A Fenerbahce győzelem -6.5 ponttal 1.76-szoros kifizetést ér!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik