Hírek

Irány Anglia!

Fokozódik a feszültség a Premier League-ben: négy hősünk közül hárman a kiesés elől menekülnek, egy pedig a bajnoki címre tör... No és Ninno mester kosár-tutira bukkant...

Sunderland-Stoke City 1!

Klasszikus kiesési rangadót rendeznek ma a Fény Stadionjában: szerintünk a hazaiak otthon tarthatják a pontokat!
A két alakulatot öt hely és négy pont választja el egymástól. A hazai egység az utolsó előtti, kieső helyről várja a folytatást, Gus Poyet menedzser fiai eddig 18 egységig jutottak. A hazai 2-2-7-es sorukra nem lehetnek büszkék Boriniék, arra viszont annál inkább, hogy az elmúlt hetekben jobban megy a csapatnak, mint annak előtte. A csíkosak bejutottak a Ligakupa döntőjébe, az FA Kupában is állnak még, és a Premier League-ben is eredményesebbek, mint ősszel: a legutóbbi hét bajnoki közül mindössze egyet buktak be (otthon Aston Villa), másfél hete 0-2-ről álltak fel a Szentekkel szemben, a rangosabb kupasorozatban pedig kapott gól nélkül küldték haza az 5. ligás Kiddermistert. A keretben a védő Cuellar és a kapus Westsood sérült, rajtuk kívül mindenki egészséges. A várható keret: Mannone, Pickford, Alonso, Bardsley, Brown, Celustka, Diakite, Dossena, O’Shea, Roberge, Ba, Cabral, Cattermole, Colback, Gardner, Giaccherini, Johnson, Ki, Larsson, Mavrias, Altidore, Borini, Fletcher, Moberg-Karlsson, Wickham.
A Mark Hughes vezette Stoke egyre nagyobb bajban van: december 21-e óta nem nyert bajnokit, a hétvégén pedig az FA Kupától is búcsúzni kényszerült, miután kikapott a Stamford Bridge-en. A mélyrepülés persze annak is betudható, hogy kimondottan nehéz volt a gárda sorsolása – ugyanakkor a legutóbbi bajnokin, a nagy rivális Crystal Palace ellenében azért nem kellett volna rúgott gól nélkül kikapni…
És ezzel rá is tapintottunk az egyik legnagyobb problémára: a piros-fehér-feketék idegenben elképesztően gyenge támadófutballt adnak elő. No jó, otthon sem egykapuznak általában, no de túrákon felettébb haloványak. Márlegük 1-2-8 (csak a West Hamet verték augusztusban), hatszor pedig nem is találtak az ellenfél kapujába.
Ennek orvoslására lehet megoldás a Kenwyne Jones-Peter Odemwingie csere a Cardiff Cityvel. Mark Hughes úgy fogalmazott: a támadó érkezése sokat lendíthet az akadozó csatárjátékon.
Begovic visszatérhet a kapuba, Huth, Etherington és Andy Wilkinson viszont még sérült.
A várható keret: Begovic, Butland, Sorensen, Cameron, Muniesa, Pieters, Shawcross, Shotton, Wilson, Adam, Assaidi, Edu, Ireland, N’Zonzi, Palacios, Whelan, Arnautovic, Crouch, Walters, Guidetti.
1994 óta nem nyert a City a Fény Stadionjában! És szerintünk ma sem örülhetnek három egységnek a vendégek. Sőt, várhatóan egynek sem. Mi a fekete macskákat favorizáljuk, azt gondoljuk, hogy a hazaiak most jobban egyben vannak, ez pedig sikert érhet a kiesési rangadón!

Chelsea-West Ham United +2.5!

A londoni ütközetben egyik csapat sem óvatoskodhat: egy ponttal nem lennének kijjebb a vízből. Egymásnak esnek, aztán szépen összehoznak három találatot!
Mourinho mester fiai eddig állják a sarat, továbbra is versenyben vannak a bajnoki címért a Cityvel és az Arsenallal. A játéknap előtt a 3. pozíciót foglalták el 49 egységgel, 10-1-0-ás félelmetes hazai sorral. A Stamford Bridge-en eddig csak a West Bromnak sikerült remizni, Oscarék gólaránya saját stadionjukban 25-9! December eleje óta veretlenek Lampardék, legutóbbi öt bajnokijukat pedig megnyerték. A hétvégén az FA Kupában is továbbléptek, a BL-ben is állnak még a londoniak, így aztán nem lehet panasz Hazardék idei produktumára.
A portugál menedzser ráadásul szinte teljes brigáddal várhatja a városi ütközetet: Torres ugyan nem lesz, de a két új szerzemény, Matic ás Salah egyaránt helyet kaphat a keretben. A tervezett keret: Blackman, Cech, Hilario, Schwarzer, Ake, Azpilicueta, Cahill, Cole, Ivanovic, Kalas, Luiz, Terry, Hazard, Lampard, Matic, Mikel, Oscar, Ramires, Salah, Willian, Ba, Eto’o, Schurrle.
A West Ham kieső helyről várja a mai derbit: a piros-kék-fehérek 18 pontot gyűjtöttek eddig, idegenben 2-3-6-os sort produkálva. Sam Allardyce érzi a bajt, és ennek megfelelően döntött is a minap: Boriello és Nocerino érkezett Olaszországból. A papírok rendben vannak, tehát gyakorlatilag bevethetőek lesznek ma este.
A kalapácsosok november végétől veszítették el a fonalat, igaz, páratlan sérüléshullám sújtotta a gárdát. Az Upton Parkban olykor több volt a hiányzó, mint a hadra fogható futballista. Az FA Kupa harmadik fordulójában például tartalékokkal volt kénytelen kiállni a WHU – ennek meg is lett az eredménye, ugyanis a fővárosiak nagy pofonba szaladtak bele Nottinghamben. Öröm az ürömben, hogy így most már csak a bajnokságra koncentrálhatnak Diarráék, így például a hétvégén pihenhettek, nem úgy, mint aktuális riválisuk.
Sam mester roppant nehéz ütközetre számít, különösen a Chelsea kreatív támadóalakzatáról beszélt elismerésre méltóan. Az Oscar, Hazard, Eto’o triót nevesítette, mondván, életveszélyes csatársort alkotnak együtt. Jó szakember Allaedyce mester, és a fenti kijelentésével aligha lehetne vitatkozni…
A keretben már többen is felépültek, ám Joe Cole és Winston Reid még biztosan nem léphet pályára. Demel és O’Brien visszatérhet a védelembe. A tervezett keret: Adrian, Henderson, Jaaskelainen, Collins, Demel, Johnson, McCartney, O’Brien, Potts, Rat, Tomkins, Collison, Diame, Diarra, Downing, Jarvis, Morrison, Noble, Nolan, Nocerino, Taylor, Carroll, C Cole, Lee, Maiga, Petric, Vaz Te, Borriello.
Nem nyerni jár a Stamford Bridge-re a kalapácsos alakulat… 2002-ben aratott sikert utoljára ebben a stadionban, de a pontszerzésnek is immár hat esztendeje. Azóta vereségek mindkét felállásban. És e találkozók többségén rendre jöttek a találatok. Ma is ezt várjuk: a West Ham sem óvatoskodhat már, és szerintünk akár bele is mehet egy ki-ki meccsbe – ez persze veszélyes küldetés. Nálunk abszolút favorit a Chelsea, ám a gólok jobban fizetnek. Összehoznak hármat a fiúk!

Zielona Gora-Valencia

Nem nagy túlzás azt állítani, hogy a Valencia az Eurocup sorozat egyik favoritja – talán csak a Khimky és a Kazany akik partiban lehetnek a spanyolokkal.
88 dobott pontot átlagolnak a Top 32 ben, és 70-et kapnak, gyors, céltudatos kosárlabdát preferálnak, és megvan hozzá az atletikus keret is!

A lengyeleknél nagyon nagy a baj! Walker és David Barlow elhagyja a csapatot, ráadásul Walker tegnap jelentette be, hogy neki ennyi ott elég volt. Jó ez a lengyel csapat a maga szintjén, de európai mezőnyben bizony van még mit erősödniük!
Vezetik a lengyel bajnokságot, és szinte biztos, hogy meg is nyerik, az Eurocup sorozatban csoportjukban utolsó helyen állnak, a Valencia pedig nagy lépést tehet a továbbjutás felé!
Jelen pillanatban nincs olyan motivációs tényező, ami a lengyelek mellett szólna – persze a hazai pályán kívül.
37 pontos zakót szabott ki rájuk a Valencia múlt héten kedden, és akkor még nem volt ilyen foghíjas a Zielona!
Az, hogy idegenben kell fellépni, nem hiszem, hogy zavarni fogja a rutinos, harcedzett és Európa elit bajnokságából érkező “valenciai” veteránokat.
Jártak ők már nehezebb terepen is, Sato a Barcában, a Panathinaikosnál és a Fenernél is megfordult, Ribas baszkföldön edződött, Van Rosso Belgium és Olaszország után érkezett Spanyolországba.
Nincs mit ragozni, nagyon jó eséllyel formás zakót szabnak most is a lengyel csapatra, -7.5-tel simán jobb a Valencia, ami 1.76-szoros kifizetést ér!

Olvasói sztorik