Hírek

Görög bajnoki és olasz kupa!

Ma a Levadiakos-Apollon és a Roma-Napoli mérkőzésre koncentráltunk.

Levadiakos-Apollon Smirnis 1!

A kiesési rangadón a kék-zöldek otthon tarthatják a pontokat!
A hellén élvonalban a 23. fordulóra hangolnak a csapatok. A hazai együttes a veszélyeztetett zónában állomásozik: a zöld-kékek 23 egységig jutottak. Lényegesen jobb lenne a pozíciójuk, ha idegenben is összekapnák magukat Mantziosék: 0-1-11-es soruk önmagáért beszél. Még szerencse, hogy a Levadias Stadium-ban jól tolják a fiúk: 7-1-2-es mérlegük kifejezetten jónak mondható, csak a Pana és az Oly nyert nála, pontszerzés a Panthrakikosnak sikerült. A gárda totálisan kétarcú, és ez rányomja bélyegét a formájára is. Nikos Karageorgiou mester legénysége szeptemberben a kiesőjelölt Arisnál szerezte egyetlen túrapontját, 2014-ben pedig folytatta a hagyományokat: otthon két siker, vendégségben három sitt. A keretben friss sérült nincsen, így a szakvezetés erős együttest küldhet pályára a roppant fontos ütközetre. A vonal alatti együttesekkel szemben mindössze két egység az előnye a társulatnak, úgyhogy tuti, hogy extrán motiváltak lesznek Rogerioék.
Az egyik menekülő alakulat épp az Apollon Smyrnis. Az újonc tavaly megnyerte a másodosztályú pontvadászatot, ám egyelőre nem úgy tűnik, hogy stabilizálni tudná helyét a legmagasabb ligában. A gárda eddig 21 pontig jutott, és finoman fogalmazva sem brillírozik vendégségben. Mindössze 1-3-6-os sort tud felmutatni a kimozdulások alkalmával, viszont kétségtelenül mellette szól, hogy az elmúlt négy idegenbeli fellépésén mindannyiszor pontot szerzett. Sikert a gyengécske Arisnál aratott, de december elején a dobogós PAOK-nál is remizni tudott. Viszont mostanság otthon nem jönnek az eredmények, igaz, két élcsapat rabolta ki a közelmúltban.
Legutóbb az Atromitos úgy verte Luceróékat, hogy a kék-fehérek kétszer is vezettek. Nem is csoda, hogy a gárda középpályása, Thanasis Panteliadis kifakadt a klub hivatalos honlapján, mondván szabályosan öngyilkosságot követtek el a hétvégi bajnokin.
A kupában is érdekelt még a gárda, de minden bizonnyal hamarosan véget ér az a kaland, ugyanis a közelmúltban a PAOK egy sima hérmast hintett az első mérkőzésen. Farinoláék nincsenek könnyű helyzetben, bár egy győzelemmel előzhetnének akár több helyet is. Ami biztos: egy brazil bekk nem lehet ott sérülés miatt a kezdőben.
Ősszel az újonc 4-2-re verte a Levadiakost. Most viszont szerintünk visszavág a házigazda. A kék-zöldek otthon erősek, szerintünk feltörik a vendégek védekezését Mantziosék! Tippünk tehát: 1-es!

Roma-Napoli 1!

A kupa elődöntőjében előnyt szereznek a farkasok!
A Roma visszatért a helyes útra. A fővárosiak a parádés kezdés után kisebb gödörbe kerültek, ám Rudi Garcia visszaterelte a “hordát” a helyes útra, és a január eleji torinói zakó óta csak győzelmeket arattak Pjanicék. A kupában az előző körben a Juve került A bordó-sárgák útjába, és Gervinhoék nem is kegyelmetek, nemes bosszút álltak a zebrákon a bajnoki vereségért (1-0). Az Olimpiai Stadionban 9-2-0-ás sort produkáltak Tottiék a bajnokságban, ehhez 27-2-es gólarány párosult, a kupában pedig a Sampot és a Juvét is kapott gól nélkül ejtették ki Strootmannék. A hétvégén elmaradt a bajnokijuk: 10 perc után lefújta a játékvezető a parma elleni vízilabda-meccset…
A Napolinál nincsen minden rendben. Bár a januárt jól kezdték a déliek, az elmúlt három bajnokin már nem tudtak nyerni Higuainék. Bolognában a hajrában buktak pontokat (2-2), majd odahaza nagy nehezen mentették remire a meccset a Chievo ellen (1-1). A múlt vasárnap bergamóba vizitáltak Hamsikék, és ostoba hibákat vétve tulajdonképpen kivégezték magukat (3-0). Le is szakadtak már a Juve-Roma párostól, előbbi 15, utóbbi 6 pontot vert Pandevékre.
Rafa Beniteznek muszáj tennie valamit, ugyanis ha nem lábal ki a hullámvölgyből a halványkékek, a Fiorentina könnyedén beérheti csapatát. A kupában eddig az Atalanta és a Lazio került Maggioék útjába, és mindkét rivális fejet hajtott a San Paolóban. Most viszont túrázni kényszerülnek, ami azért nem mindig sült el eddig jól a nápolyiaknak. Csak halkan jegyezzük meg, hogy a két nagy riválisnál rúgott gól nélkül kapituláltak Mertensék…
Mindkét alakulatnak remek a játékosállománya, abban nem érzünk markáns különbséget. Viszont a forma és a hazai pálya előnye most egyértelműen a rómaiak mellett szól. Meggyőződésünk, hogy Tottiék előnyt szereznek a visszavágóra. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik