Hírek

Góliszony kizárva!

Ma egy török focimeccs mellett a spanyol kosárkupa küzdelmeibe is bepillantást nyerünk - Ninno barátunk jóvoltából.

Kasimpasa-Konyaspor +2.5!

Azért az nem járja, hogy a Kasimpasa ne rúgjon gólt tétmeccsen az idén. A vendégek az edzőcsere óta jól tolják – és szerintünk ma is betalálhatnak…
Nincs jó passzban a hangulatos nevű Kasimpasa. Shota Arveladze együttese emberemlékezet óta nem tudott bajnokit nyerni, így nem is csoda, hogy a kékek lecsúszta a dobogóról, és immár csak az 5. helyről várják a folytatást. A gárda szeszélyesen kezdte a szezont, majd október elejétől november elejéig behúzott zsinórban öt meccset! A későbbiekben Adem Buyukék ráálltak a remikre: hét fellépésből hatszor megosztoztak a pontokon, az Ahiksar pedig nyerni tudott nála. A Recep Tayyip Erdogan Stadiumban egyébként jó átlagos Isakssonék teljesítménye: 4-2-3-as mérleghez 18-13-as gólarány párosul. Csak az Eskisehirspornak és a Kardemirnek nem találtak be. Viszont mostanság vészes gólínségben szenvednek a fiúk: az idén két bajnokit toltak, és mindkettőn 0-0 lett a végeredmény. Egy nagy dicséret a hátsó alakzatnak, ám felettébb ciki a támadósorra nézve. És, ha hozzátesszük, hogy Arveladze mester és Isaksson kapus is szerencsésnek titulálta a legutóbbi pontszerzésüket, akkor még inkább negatív az összkép…
A kék-fehérek gőzerővel készülnek az ütközetre, amelynek nagy tétje van mindkét alakulat számára. Ha nyer a Kasimpasa, előzni tud, és újra EL-t érő pozícióból várhatja a folytatást. A csatároknak muszáj lesz összeszedniük magukat, a középpályás Scarione vezeti a házi góllövőlistát 9 találattal, a holland Ryan Babel például csak három gólig és két asszisztig jutott.
Az ellenfél bent szeretne maradni az élvonalban, és egyelőre nyerésre is állnak a zöldek. A Konyaspor ugyan bravúros győzelemmel kezdett a Fener ellen, ám utána kilenc bajnokijuk közül csak kettőt húztak be Aydinék. Az év végére sem sikerült kijönniük a gödörből a srácoknak, így jött a váltás a padon: Mesut Bakkalt bízták meg a szakmai munka irányításával, és az új tréner fel is rázta az együttest. Gekasék otthon jól is tolják, ám idegenben továbbra is gyengék. Eddig 23 egységig jutottak, a vonal alattiak 16-nál járnak, vendégségben viszont a leggyengébbek: két iksz mellett hétszer már megégtek…
A forma biztató, a legutóbbi négy bajnokiból csak egyet veszettek el Kabzeéék, és az is vállalható zakó volt: 2-1-re maradtak alul a zöld-fehérek a Fener vendégeként. A múlt hétvégén a dobogóra hajtó Sivasspor volt a Konyaspor vendége, és a középcsapat bizony egy sima hármast hintett a látogatóknak.
A hazaiak nincsenek jó passzban, viszont immár két meccse nem találtak be az ellenfelek kapujába. A Konyaspor feljövőben van, és bár a túrákon eddig gyengélkedett, most érzünk bennük találatot. Eddig ebben a felállásban mindig jött a +2.5-ös opció, és szerintünk a mai nap is összehoznak három gólt az együttesek. Húzzuk be a +2.5-öt!

Pamesa Valencia-Laboral Kutxa

Minden annyira a Valencia mellett szól, hogy már gyanús… Lehetne úgy kezdeni, hogy a Túria-partiak utolsó 20 meccsükből csupán 5-öt buktak el – a Zielona, a Kazany, az Ulm, az idegenbeli vereségek, odahaza pedig a Real és az Union Olimpia verte őket –, aztán meg, hogy most az önbizalmuk az egekig ér, mert hogy a keretében és képességeiben erősebb Barcát megverték egy nagyon okos meccsen.
Azt is el lehetne mondani, hogy a baszkok ellen szól minden, de minden. Négy vereségből jönnek ugyanis zsinórban. Utolsó 20 meccsükből mindössze 9-et tudtak megnyerni. Ki is jelenthetjük, hogy a baszkok nem nagyon szeretnek idegenben játszani. Az idegenbeli teljesítményük valami borzalom, és nem kell finomkodnunk a megállapítással, miszerint bármennyire is semleges ez a pálya most a királyi kupában – a meccseket a malagai arénában rendezik –, ez Hanga Ádáméknak idegenbeli fellépés lesz!

Miből meríthet erőt a baszk csapat?

Egymás ellen viszonylag szoros meccseket produkáltak! Nincs sérültjük, Hanga Ádit is láthatjuk a mai meccsen. Palánk alatt erősek, ez a Pleis Tibi egy kannibál, a régi iskolák centerének minden rafinériájával, jobbal és ballal dobja a horgot, jól büntetőzik, ügyesen provokál. Hamilton a konkurens baszk csapattól jött, a Bilbao szekerét tolta, érződik rajta, hogy Franciaországban is megfordult, játékosabb, mint Pleis Tibi, és előszeretettel kínálja meg a társait a palánk alól egy-egy távoli dobásra. Nocioni jön az NBA-s rutinjával, na, ő teljesen jól megérti magát a veterán San Emeterioval, és közös munkájuk gyümölcsként maszek pontgyárat alkotnak! Van a baszkoknak egy olyan Walter Hodge nevű védőjük, aki a Zielona Gorát szinte egymaga cipelte a hátán éveken keresztül. Na, és Sergio Scariolo vezeti a társaságot, az ő neve igazán jól cseng a szakmában, a Real Madrid, a Malaga és a Khimky edzője volt, és az Armani Milanotól jött baszkföldre.
Nagy kérdés, hogy fel tudja-e rázni a csapatát a mester, hiszen „csak” motivációs és lelki okok szerepelhetnek az első számú nehézségek listáján. Játéktudásban, technikai képességeiben és taktikai képzettségében teljes mértékben partiban vannak a Valenciával.
A Túria-partiak odacsaptak az asztalra, és azt mondták, elég a Real és Barca uralmából, és mivel van pénzük, ők csinálnak egy jó csapatot. Na, és megcsinálták! Hoztak egy jó edzőt: Perasov penge elme, igazi horvát motivátor. Lehet, hogy taktikailag nem olyan rutinos, mint Scariolo, de valami félelmetes mennyi önbizalmat, lelkesedést tud préselni a játékosaiba! Persze van, amikor ez nem jön össze (őéldául a Zielona ellen), de ez a ritkább eset, hétvégén például legyőzték a Barcát! A keretüket már vesézgettük párszor, jó csapatokból érkező atletikus, harcedzett veteránok, akiknél extra motiváltság, hogy letörjék a Real és a Barca uralmát.

Mit várunk?

Harcos, kis különbségű győzelemmel végződő durva meccset. Körülbelül olyant, mint amilyeneket eddig produkáltak egymás ellen. Csakhogy nem az esélyesebb Valenciát favorizáljuk, hanem a baszk csapatot egy pár pontos hendivel! + 6.5-tel 1.63-ért érdemes megtámogatni a Laboral Kutxát, ez csak EGY meccs, itt bármi lehet.
Bízzunk benne, hogy Scariolo mester megtalálja azt a tölcsért, amin keresztül önbizalmat és elszántságot tud játékosaiba „tölteni”. A szerencsén kívül erre nagy szüksége lesz az amúgy nem teljesen sansztalan baszk csapatnak.

Olvasói sztorik