Hírek

Vendégsiker és gólváltás

A németeknél kupáznak, az angoloknál bajnokiznak a csapatok...

Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund 2! +2,5!

Miután a salátástálról az idén is lemondhat Jürgen Klopp mester alakulata, a kupában vigasztalódnának Lewandowskiék…
A pocsék őszt eddig felettébb derűs tavasz jellemzi a frankfurtiaknál. A piros-feketék a három tavaszi bajnokin 6 egységet húztak be, a két siker között az Allianzban kikaptak, de ez kalkulált kapituláció volt. Armin Veh alakulata így sincs még biztonságban, hiszen a veszélyes zónához még mindig közel állnak – mindössze 4 pont a fórjuk a Nürnberggel szemben. A kupában eddig szerencsésnek mondhatta magát az Eintracht, ugyanis nem kellett kimozdulnia a Commerzbank-Arébából: előbb a Bochumot, majd a Sandhausent verték kettővel Kadlecék. Aignerék jó passzban várják a ma esti csörtét: szombaton kiesési rangadón tartották otthon a pontokat (Braunschweig 3-0).
A Borussia az idén is lemondhat a salátástálról, sőt, ha nem kapja össze magát még az ezüstérem is meleg lehet. Jelenleg a 3. helyen állomásoznak Reusék, és bizony most már hátrafelé is kell tekintgetniük a Schalke remeklésének köszönhetően. Mkhitaryanék formája pozitív elmozdulást mutat: két legutóbbi bajnokijukat idegenben nyerték meg a dortmundiak, szombaton a Weser Stadionban fűzték be az oktatófilmet a brémaiaknak. A kupa első körében megszenvedtek Aubameyangék, a “kismünchen” ellen csak hosszabbításban mentek tovább. A következő körben a Saarbrücken már nem okozott gondot a sárgáknak.
Az Eintracht 2010 óta nem tudta megverni a Borussiát, azóta csak egy iksz jött össze, a többi ütközetet kivétel nélkül a Klopp-legénység nyerte meg. Ma is a dortmundiaknak szavazunk bizalmat, a jobb erőkből álló vendégek győznek, és ismerve a két alakulatot, a +2,5-ös opció is jó választásnak tűnhet…

Hull City-Southampton Mindkét fél betalál: IGEN!

Gólváltással számolunk a középcsapatok ütközetében. A hazaiak támadósorát rendesen megerősítették, a vendégeké pedig eddig is rendben volt…
Két pozíció, ám kilenc pont választja el egymástól a két együttest a tabellán. A hazaiak Steve Bruce vezetésével eddig otthon nyújtanak egészen jó teljesítményt, és, ha így folytatják, aligha lesz kiesési gondja a csapatnak. A Hull ráadásul jól erősített a télen, a csatárosba leigazolták Longot a WBA-tól és Jalevicot az Evertontól. Mindkét támadó már jegyzett is találatot új csapatában, és a szakvezetés természetesen abban bízik, hogy folytatják a fiúk a gólgyártást.
A tigrisek a Kingston Communications Stadium-ban eddig 5-4-3-as (16-9) mérleget produkáltak, a Chelsea, a Manchester United és a Crystal Palace nyert náluk. A formájuk biztató, a Tottenhammel játszott hazai ikszet követően nem kis meglepetésre három ponttal tértek haza Sunderlandből. Jelenleg 27 egység áll a nevük mellett – a vonal alatt állomásozó WBA 23-ig jutott, tehát még szó sem lehet megnyugvásról. A keret nem lesz teljes, Chester a védelemből még nem bevethető, Mc. Gregor kapus eltiltását tölti – helyettese ezúttal is Steve Harper lesz. Aluko már beszállt egy negyed órára a Fény Stadionjában, ám a szaklapok szerint ismét a Long-Jelavic páros kezd a csatársorban. A tervezett keret: Harper, Jakupovic, Bruce, Davies, Faye, Figueroa, McShane, Rosenior, Brady, Boyd, Elmohamady, Huddlestone, Koren, Livermore, Meyler, Quinn, Aluko, Fryatt, Jelavic, Long, Sagbo.
A szentek parádés szezont futnak, mondjuk ezt annak ellenére, hogy a jelenlegi 9. helyüknél voltak már lényegesen előkelőbb pozícióban is. Pochettino mester remekül összepakolta a csíkosakat, 36 pontot szedtek eddig össze, és inkább felfelé kell figyelniük a tabellán. Idegenben kiegyensúlyozottak (4-4-4), és szinte mindig betalálnak (csak kétszer nem). A piros-fehér-feketék formája egészen jónak mondható, hiszen bajnokin például a Chelsea verte őket január elsején – azóta minden ütközetben pontot, pontokat szereztek. Legutóbb a Stoke ellen hazai környezetben remiztek, emiatt azért adódhat némi hiányérzet Lambertékben…
Új sérült nincs a csapatnál, Lovren és Gaston Ramirez viszont még nincs bevethető állapotban. A nevezett keret: Boruc, K Davis, Gazzaniga, Clyne, Fonte, Hooiveld, Shaw, Yoshida, Chambers, Cork, S Davis, Guly, Isgrove, Lallana, Schneiderlin, Wanyama, Ward-Prowse, Lambert, Rodriguez.
A Hull bebizonyította, hogy bármelyik Premier League-ben szereplő együttesre veszélyes tud lenni hazai környezetben. A csatársora megerősödött, egy találat tuti, hogy van a tigrisekben. A szentek látványos támadófutballt adnak elő hétről hétre, és vendégségben is eredményesek általában. Ebből arra jutottunk, hogy a legjobb választás a mindkét fél betalál opció lehet a találkozón. Mi ezt húzzuk be!

Olvasói sztorik