Hírek

Kupaszerda!

Ma egy parázs talján ütközet után átvágunk Germániába!

Napoli-Roma Mindkét csapat betalál: IGEN!

Az első meccset kis híján elbohóckodta a fővárosi együttes, így ma szerintünk kénytelenek lesznek gólt lőni a döntőbe jutáshoz. Viszont a San Paolóban kapott találat nélkül nem könnyű megúszni…
Egy héttel ezelőtt az Olimpiai Stadionban minden a farkasok terve szerint alakult – úgy fél óráig… Aztán A déliek összekapták magukat, és hathatós római segítséggel egyenlíteni tudtak. A hajrában Gervinho megmentette a bordó-sárgákat, így minimális előnnyel utazhatnak a San Paolóba Rudi Garcia fiai.
A Nápoly lemondhat a bajnoki címről, 13 pontos hátrányt bajosan dolgozik le Rafa Benitez alakulata. A dobogó második fokáért épp Tottiékkal állnak harcban a halványkékek, ugyanakkor a Fiorentina is nyomul, tehát hátra is kell tekintgetniük Hamsikéknak. Otthon erősek (8-3-1, csak a Parma nyert nála), gólaránya 27-10 – egyszer nem lőttek gólt a 12 fellépésük közül. A kupában az Atalanta és a Lazio vérzett el a San Paolóan. A keretben Reveillere, Zuniga és Mesto bajlódott sérüléssel, lapértesülések szerint a Napoli teljes fegyverzettel vág neki a kupavisszavágónak. Jó a hangulat a gárda háza táján: a hétvégi Milan elleni siker jót tett Callejonék önbizalmának.
A farkasok ikszeltek a derbin vasárnap délután, így nem tudtak közelebb kerülni a Juvéhoz. Vélhetően bele kell törődniük Pjanicéknak, hogy nem nyerik a scudettót, ugyanakkor a biztos BL-t érő ezüstérem simán összejöhet. A kisebb hullámvölgyből kijöttek Benatiáék, és bár nem sikerült nyerniük a derbin, összességében jól tolják mostanság.
És vendégségben sem gyengék a rómaiak (6-4-1), a Juve kivételével valamennyi ellenfelüknek betaláltak. És erre ma is jó esélyük van Destróéknak… A kupában eddig két 1-0-ás siker áll a nevük mellett: előbb a Samp, majd a Juve kapitulált a fővárosban.
Az egymás elleni mérkőzések rendre eseménydúsra sikeredtek az elmúlt esztendőkben, és ezt várjuk ma is. A hazaiaknak menniük kell előre, Gervinhoék pedig ezt kihasználhatják. Az az érzésünk, hogy simán benne van a pakliban a gólváltás, de akár a +2.5 is!

Hoffenheim-Wolfsburg +2,5! Továbbjutó: Wolfsburg!

Sok gólt, és összességében zöld-fehér továbbjutást várunk a találkozótól.
Már az elődöntő a tét a csapatok számára: aki nyer, a legjobb négy között van. A hazaiaknak nincs más esélyük a nemzetközi porondra jutáshoz, mint elhódítani a kupaserleget. A zöldek ezzel szemben harcban állnak az EL-t érő 6. helyért, sőt, ha rátennének még egy lapáttal a farkasok, akkor akár a BL-selejtező is befigyelhetne…
Amit nyugodt szívvel állíthatunk: mindkét együttes kiemelt jelentőséget tulajdonít a sorozatnak, a két tréner a lehető legjobb összetételben küldi pályára legénységét. A Hoffenheimra az idén attraktív támadás és botrányos védekezés jellemző – Firminoék 17/3-as over-under mutatóval rendelkeznek. Otthon nagyon szeszélyesek (2-5-3, 22-23), és az idei esztendőt is bohókásan kezdte Markus Gisdol brigádja: vesztett, nyert, remizett… A kupában egy túlórás találkozót követően a Schalkénél tudott diadalmaskodni – ezért ez nagy szó mindenképpen. A keret majdnem teljes, a szakmai stáb erős csapatot vezényelhet pályára.
Dieter Hecking együttese betagadt a tavaszi rajtnál, két zakóval nyitott (Hannover otthon, Schalke idegenben), ám a hétvégén mát javítottak Perisicék, és egy sima hármassal küldték haza a Mainzot. Otthon félelmetesek, idegenben sebezhetőek az idén (3-2-5), ugyanakkor mellettük szól, hogy az első négy túrájukat baltázták el, majd két hete a gelsenkirchenit. A zöldek kerete erős, Diego ugyan távozott az Atleticóhoz, ám ennek ellenére még mindig izmos kis alakulattal dolgozik Hecking mester.
A kupában eddig szerencséjük volt Olicéknak, hiszen hazai környezetben szerepelhettek mindkétszer, ráadásul másodosztályú alakulatokkal kerültek szembe. Az Aalen és az Inglostadt sem jelentett komolyabb akadályt, így jutottak Dosték a negyeddöntőbe. Caligiuri a bajnokiról hiányzott eltiltás miatt, ma bevethető, Medijovic és Polak szereplése viszont kérdéses.
Alapjaiban véve két támadófelfogású brigád feszül egymásnak. Ősszel, fordított felállásban 2-1-re nyertek a farkasok, 2012-ben és 2011-ben pedig a WIRSOL Rhein-Neckar-Arenában egyaránt 3-1-re nyertek a zöldek. Ma is gólokat várunk, no és valamiért a Wolfsburg továbbjutásában bízunk. E két tippel rohamozzuk meg ezt a találkozót!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik