Hírek

Csúcsrangadó Manchesterben

Foci, foci, és egy kis kosár...

Manchester City-Chelsea Mindkét csapat szerez gólt? IGEN

Az angol szuperrangadón gólváltással kalkulálunk…
A hazaiak 53 pontosak, hazai környezetben hibátlanok, gólarányuk pedig félelmetes: 42-8. A formája parádés, nyolc bajnokit nyert zsinórban, áll még az FA Kupában, a Ligakupa fináléjában pedig már ott van. A BL-ben is túlélte az őszt, úgyhogy Pellegrini mester alakulatára nem lehet panasz. A keretben Javi Garci, Nasri és Agüero sérült, az argentin gólvágó kiesése érzékeny veszteség, ám a pad hosszú, így tudják tolni majd a csatárt.
Íme a halványkékek kerete: Hart, Pantilimon, Wright, Boyata, Clichy, Demichelis, Kolarov, Kompany, Lescott, Nastasic, Richards, Zabaleta, Fernandinho, Milner, Navas, Rodwell, Silva, Toure, Dzeko, Jovetic, Negredo, Nimely.
Mourinho mester alakulata is jól szerepel az idén, harcban áll a bajnoki címért. 50 egységig jutottak a londoniak, vendégségben 5-3-3-as mérleget produkálva. Az Evertontól, a Newcastletől és a Stoke-tól kaptak ki Luizék – ám az utolsó borlásnak már lassan két hónapja. A hétközi fordulóban csalódást keltő eredményt értek el Oscarék: nem bírtak a kiesés elől menekülő West Hammel (0-0). A kékeknél Torres és van Ginkel sérült. Az utazókeret: Blackman, Cech, Hilario, Schwarzer, Ake, Azpilicueta, Cahill, Cole, Ivanovic, Kalas, Luiz, Terry, Hazard, Lampard, Matic, Mikel, Oscar, Ramires, Salah, Willian, Ba, Eto’o, Schurrle.
A két együttes rendre eseménydús kilencven perceket produkál, ősszel a Stamford Bridge-en Torres a hajrában állította be a 2-1-es végeredmény. Ma is bízunk a támadókban, ennek megfelelően gólváltást várunk az alakulatokról!

Villarreal-Osasuna (0-1) 1!

A tartalékos vendégeket akár kettővel is elverhetik a sárgák!
A sárga tengeralattjáró üde színfoltja a La Ligának, az újonc az 5. helyen állt a játéknap előtt – különmeccset vív a két baszk együttessel. Az El Madrugálban erős (6-3-2), a Getafe és a Sevilla nyert nála, a nagycsapatokat rendre megszorította. A formája szeszélyes, a kupából kiesett, előtte remekelt a Real Sociedad ellen, viszont legutóbb pont nélkül maradt Valladolidban. A kerebtől Cani hiányzik sérülés miatt.
A pamplonai együttes a kiesés ellen harcol, pozíciója törékeny, a 16. 22 egységgel – kettővel gyűjtött többet, mint a vonala alatti Valladolid. A csapat idegenben 3-2-6-os sort hozott össze, december eleje óta háromszor túrázott, és bizony őrzi vendégségbeli veretlenségét. Legutóbb a Bilbao járt nála, és Rieráék beleszaladtak rendesen a késbe: egy ötöst hintettek a baszkok az El Sadarban. A vereségnek lesz még utóhatása: Arribas a védelemből, Francisco Silva a középpályáról hiányzik eltiltás miatt. Sérült továbbra is Sisi és Onwu.
Megroppant az Osasuna, és nehezen tudjuk elképzelni, hogy az El Madrigalban térne magához Javi Gracia legénysége. Szerintünk Dos Sansotsék otthon tartják a három pontot, és adott esetben kettő is lehet a végén közötte a hazaiak javára.

Anadolu Efes-Fenerbahce

Ha nem is rangadó de minden esetre igen komoly presztízscsatának számít a török bajnokság 17. fordulójából választott mérkőzésünk
A 3.-hoz látogat a 4. helyezett, és a meccs legnagyobb kérdése az, hogy kitart-e még a “félisten szindróma” az Anadolunál! Történt ugyanis, hogy az Anadolu egy utolsó másodperces, majdnem egész pályás hárompontossal legyőzte az Armani Milanot, és azóta nagyon úgy tűnik, hogy elkapták a fonalat Planinic-ék!

Nagyon veszélyes egy ilyen csodakategóriás kosárral nyerni, mert az euforikus állapot átragad a közönségre – na az Törökországban amúgy is elég fanatikus -, az egész csapatra, és dobó játékos is úgy érezheti, hogy megállíthatatlan és, hogy neki minden bejön! Ez után a csodahármas után idegenben is vitézkedtek, és nemcsak a Galatat verték meg idegenben – igaz, a Galatanak akadtak hiányzók – hanem a nagyon szívós Laboral Kutxa-nál is nyerni tudtak idegenben! Most sem esélytelenek az elég harmatos produkcióval előrukkoló Fenerbahce ellen.

Euroliga csoportjában az utolsó, a 8. helyen szerénykedik a sárga fekete csapat! A bajnokságban 4.-ek, ez azért már elfogadható. 11 idegenbeli bajnokin 4-szer kaptak ki, viszont pozitívum, hogy viszonylag sok pontot (79-et) átlagolnak!
A Fener húzóemberei Kleiza, McCalebb és Nemanja Bjelica. Jelenleg 4 sérültet számlál a keretük, de talán Zoric ma már bevethető lesz, hiszen a Milano elleni bukott meccsükön megmutathatta magát a pályán!

Hazai oldalon két sérült akad, az amerikai légiós Hopson, és a török center Erden Semih! Az Anadolu oldalán Milko Bjelica, Planinic és Savanovic tolja a szekeret, nem is akárhogyan. Nem kell félteni az Anadolut, bár több sztárjátékost a Fener tud felvonultatni – és nemcsak játékost, hanem magát Obradovicot is idevehetjük, aki Európa legsikeresebb edzője -, hajtós, gyors kosárlabdát nyomnak a hazaiak!
Ebben a szezonban 12 meccsen hazai bajnokijukon 77 pontos átlagot tudnak felmutatni, és egymás elleni mérlegük az utolsó 10 meccs alapján 5 győzelem és 5 bukta.

Mit várunk?
Mivel magas ember poszton jelenleg gyengébb a Fener, jó sanszot látok a sokkal több betörés erőltetésére az Anadolu oldalán. Távoli dobásokkal valószínűleg partiban lesznek, büntetőkben sem nagy a különbség, és Obradovic mester nem szívbajos, harcos támadójátékot preferál! Bár 3 nappal ezelőtt még 144 pont körül volt a buki által megadott határ, ezt most némi korrekciót követően 147-re tolták ki az irodák. Bízzunk a sok pontban, ami jelen esetben +147.5-öt jelent, és 1.88 szoros pénzt fizet. Élőben talán még meg lehet támogatni a hazai csapatot +6.5 ponttal, amennyiben van rá esély. Igaz ugyan, hogy a Fener jobb játékoskeretével favoritja a meccsnek, de a hazaiak bátor játéka és a közönségük nyomása nem teszi őket teljesen sansztalanná!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik