Hírek

Benelux bajnokik!

Ma egy belga és egy holland meccset szemeztünk ki magunknak!

Kortrijk-Lierse 1!

Borzalmas szériára tett pontot a Kortrijk a múlt héten – és szerintünk ma megint három ponttal gazdagodnak.
A piros-fehérek remekül kezdték a bajnokságot, minden rendben ment november elejéig, ám akkor valami elreccsent a fiúknál. Hein van Haezebrouck tanítványai december végéig hét fordulót futballoztak le győzelem nélkül. Igaz, közben háromszor remiztek, ám ez sem javít az összképen: az év utolsó két fellépésén 10 gólt kapva égtek meg kétszer. Mint egy falat kenyér, úgy kellett a téli leállás Santiniéknek. Január közepén a Gent elleni kupavisszavágón ugyan diadalmaskodott a Kortrijk, ám az 1-0-ás siker csak a hátrány ledolgozására volt elegendő, büntetőkkel pedig a vendégek mentek tovább.
Aztán néhány nappal később megint a Genttel kerültek szembe De Smeték: és végre megtört az átok, egy hajrában szerzett találattal 1-0-ra nyerek a pirosak! A győzelemmel megerősítették 7. pozíciójukat, jelenleg 32 egység áll a nevük mellett, és a felsőházi rájátszást érő 6. helytől már csak 3 pont választja el őket. Motivációs probléma tehát nem lesz, az tuti!
Otthon, a Guldensporenstadionban 5-3-2-es mérleget hozott össze, a Mechelen és a Standard nyert nála, a kiscsapatokat eddig rendre elverte.
A klub honlapján barangolva kiderült: hárman könnyített munkát végeztek a héten, a második számú gólvágójuk jó eséllyel bevethető lesz, nem úgy, mint egy sok csatát megélt középpályás, aki egyelőre rehabilitációs munkát végez.
A Lierse is motivált lesz, hiszen a sárgáknak a biztos bennmaradás a céljuk. A gárda egyelőre “nyerésre” áll, hiszen a 13. helyen tanyázik – osztályozót a 15. és a 16. csapatnak kell játszania. Viszont nyugalomról szó sem lehet, hiszen előnyük mindössze két egység a vonal alatti brigádtól.
Stanley Purl Menzo együttese a gyenge összképet egyértelműen pocsék vendégmérlegének tudhatja be: 1-1-9-es statisztikájához 7-26-os túragólarány párosul – ennél csak az OH Leuven gyatrább idegenben. Mechelenben remizett, a Cercle-nél nyert, két decemberi útját vesztesen zárta. Viszont otthon két mérkőzésen 4 egységet húzott be, a múlt hétvégén a ráadásban mentett pontot a Club Brugge ellenében (1-1).
Frederic Frans, a december végén kiállított védő ugyan kétmeccses eltiltást kapott, de a klub fellebbezett, a fegyelmi testület pedig mérsékelte a büntetést, így ma számításba vehető.
Az egymás elleni mérlegük nagyon kiegyensúlyozott (6-2-7), tavaly mindkétszer a pályaválasztó nyert, ősszel szintén a Lierse diadalmaskodott.
Most sem változik a képlet, a házigazda sikerét várjuk ma este. A Kortrijk kilábalt a gödörből, és ezt be is bizonyítja a felettébb “illemtudó” vendégeknek. A tippünk tehát: 1-es!

ADO Den Haag-Feyenoord +2.5!

Három találatot tuti, hogy összehoznak a csapatok ma este!
Hágában nagy a baj, kieső pozícióban tanyáznak a zöld-sárgák, 19 meccsen mindössze 17 pont jött össze. Helyzetük nem reménytelen, ám most már illene nyerniük, vagy legalább pontot szerezniük: erre legutóbb december elején Groningenben volt példa (1-2), azóta három sitt zsinórban. Otthon is gyenge (3-2-4), november elején nyert legutóbb a Cambuur ellen saját k9z9nsége előtt. Pocsék a védekezése, 22-43-as a gólaránya. Az évet zakóval nyitotta: Nijmegenben kiesési rangadón maradt alul (3-1). Az over/under mutatója 14/5…
A Feyenoord a bajnoki címre tör, jobb híján, hiszen a kupának búcsút intett szerdán (Ajax 3-1). A gárda 36 pontot termel eddig, vendégségben 4-2-3-as sort produkálva. 42-26 a találati mutatója, idegenben csak a Waalwijknek nem tudta bevenni a hálóját. A bajnokságban öt győztes meccset arattak Ronald Koeman tanítványai. Ha ma sem hibáznak, tapadnak a dobogóra. 15/4 az over-under mérlege a piros-fekete-fehéreknek.
Az elmúlt években rendre potyogtak a gólok e párharcban – ősszel Rotterdamban 4-2 lett a vége. Pelléékben bízunk elsősorban, de a hágaiakban is érzünk találatot. Hármat összehoznak a fiúk. Tippünk tehát: +2.5!

Olvasói sztorik