Hírek

Gall hazai, kosárínség Athénban

Ma a foci mellett megint lesz egy kosár-tipp.

Caen-Troyes 1! +1,5! +2.5!

Az az érzésünk, hogy kitart a hazaiak lendülete, így a gárda megnyeri soron következő találkozóját!
A Caen két év szünet után visszajutna az élvonalba. A klubnál a tulajdonos komolyan is veszi a dolgot, alaposan megerősítette a keretet, így most már a játékosokon és a szakmai stábon van a sor.
És Patrice Garande össze is kapta legénységét 2014-re. A piros-kékek két győztes bajnoki között továbbjutottak a kupában is. A pontvadászatban már az 5. helyen állnak 33 ponttal, a hőn áhított dobogótól már csak négy egység a lemaradás. Odahaza 6-2-2-es mérleget produkáltak Appiahék, ám október vége óta nem kaptak ki a Stade Michel d’Ornano-ban. Az egyik legattraktívabb támadószekcióval rendelkezik a Caen: 39-szer voltak eredményesek a fiúk, ez a második legtöbb találat a ligában. Viszont a védelem nem túl acélos, a 27 kapituláció azért sok egy élcsapathoz mérten.
A klub stabil lábakon áll, és Duhameléknél nincs friss sérült a keretben. A koreai utánpótlás válogatott, Kyung-Jung KIM is visszatért már az Ázsia Kupáról – keddtől már bekapcsolódott a közös munkába.
15/6 a Caen over-under mutatója – csak a Metznek és a Brestnek nem tudtak betalálni a piros-kékek.
A csapatból egy középpályás biztosan kihagyja a meccset, rajta kívül inkább csak perememberek lesznek hiányzók.
A Troyes tavaly esett ki a League I-ból, és bár azt tervezték a kék-fehérek, hogy nyomban visszajutnak az elitosztályba, egyelőre ez nem reális célkitűzés. A csíkosak a 11. pozíciót foglalták el a játéknap előtt 28 ponttal, 2-2-6-os gyengécske túramutatóval.
2014-ben edig négy tétmeccs van Niveték lábában: a kupában továbbjutottak az élvonalbeli Evian ellenében otthon, a Lyon vár rájuk a következő körben. A bajnokságban 1-1-1 az idei soruk, idegenben kikaptak az Arles-nél, otthon remiztek a Clermonttal, a múlt hétvégén pedig verték a gyengécske Nimest – emberelőnyben 2-1-re. Kellett is a siker a gárdának, ugyanis legutóbb november végén örülhettek három pontnak Jean-Marc Furlan tanítványai. A vezetőedző a meccs után épp ezt hangsúlyozta, rámutatva arra, hogy ugyan akadozott a gépezet, a legfontosabb a győzelem volt, amely önbizalmat adhat a folytatásra.
Bizakodó a hangulat a vendégeknél, ahol a héten jelentették be Ben Khalfallah leigazolását a Bordeaux-tól. A rutinos tunéziai jobbszélső az élvonalbeli alakulatnál peremembernek számított, ám a Troyes-ban sokat várnak tőle.
A társulat gólaránya 33-26, tehát francia II-es szinten egészen eseménydús mérkőzéseket vív a tavaly még élvonalbeli alakulat. 12/9 a +2.5-ös statisztikájuk.
A hiányzókról: két stabil bekk, egy középpályás és két csatár nem tudja majd jó eséllyel vállalni a játékot Caenban…
Mindazonáltal azt gondoljuk, hogy egy fecske nem csinál nyarat! A Caen jó formában van, otthon kimondottan veszélyes, a vendégek pedig szerintünk nem tudnak megindulni felfelé. A motiváltabb, no és nem mellékesen erősebb kerettel rendelkező Cean hazai környezetben behúzza a három pontot. Alaptippünk mellé ajánlunk még jó szívvel gólokat is: óvatosabbak kiegészítőnek a +1.5-öt, bátrabbak pedig akár a +2.5ös opciót is behúzhatják egy külön szelvényen!

Panathinaikos-Barcelona

Két olyan ellenfél csap össze, amelyek már nagyon sokszor vívtak egymás ellen nagy és emlékezetes csatákat! A katalánok egymás elleni összevetésben jobban teljesítenek, de ugye minden meccs más…
A PANA egy erőszakos védekezésre alapozó, remek fizikai képességekkel megáldott csapat, amely odahaza bárkit képes lehet legyőzni.
A Barca egy újjászületőben lévő, kisebb fiatalításon áteső dinamikus és játékos csapat lett. Játékuk sokkal direktebb az előző szezonokhoz képest, és egyre inkább összeérik a társaság!
Ha Top 16-os teljesítményüket figyeljük, akkor el kell mondanunk, hogy a Barca kettesekben, hármasokban, lepattanózásban és gólpasszokban jobb a görögöknél. A PANA csak büntetőzésben múlja felül a katalánokat.
24 legutóbbi hazai meccsén a PANA csak 3-szor kapott ki! A Lokomotiv Kuban, a Barca és a Maccabi tudott győzni az OAKA-ban. A katalánok idegenben már messze nem olyan acélosak, mint Barcelonában, elég gyatra mérleggel bírnak az Euroligában és a bajnokságban – bár a Top16 között eddig veretlenek és idegenben verték az Olympiakost és a Fenert is!
A Panathinaikos kikapott a Fenertől egy harcos, izgalmas meccsen, de ma javíthat! Meg is van rá minden esélye, hiszen majd 19.000 ember hajszolja őket a győzelem felé. A Barcánál Lampe szerepel a maródi listán, a PANA-nál csütörtök délelőtt még senkit nem találtam.
Mivel mindkét csapatban szerepelnek remek hárompontos dobók, a rendes játékidő X-et érdemesnek tartom bepróbálni, ami 14-szeres pénzt ér a Bwin-en!
Legutóbb áprilisban fajult túlórába a meccsük Barcelonában, amikor Diamantidis táncoltatta meg a Jawai-t – nem kicsit -, és akasztott egy hosszabbítást érő hármast. Szoros meccsre van kilátás most is, ami 1-5 ponton belül dőlhet el.
Amit a legvalószínűbbnek tartunk, az a viszonylag kevés pont! Tomic nagyszerű center a Barca oldalán, de csak támadásban igazán hasznos, Gist, Lasme, Fotsis gyakorlatilag kapusként funkcionálnak a PANA -nál! Ami a gyűrű felé megy és még emelkedik, az ők lekapják vagy félreütik.
Navarro és Abrines hármasait kontroll alatt kell tartaniuk, mert ha ők elkapják a fonalat, akkor baj lesz… Túloldalon Diamantidis, Bramos, Cury – aki bizony nagy igazolás volt – és Maciulis az, aki nagyot alkothat, váratlant viszont szerintem egyik csapat sem fog tudni hozni!
70 pont köré várom a teljesítményeket, annak ellenére, hogy a Barca 81 pontot átlagol a Top 16ban. Ilyen légvédelemmel, mint amilyennel a görögök rendelkeznek, azonban nem mindig találkoznak a katalánok.
A Panathinaikos tipikusan az a csapat, amely képes 58, vagy akár 67 dobott ponttal is meccset nyerni – ezt a címvédő Olympiakos ellen mutatták be -, és most sem várok pontesőt!
Ha belemegy a Barca a rohanós adok-kapok játékba, abból rosszul jöhet ki, mert a Pana atletikusabb, gyorsabb, a közönsége pedig fanatizálja. Mindkét csapatnak jobb, ha lehoznak egy kontrollált nagy taktikai csatát, sok-sok küzdelemmel, ami a végjátékban dől el!

-144.5 pont 1.87-ért jó választás lehet!

Szintén a Bwin-es opciók között szerepel a “4. negyedben lesz a legtöbb pont” – ez 3-szoros kifizetést ér. Érdemes kisebb összeget rászánni, hiszen, ha szorosban fordulnak az utolsó negyedre, akkor következik majd az idegek harca. Jönnek a büntetők és a faultok. Ne becsüljük le az egy pontot érő büntetők erejét, mert az óra ilyenkor áll!

Olvasói sztorik