Hírek

Gólos hétkezdet

Ma egy talján és egy németalföldi ütközet került célkeresztbe... Gólokból nem lesz hiány - ebben bízunk!

Crotone-Siena Mindkét csapat betalál: IGEN!

Középcsapatok feszülnek egymásnak a déli városban: a tét óriási, hiszen mindketten a play offra hajtanak!
A piros-kékek elrontották a decembert, így most csak a 10. helyen tanyáznak. 2013-at három nyeretlen mérkőzéssel zárták, és ebben a periódusban csak egy egység jött össze – az is a sereghajtó ellen hazai környezetben. Egyébként otthon nem brillíroznak Massimo Drago fiai: 4-3-3, 16-13-as gólaránnyal. Ami viszont mellettük szól, hogy a Stadio Ezio Scida-ban eddig egy ellenfél sem úszta meg kapott gól nélkül. Bernardeschiék legutóbb novemberben tudtak nyerni saját stadionjukban – azóta nem ünnepelhetett a publikum. A keret nem lesz teljes, ugyanis egy meghatározó középpályás eltiltását tölti, rajta kívül egy cserekapus hagyja ki az ütközetet.
A Siena visszajutna az élvonalba, ám a pénzügyi problémák miatt 10 pontos büntetést kapott a klub. A csíkosak így is tisztességesen küzdenek, már a középmezőnyben állomásoznak, és nem mondtak le valamelyik play off pozíció megszerzéséről. Jelenleg 27 egység áll a nevük mellett, 2-7-1-es vendégmérleggel (13-11). Novarában égtek meg még augusztusban, azóta őrzik veretlenségüket a bajnoki túrákon. Csak Empoliban maradtak impotensek Mario Beretta fiai. A gárda két iksszel zárta az óévet, az idén pedig már két kupacsatát járt meg. Előbb kitömte a Cataniát idegenben, majd megszorongatta a Fiorentinát a toszkán rangadón (2-1). Vergassola még nem teljesen egészséges, a védelemből ketten hiányoznak, de ők nem friss sérültek. A támadójátékban teljes lesz a szekció – egy gól biztosan van a zebrákban!
Eddig háromszor csatáztak ebben a felállásban, és mindannyiszor jött a mindkét fél betalál opció. A Crotnone nyeretlen odahaza a Siena ellen – egy iksz és két 2-es a mérleg. Mi most a találatokra voksolunk: mindkét háló egyszer megzördül!

Ajax Tartalék-Oss FC +2.5!

Nem a védekezésükről híresek a csapatok: három találat biztosan összejön a kiesési rangadón!

A 16. fogadja a 20. helyezettet – klasszikus kiesési rangadót rendeznek Amszterdamban. A hazai egyesület otthon még csak gyűjtögeti a pontokat (4-4-4), ám összességében így is a gyengébbek közé tartozik. 25 egység áll a neve mellett, 6 ponttal előzi meg a vonal alatti brigádot. Gólaránya 30-47 – 16/7 az over-under mutatója. Az évet egy emmeni látogatással kezdte – meg is égtek 4-0-ra, ráadásul kiállítottak egy futballistát is, így hiányzója is lesz ma este.
Az Oss az utolsó, 17 pontjából 9-et túrázott össze a társulat (3-0-9). Az évet vereséggel nyitotta (Fortuna 1-0), így lemaradása immár 8 pont a bennmaradó Telstar mögött. Vendégségben 12-33 a találati mutatója, csak kétszer nem jött a +2.5 a kirándulásain. Összességében 15-ször volt már olyan ütközete, amelyben esett 3 gól.
Ősszel, fordított felállásban nyert az FC Oss 2-0-ra – most viszont nem állnak meg kettőnél a felek. Az a határozott meggyőződésünk, hogy a két csapnivaló védelem összehoz három gólt. Tippünk tehát: +2,5!

Olvasói sztorik