Hírek

Livorno-Sassuolo

Az olaszoknál kiesési rangadót rendeznek, kéziben jön az Eb-döntő! És még egy hispán kosármeccs is terítékre kerül - hála El Ninno szakértőnk közreműködésének!

Livorno-Sassuolo 1!

Az újoncok kiesési rangadóját szerintünk a Di Carlo vezette hazaiak nyerhetik meg!
Húsz fordulót követően mindkét brigád a vonal alatt szenved: a hazaiak 13, a vendégek 17 egységig jutottak. A bordók az elfogadható rajtot követően november elejétől hihetetlen mély gödörbe kerültek. A legutóbbi kilenc bajnokijukon képtelenek voltak nyerni, ebben a periódusban egy iksz mellett nyolcszor megégtek Paulinhoék!
Az eredménytelenségnek meg is lett a következménye: Davide Nicolát Attilio Perotti követte, de a második tréner csak egy meccset kapott. Az elnök ezt követően Domenico Di Carlot, a 49 esztendős szakembert bízta meg a feladattal, amely cseppet sem egyszerű: benn kell tartani a gárdát az élvonalban!
A küldetés adott, és bevalljuk őszintén, szerintünk kis híján a lehetetlen kategóriába tartozik. A bordók keretére ráférne az erősítés, bár most mellettük szól, hogy szinte teljes csapattal vághatnak neki a sorsdöntő ütközetnek.
Odahaza, az Armando Picchi-ben eddig vérszegény teljesítményt nyújtottak Siligardiék: 2-3-5-ös sort produkáltak, csak a Cataniát és az Atalantát verték, utolsó sikerük november elejére datálódik. Utána jött az ámokfutás – csak egy Milan elleni iksz, és ugye az említett nyolc sitt…
A bordók a jövő héten Cataniába látogatnak, majd fogadják a Genoát, aztán egy szárd kirándulás szerepel a programban. Ha ebből a sorozatból jól keverednek ki Grecoék, akkor bizakodhatva várhatják a tavaszt…
A Sassuolo abszolút újonc a ligában, céljuk nem is lehetett más, mint a bennmaradás kivívása. A zöld-feketék gyengén kezdtek, ám közben azért volt felvillanása a brigádnak – ennek is köszönhető, hogy nem szakadtak le a mezőnytől. 17 pontosak, idegenben 1-4-5-ös mérleget hoztak össze: a Sampot gyűrték le, az elmúlt két kirándulásukat viszont bebukták.
Eusebio Di Francesco csapata két hete bravúros győzelmet aratott a Milan ellen, viszont a múlt hétvégén már nem sikerült pontot szerezniük: Reggio Emiliában a Torino simán győzött (0-2).
És akkor a hiányzókról: felettébb hiányos lesz a Sassuolo kerete a kiesési rangadón. A társulat gólfelelőse, a már 11 találatot jegyző Berrardi várhatóan kihagyja a csatát, mint ahogy a doppingügybe keveredett Acerbi (stabil bekk) sem áll rendelkezésre. Elölről Masucci, Alexe és Floro Flores sem biztos, hogy vállalni a játékot. Terranova már régóta nem bevethető a hátsó alakzatban, ugyanakkor védőtársa, Gazzola talán ott lehet a keretben.
Ősszel a Livorno idegenben 4-1-re verte a Sassuolot – és ma is a bordóknak szavazunk bizalmat. Azt gondoljuk, hogy az új tréner felrázza a hazaiakat! Lesz hiányzó bőven a vendégeknél – így ma szerintünk pont nélkül maradnak. Nálunk hazai e történet!

Cajasol-Barcelona

Andalúziába kirándulnak a katalánok, és bármennyire is kezdenek formába lendülni a házigazdák, az egyre egységesebb Barcát nem fogják tudni megfogni.

A Valenciától hazai pályán kapott ki a Cajasol, és bárhonnan is nézzük, körülbelül ekkora arányú vereségre számíthatnak most is – a Denevérektől 18-cal kaptak ki.

Egyetlen gond a katalán csapattal, hogy a bajnokságban bizony felemásan teljesítenek, viszont az új szerzemények szépen lassan beilleszkednek.

Gyorsabb, célratörőbb lett a katalánok játéka, így persze azt is megengedhetik maguknak, hogy a rutinos Navarrot csak akkor mozgassák meg, ha igazán szükséges, vagy ha már nagy arányú a vezetés, és vissza kell fogni kicsit a tempót.

A Cajasolban sérültet nem találtam, a Barca oldalán Lampe az, aki nem bevethető.

Mindent egybevetve más környezetben edződnek! A Barca kerete sokkal mélyebb, és hát az Euroligában pattogtatnak csütörtökönként és péntekenként, az pedig fajsúlyosabb történet, mint a sima ACB Liga.

Lesz olyan negyed, amiből a házigazdák jönnek ki jobban, ebből a Barcából hiányzik a “gyilkos ” hozzáállás, játékos tigrisek, akik lehozzák a meccset és megnyerik.

A -8.5 pontos győzelmük 1.9-szeres pénzt ér, és ez nem is jelzi Isten igazából a két csapat közötti különbséget.

Dánia-Franciaország

Vajon le tudja-e hozni a dán válogatott vereség nélkül az EB-t? Hogy mennyire lejt a hazai pálya, azt már láttuk legutóbb a horvátok ellen. Ettől függetlenül kétség nem férhet hozzá, hogy az a két válogatott jutott a döntőbe, amelyik a leginkább megérdemli!

Landin lehet ma a torna kapusa, amennyiben tovább halmozza bravúrjait, és a heteseket is olyan hatékonyan fogja, mint eddig! Hansenből is lehet gólkirály, de ehhez még 15 gólt kell bepüfölnie, és ráadásul a döntőben!

A francia csapatban talán meglepő volt, hogy Dumoulin olyan sok szerephez jutott a kapuban, de hát aki 38 százalékkal véd, vagyis jobban, mint az élő legenda Omeyer, ne is csodálkozzunk azon, hogy Onesta mester inkább a fiatalabb kapust választotta.

Abban bízom mégis, hogy ez a meccs nem a kapusokról fog szólni. Mindkét csapat előszeretettel él a leindítás fegyverével, a gyors labdafelhozatallal, míg a védelmek nem rendeződnek. Ebből a “csodafegyverből” mindkét csapat szép számmal szerez gólokat.

A dánok előszeretettel használnak 2 beállóst, Lindberg az, aki szélről belép a falba, és a beállósok utat tolnak a lendületből érkezőnek, vagy lekötnek akár 4 ellenfelet is, teret nyitnak az átlövéseknek – ezt a Hamburg nagyon sokszor alkalmazza.

A franciák rohanása, és a gólszerzések eloszlása egységes csapat képet mutatja.

Mindkét csapatra jellemző, hogy viszonylag sok gólos meccsekkel rukkolnak elő, és most is ez az opció az, amelyikben leginkább profitot látok.

+53.5 gól 1.6-ért igazán jó befektetésnek tűnhet!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik