Hírek

Kalandozások a Bundesligában!

A Hannover-Mönchengladbach és a Hoffenheim-Hamburg párosításnak jártunk egy kicsit utána...

Hannover-Mönchengladbach 1x!

A Mirko Slomkát váltó Tayfun Korkut győzelemmel mutatkozott be a kispadon. És szerintünk ma sem kapnak ki a szászok!
Husztiék a télen edzőt váltottak: a korábban rengeteg sikert elért Slomka helyére Tayfun Korhut ült le a padra, és a szakember bemutatkozása parádésra sikeredett: a bordók 3-1-re nyertek Wolfsburgban. E győzelemmel hihetetlen széria végére tettek pontot Bittencourték, hiszen korábbi nyolc túrájukat egyaránt elbukták! A három pont kellett is a Hannovernek, mert az óévet pocsékul zárta, és egyre veszélyesebb vizekre evezett. Most 21 egység áll a neve mellett, így a középmezőnyhöz (10.) csatlakozott. Az új szerzemény, Rudnevs is jól debütált: nyomban góllal hálálta meg a klubvezetés bizalmát. Otthon erős (5-3-1), csak a Hoffenheim tréfálta meg, viszont ellene szól, hogy legutóbbi öt hazai bajnokija közül csak egyet tudtak megnyerni Dioufék. A keret nem lesz teljes, Sakai eltiltott, Pander és Cherundolo pedig sérült a védelemből, Sobiech és Ya Konan pedig ugyancsak sérülés miatt nem lehet ott a támadószekcióban.
A Mönchengladbach remekül tolja az idén: a 4. pozíciójukat őrzik a zöldek, 33 egységükből viszont csak 8-at húztak be vendégségben (2-2-4). Stuttgartban és Hamburgban győztek Lucien Favre fiai, pontot Mainzban és Augsburgban szereztek Arangóék. Az első idei bajnokin elszenvedték első hazai vereségüket: a bajorok 2-0-ra nyertek a Borussia Parkban. Kruséék egy hosszú széria végére tettek így pontot, előtte októberben kaptak ki (Berlinben). A védelemből Brouwers nem bevethető, rajta kívül mindenki a szakvezetés rendelkezésére áll. A klubnál egyértelmű cél a nemzetközi porond elérése, szerintünk is komoly sansz van erre, ám hosszú távon talán az éledező Schalke befoghatja majd a ‘Gladbachot.
A két gárda egymás elleni mérlege nagyon kiegyenlített, tavaly a zöldek, előtte a bordók húzták be a három pontot a HDI Arena-ban. Most is jó csörtére van kilátás, amelynek a végén szerintünk a hazaiak ponttal, pontokkal gazdagodnak. Nálunk 1x-ben mindenképpen elmegy e történet…

Hoffenheim-Hamburg +2,5!

Nem a catanaggio az alaptaktikája egyik alakulatnak sem – és akkor még finoman fogalmaztunk…
Kiesési rangadót rendeznek a WIRSOL Rhein-Neckar-Arénában: a 13. fogadja a 16. helyezettet. A hazai együttes 18 pontig jutott (4-6-8), saját stadionjában mintha el lenne átkozva: 1-5-3-as vonatkozó mérlege az egyik leggyengébb a mezőnyben (csak a Mönchengladbachot verték a kékek). 20-22-es találati mutatója viszont arról árulkodik, hogy Firminoék az előrejátékban attraktívak, ugyanakkor a védekezésük csapnivaló. Összességében a gólarányuk 36-42 – a 3. legtöbbet rúgták a ligában, viszont ők kapituláltak a leggyakrabban. A brigád over-under mutatója önmagáért beszél: 16/2… A “tavaszt” zakóval nyitották, kaptak egy sima négyest Nürnbergben. Friss sérült nincsen Markus Gisdol alakulatában, így Polanskiék a legjobb csapatukkal fogadhatják az északiakat.
A Hamburg botrányos szezont fut, már túl is van egy edzőcserén a piros-fehér-kék alakulat: Bert van Marwijk ült le a padra, ám a holland szakember sem tett csodát a HSV-nél. Osztályozós pozícióból várják a folytatást, 18 fellépésen 16 pontot szereztek mindössze Westermannék. Vendégségben 2-3-4-es sor áll a nevük mellett, ehhez 20-21-es túragólarány társul. Kilenc idegenbeli találkozójuk közül csak Berlinben maradtam impotensek. Van der Vaarték eddig 13-szor játszottak +2.5-ös mérkőzést. Az idei első tétmeccsükön otthon szaladtak bele a késbe: a Schalke 3-0-ra verte őket. Sok a sérült a keretben, a legnagyobb veszteség a 9 találatot jegyző Lasogga kiesési. Ám minden csapatrészből van hiányzó: Adler (kapus), Djourou (bekk), Beister (középpályás) ugyancsak sérült, csakúgy, mint jó néhány peremember. Nem lesz egyszerű dolga a HSV-nek ilyen tartalékos összetételben…
2011-ben játszottak egy 0-0-át ebben a felállásban, ám ezen kívül a többi négy mérkőzésen rendre elszabadult a pokol, 3, 4, 5 és 6 gól született ezeken a találkozókon.
Elnézve a két együttes idei produktumát, nem lepődnénk meg, ha ma sem állnának meg három gólig a felek. Nálunk a +2.5-ös a legértékesebb opció!

Olvasói sztorik