Hírek

Kiesőjelöltek kupacsatája

Az FA Kupában ma újra randevúzik egymással a Fulham és a Sheffield United. A hollandoknál a Feyenoord Kerkade-be látogat...

Fulham-Sheffield United 1!

Vajon meddig tart a londoniak ámokfutása? A botrányos bajnoki szereplés után a kupában is lepirítják magukat Benték? Nem gondoljuk…
A Fulham nagy bajban van. Meghúzták azt, amit ilyenkor szokás: menedzsert váltottak, igazoltak, ám egyelőre nem jött el a feltámadás. A londoniak sereghajtóként várják a folytatást a Premier League-ben, ami elsősorban botrányos hazai mérlegének köszönhet: 11 fellépésén három sikert aratott, egyszer remizett, nyolcszor pedig beégett. A védelme messze a legrosszabb a ligában, a Craven Cottage-en már 25-ször mondtak csődöt Stekelenburgék.
Az átigazolási szezon hajrájában Holtbyt, Kvistet, Heitingát és Mitroglout is sikerült Londonba csábítani, Dempsey már korábban csatlakozott a kiscsapathoz, ugyanakkor Berbaton Monacóba tette át székhelyét.
Szombaton a Szentek jártak a Fulhamnél, és Pochettino mester alakulata egy sima hármast rajzolt a londoniaknak. Nagyon nincs könnyű helyzetben Rene Meulensteen menedzser legénysége: ha nem javul hatalmasat Riiséék formája, úgy ebből kiesés lesz, az tuti.
Az FA Kupában az előző körben újrajátszásra kényszerültek Benték: a norwichi 1-1 után hazai környezetben simán, 3-0-ra nyertek Sidwellék. A Sheffield United ellen az első ütközetben simán nyernie kellett volna a helyzetek alapján Dufféknak, ám Benték – egy helyzetet leszámítva – mindent elrontottak. A hétvégén Amorebieta és Riise maradt ki a keretből sérülés miatt – várhatóan ma sem kalkulálhat velük a menedzser.
A Sheffield United két osztállyal mélyebben küzd a bennmaradásért: az egykor szebb napokat megélt klubnál komoly problémák mutatkoztak az elmúlt években, így nem is meglepő, hogy ide süllyedtek a csíkosak. Nigel Clough menedzser legalább a kupaszereplésre büszke lehet, hiszen a gárda a Cambridge után az élvonalbeli Aston Villát búcsúztatta a kiírástól.
A társulat formája gyenge, az idén még nem nyert bajnokit. Kieső pozícióban telelnek, ám helyzetük nem reménytelen: ha az elmaradt meccseik közül egyet-kettőt behúznak, a vonal fölé kerülhetnek.
A Sheffield támadójátéka elképesztően gyenge: 27 bajnokin 26-szor voltak eredményesek Porterék. És idegenben különösen halovány a produktumuk: 1-3-10 túramérlegük messze a legrosszabb a League I-ban.
A Crewe elleni hétvégi zakó (3-0) után Nigel Clough kifakadt, mondván, játékosai gyenge teljesítményére egyszerűen nem talál magyarázatot. Ha a rutinos menedzser sem, akkor vajon ki tud?…
Eltiltottja és sérültje is van a United-nak, úgyhogy nem lesz teljes a keret ma este.
Az az érzésünk, hogy a két, pocsék formában lévő alakulat csatájából a londoniak jönnek ki jobban. A Fulhamot várjuk a következő körbe, ahol majd a Nottingham-Preston mérkőzés továbbjutója vár majd rá. Tippünk tehát: 1-es!

Roda-Feyenoord +2.5!

A sárgák a bennmaradásért küzdenek, a rotterdamiak a dobogóra gyúrnak. Nem igazán a védekezésről szól majd e kilencven perc…
21 fellépésen mindössze 22 pontot termeltek a kerkadei fiúk. A gyenge őszt edzőváltás követte, Jon Dahl Tomasson ült le a padra, és a sárga-feketék egy kicsit össze is kapták magukat… Heerenveenben remiztek, az AZ-vel szemben alulmaradtak a kupában, majd verték az Utrechtet, ám a múlt hétvégén a Zwolle legyőzte Van Peppenéket. Odahaza, a Parkstad Limburg-ban eddig nem meggyőzősek (3-3-5), viszont mellettük szól, hogy a Zwolle kivételével valamennyi riválisának bevették a kapuját Némethék. A magyar támadó eltiltását tölti, így nem léphet pályára ma este. Sőt, rajta kívül is hiányzik még két-három alapember, például a második számú gólfelelős is…
A jelenleg osztályozós pozícióban állomásozó gárda 21 találkozójából 17-szer jött a +2.5-ös opció, tehát nem unalmasak a sárgák mérkőzései.
Az ellenfél a Feyenoord gárdája lesz, amely a dobogótól három, a listavezető Ajaxtól hét pontos távolságban áll a 4. pozícióban. A piros-fehér-feketék 37 egységig jutottak, ám idegenben azért felettébb sebezhetőnek tűnnek Pelléék: 4-2-4-es statisztikájukhoz 20-17-es gólarány társul. Csak a Waalwijk stadionjában maradtak impotensek a rotterdamiak. Ronald Koeman brigádja nincs jó passzban: kiesett a Feyenoord a kupából, a hágai bajnoki vereséggel zárult, majd otthon nem sikerült legyűrniük egyik legnagyobb riválisukat, a 2. helyezett Vitesse-t (1-1).
A Feyenoord over/under mutatója 16/5 – egy újabb érv amellett, hogy eseménydús 90 percet várjunk.
A Feyenoord megbicsaklott az elmúlt hetekben, a Roda pedig az életéért küzd. Nyilván, a vendégek az esélyesebbek, ám szerintünk a gólok megbízhatóbbak, mint a Feyenoord. A 2,5-ös opció jó választás lehet ezen a találkozón…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik