Hírek

Foci, foci, kézi!

Egy hazai sikert várunk Olaszországban, egy gólparádét a Bundesligában, és Ninno mester jóvoltából kicsit kézizünk is egyet...

Sampdoria-Cagliari 1!

A győztes városi derbi után újra három pontot kasszírozhatnak a tengerészek!
Az év meccsét játszotta a Samp hétfőn este a Luigi Ferrarisban, és a Genoa ellen “idegenben” sikerült nyerni! Mihajlovic mester alakulatának kellett is a három egység, hiszen így most már tisztes távolságból figyelhetik a kék-fehérek a kiesés elleni harcot. Most 25 pont áll Ederék neve mellett, otthoni mutatójuk azonban még mindig negatív: 3-4-4-es sort hoztak össze a Luigi Ferrarisban, viszont mellettük szól, hogy a szerb trénerrel még nem kaptak ki saját közönségük előtt. A novemberi edzőváltás kifejezetten jót tett a kikötővárosiaknak, ugyanis Mihajlovic érkezése óta csak kétszer égtek meg Gabbiadiniék bajnokin, a Juve és a Napoli volt a két legyőzőjük.
A formára nem lehet panasz, bár a legutóbbi hazai fellépést rnedesen elszúrták a kék-fehérek: 1-0-ra vezettek a Bologna ellen, ám a 90. minutumban a vendégek büntetőből egyenlíteni tudtak. A keserű szájíz azonban már a múlté, a városi rivális elverése gyógyírt jelentett szinte mindenre!
A keret nem lesz teljes ma délután. Mustafi sárga lapos eltiltását tölti, a gazzetta.it szerint a bekket Costa pótolja majd. Ugyancsak problémát jelenthet, hogy a derbi hőse, a Cataiától érkezett Maxi Lopez megsérült, így bevetése erősen kérdéses. A szaklap szerint ha a szőke támadó nem vállalja a játékot, akkor Mihajlovic a 4-2-3-1-es hadrendet választja majd, a csúcsék pedig Eder lesz így.
A Cagliari viharos szezont fut – megint. A makrancos elnök olykor érthetetlen döntéseket hoz, van, hogy költözteti a csapatát, máskor szinte kiárusítja a futballistáit. Kész csoda, hogy ilyen körülmények között a szárdok képesek bent maradni a Seria A-ban…
A piros-kékek pedig nem hagyják magukat. Diego Lopez együttese 24 pontjával tapad a középmezőnyhöz. Lényegesen könnyebben menne a felzárkózás, ha Contiék idegenben is meggyőzőbben teljesítenének: még nem nyertek a túrákon (0-5-5), és gólt is csak elvétve szereznek (4-12).
A gárda igencsak kétarcú, hiszen otthon, a Sant’Eliában szinte mindenkire veszélyesek: három hete a Milant szorongatták meg, a múlt szombaton pedig a Firenzének csaptak oda. E győzelemmel egy hosszú Pinilláék november 3-a óta nem lőttek gólt a túrákon – azért ez igencsak beszédes adat.
A szárdoknál minden csapatrészben lesz egy-egy hiányzó. A védelemben Pisano sérült, a középpályán Dessena eltiltott, elől pedig Ibarbo visszatérésére nincs esély. Cossu már bevethető, a támadószekcióban a Sau-Pinilla párossal számol Lopez mester.
Az elmúlt években rendre eredményesen szerepelt a Cagliari Genoában. Most viszont mi inkább a hazaiaknak szavazunk bizalmat! Azt gondoljuk, hogy a Sampdoria lendülete kitart, és otthon tartja a három pontot ma délután. Tippünk tehát: 1-es!

Schalke-Hannover +2.5!

Két, remek formában lévő együttes randevúzik egymással a VELTINS-Arénában. Szerintünk találatokból nem lesz hiány!
A Schalke két sikerrel kezdte a tavaszi szezont, így fel is jöttek a 4. helyre. 34 pontjukból 19-et húztak be Gelsenkirchenben (6-1-2). Keller mester immár újra kalkulálhat Huntelaarral, a holland csatár Hamburgban már be is köszönt. Odahaza 20-13-as a gólaránya Szalaiéknak, csak a bajoroknak nem tudtak gólt lőni Matipék. A keretben vannak sérültek, elsősorban a védelemben és a középpályán lesznek hiányzók. Elől félelmetesek a királykékek: Boateng, Huntelaar és Farfan egyaránt remek formában várja a kilencven percet. A Schalke over-under statisztikája 14/5.
A Hannover edzőt váltott a télen, és olybá tűnik, Tayfun Korkut felrázta a szászokat. Két sikerrel kezdték a tavaszt: előbb a farkasoknál nyertek, majd elverték a Gladbachot is. Husztiék mindkét fellépésükön 3-1-re diadalmaskodtak, tehát az előrejátékkal nincsen probléma. Idegenben borzalmasan teljesítettek ősszel a bordók: 8 túra, nyolc zakó volt a mutatójuk, ám két hete végre behúzták az első sikerüket. Rudnevsék 12-szer játszottak +2,5-ös találkozót. Sérültek vannak a szászoknál is, a csatársorból Sobeich és Ya Konan hagyja ki a meccset, a védelemből pedig Pander és Cherundolo hiányzik majd.
A két gárda rendre eseménydús találkozókat produkált az elmúlt években, tavaly például 5-4-re nyert a Schalke. Ma azért nem merünk +8.5-re voksolni, de a +2,5 simán adható. Nálunk ez az alaptipp a mérkőzésre!

Rhein-Neckar Löwen – MKB MVM Veszprém

A csoport első helyét is bebiztosíthatja a Veszprém amennyiben megnyeri ezt e meccset! Szóval tétje az van a presztízsen kívül nem csak annyi hogy a jelenlegi első látogat a mostani második helyezetthez! Egymás elleni eredményeik nem igazán mérvadóak, alaposan kicserélődtek a keretek ezért jobb ha nem hagyjuk megtéveszteni magunkat és inkább leragadunk az utolsó meccsüknél amikor is egy szem góllal nyerni tudott a magyar bajnok Veszprémben.

Egekig ér a házigazda önbizalma merthogy idegenben le tudták győzni a Flensburgot 23-27-re és bizony nem ők voltak a favoritok! A meccset elsősorban második félidei fegyelmezett védekezésük döntötte el, első félidőben csak keresgéltek a nyitott 5-1, 4-2 és a szaggatottig kitolt hatos fal között és szépen lassan rájöttek mi az ami nem ízlik a Flensburgnak. Gensheimer megrázta magát Landin pedig bravúrt bravúrra halmozott a kapuban! A védekezés két legfontosabb pillére a német Oliver Roggisch és a szerb Nikola Manojlovic! A Flensburg ellen elképesztő munkát végzett a két óriás és a mai meccsen is meg fogják nehezíteni a magyarok dolgát az biztos!

Komplexebb lett az oroszlános csapat kreatívabbak lettek támadásban, több leindításgólt szereznek ez pedig a feljavuló védekezésüknek köszönhető. A kapuban pedig a félőrült Landin véd aki bár képes nagyon szélsőséges teljesítményekre, de mégis kijelenthetjük hogy Eruópa top kapusai közzé tartozik! A Löwen mestere Gudmundur Gudmunsson izlandi edző. Ö már játékosként is sok csatát megélt, és hát abból az országból jött, ahol alig 330.000 ember él, de mégis a kézilabda spártájának nevezhető. Onnan csak jó légiósok és képzett szakemberek jönnek!

A Veszprémről csak felsőfokon lehet beszélni, amióta Antonio Carlos Ortega mester váltotta Mocsait a kispadon, változott a játék sok sok elemében. Sokkal inkább hajlamos kockázatot vállalni a spanyol edző, elődje inkább óvatos volt és megfontolt. Orteganak szeme sem rebben ha emberhátrányba kerülnek és le kell hozni a kapust hogy egyenlő legyen a támadók száma! A bajnokcsapat kerete nagyon mély! Ennek megfelelően az edző képes és akar is rotálni a sok cserével biztosítva hogy mindenki szóhoz jusson, hogy mindig pihent emberek legyenek a pályán hogy mindenkit tűzben tartson! A magyar válogatott góljainak 70-75 %-át átlövésből szerzi, ez a tünet érvényesült sokáig a Veszprémnél is! Na most azért kicsit másabb a helyzet. A spanyol mesternél fontosabb szerepet kapott a széljáték és a beállósposzt is.

Mit várhatunk?
Összességében el lehet mondani hogy támadócsapatok találkoznak! Azt is hogy papíron épphogy 1-2 gólos különbségű győzelem várható! Bizván a szoros meccsben mindenképp be kell húzni az X-et egy buliszelvényen vagy kis pénzzel szólóban ez 9X-es kifizetést ér! Amit viszont borítékolni lehet az az hogy bár gólzuhatagra lehet számítani valahogy mégis abban reménykedik az ember hogy Veszprém észnél lesz és nem veszi fel a bundesligás tempót. Amennyiben sikerül egy viszonylag alacsony gólszámú mérkőzést lehozniuk az mindenképp a papíron esélytelenebb csapat esélyeit növeli jelen esetben a Veszprémét!

-58.5 gól a mérkőzésen 1.67 ért ez egy nyerő opció lehet erre a meccsre !

Olvasói sztorik