Hírek

Gólváltások a Premier League-ben?

Ma a szentekhez és Walesbe látogatunk el...

Southampton-Arsenal Mindkét csapat betalál: IGEN! 2x!

Rangadót rendeznek ma este a St. Mary-ben: az ágyúsok és a szentek ütközetétől gólváltást várunk.
A hazaiak remekül kezdték a bajnokságot, sokáig a dobogó közvetlen közelében tanyáztak, ám az ősz végére valamelyest visszaesett a teljesítményük. panaszra így sem lehet ok, hiszen 22 fordulót követően 31 ponttal a 9. pozíciót foglalják el, tisztes távolságban a veszélyes zónától. Pochettino mester remekül összerakta a brigádot, egyedül Osvaldoval nem bír az argentin szakember: az olasz válogatott csatár képtelen lehiggadni, balhézott az egyik edzésen, így a klub szabadlistára tette.
A St. Maryben 5-3-3 (17-12) a mutatója, az Aston Villa, a Tottenham és a Chelsea rabolta ki, a rossz széria viszont január közepén megszakadt a WBA legyűrésével. A Premier League-ben másfél hete ponttal tért haza Sundelralndből, az FA Kupában pedig nem okozott akadályt a Yeovil legyűrése. A keretben néhányan pihenőt kaptak a kupameccsen, azonban Lambert és Boruc is visszatérhet a bajnokira. Victor Wanyama még nem teljesen egészséges, az ő szerepeltetése kérdéses.
Az Arsenal az élről várja a folytatást, előnye egy pont a Cityvel, kettő pedig a Chelsea-vel szemben. Arsena Wenger brigádja már 51 egységnél jár, 8-1-2-es idegenbeli sora pedig igazán félelmetes. A két manchesteri túra fulladt kudarcba, a West Brommal remiztak Özilék. A támadójátékukra eddig sem volt panasz, viszont az idén a védelem is jól teljesít: 19-szer zördült meg a hálójuk, ezzel az övék a legjobb hátsó alakzat az elitligában.
A formájukra sem lehet panasz: a BL-ben és az FA Kupában is állnak, öt győztes bajnokiból érkeznek a déli városba. A keret nem lesz teljes, Diaby és Walcott sérült, Szczesny, Santi Cazorla, Olivier Giroud és Bacary Sagna visszatérhet a kezdőbe, Rosicky, Arteta és Ramsey is ott lehet az utazókeretben.
A hazaiak kétszer nem tudtak betalálni saját stadionjukban, az Arsenal pedig mindössze egyszer tért haza rúgott gól nélkül 8Old Trafford). Az elmúlt években rendre jött a gólváltás ebben a felállásban – és ma sem várunk mást. Szerintünk a fővárosiak behúzzák jó eséllyel a három pontot, ám a szentektől is várunk egy találatot. Maradunk a mindkét fél betalál opciónál, egy másik szelvényen pedig behúzzuk a 2-est!

Swansea-Fulham Mindkét fél betalál: IGEN! X2! +2.5!

A kieséi rangadón gólokkal kalkulálunk, emellett nem írjuk le a londoniakat, akik emberemlékezet óta nem remiztek…
Hol van már a tavalyi hó… Egy esztendeje mindkét gárda magabiztosan állomásozott a középmezőnyben, a walesiek megnyerték a Ligakupát, és bár a tavaszt némiképp elrontották, így is a tabella első felében zártak. Michale Laudrup alakulata az idei szezont szeszélyesen kezdte, a gyengélkedésre pedig az sem lehet magyarázat, hogy több fronton kellett hadat viselniük a fehéreknek. A probléma sokkal inkább azzal volt, hogy a gárdát sérüléshullám sújtotta, sőt, sújtja még mind a mai napig. Ennek tükrében már nem is olyan meglepő, hogy Bonyék mindössze a 15. helyről várják a folytatást 21 ponttal – három egységre a vonal alatti alakulatoktól. Odahaza, a Liberty Stadiumban iszonyúan gyengén tolják a fiúk (2-4-5), csak a Sunderlandet és a Newcastle-t verték, de legutóbbi bajnoki sikerük december elejére datálódik. Azóta pedig eltelt nyolc Premier League ütközet, és győzelemnek se híre, se hamva.
A hétvégén azért siker érte Lamahékat: 2-1-re nyertek a FA Kupában, így legalább a kupában jól teljesítenek a walesiek. A hétközi bajnokira megint csak nem tudja a legjobb összetételben pályára küldeni fiait a dán menedzser: Shelvey, Michu, Rangel, Canas és Monk biztosan kihagyja a találkozót, és kérdéses továbbá De Guzman, Vorm és Dyer szereplése is. Azért ez igencsak tekintélyes névsor…
A vendégek pocsék szezont futnak, így nem csoda, hogy Martin Jolnak hamar kitelt a becsülete. A váltás egyelőre nem hozta meg a csodát: Rene Meulensteen vezetésével ugyan elmozdult a kieső helyről a társulat, ám előnye mindössze egy pont a vonal alatti West Ham-Sunderland-Cardiff trióval szemben.
A 2014-es esztendőt fontos sikerrel nyitották a londoniak (WHU), ám két vereséggel ismét majdnem kilátástalan helyzetbe hozták magukat Berbatovék. Parkerék védekezése borzalmas, 22 meccsen immár 48 találatot szedtek be. Vendégségben 3-0-8-as mérleget produkáltak, szeptember 14-e óta pedig nem remiztek! Egyébként ez az egy remijük van (WBA) – ennek pedig már 18 fordulója!
Dempsey-ék a hétvégén a Sheffield United ellen kupáztak – 1-1 lett a vége, így folytatás majd a Craven Cottage-n következik. A keret nem lesz teljes, Amorebieta és Briggs hiényzik majd a védelemből, és Riise játéka is kérdéses.
Egyik alakulat sincs jó passzban, ráadásul a walesieknél sok a sérült. A londoniak védelme átjáróház, így minden bizonnyal megzördül a hálójuk. Viszont az előrejátékukban is bízunk! Könnyen jöhet a +2.5-ös opció, a mindkét fél betalál verzió is, no és valamiért bízunk a vendégekben…

Olvasói sztorik