Hírek

Rangadó Toszkánában!

Ma a foci mellett - El Ninno mester jóvoltából - kosarazunk is egy kicsit.

Fiorentina-Siena +2,5!

Eseménydús mérkőzést várunk a toszkán rangadón!
Már az elődöntő a tét az olasz kupában, és a violáknak mondhatni szerencséjük van, hiszen az egyetlen B-ligás alakulatot ők kapták. Montella mester együttese jól kapta el a 2014-es esztendőt, négy tétmeccsük közül hármat megnyertek, csak Torinóban remiztek. És még egy fontos momentum: Neto nem kapott gólt ezen a négy találkozón! Igaz, nem rangadók vártak a violákra, de azért akkor is respektálandó teljesítmény.
A téli börzén igencsak aktívak a lilák: Anderson és Matri már Firenzébe költözött, de még nem álltak le Montelláék. Kellettek is a góllövők előre, ugyanis Gomez mellett Rossi is kidőlt a sorból.
Matri bemutatkozása remekül sikerült: a Milantól érkezett támadó duplával vette ki a részét a Cataniában aratott 3-0-ás sikerben.
Otthon, a Stadio Artemio Franchi-ban remekelnek Borja Valeroék: 6-2-1-es sort produkáltak a bajnokságban, a Napoli nyert nála, a Cagliari és a Parma tudott pontot csenni. A kupában a Chievo ellen 2-0-ra diadalmaskodtak Rebic és Joaquin találatával. Ambrosini pirosat kapott, így vele nem kalkulálhat a szakmai stáb. Elnézve a nyolcaddöntőben pályára küldött brigádot, néhány helyen biztosan belenyúl majd az alapcsapatba Montella mester. A klub hivatalos honlapja szerint szerepet kaphat Rebic, Gonzalo Rodriguez, Pasqual, Joaquin, Matos, Ilicic és adott esetben Aquilani is. Nem rossz névsor, az egyszer biztos…
A Siena lesz a pihentebb alakulat, ugyanis a Serie B-ban december végétől szünet volt, és a bajnokság majd csak most kezdődik a hétvégén. A csíkosakra egy kellemetlen Crotone-i túra vár. Mario Beretta alakulata viszont nem tétlenkedett, hiszen már kupázott egyet az idén: 4-1-re nyert az élvonalbeli Cataniánál. A zebrák szinte teljes fegyverzettel léptek pályára, Pulzetti, Paolucci, Rosseti, Rosina egyaránt szerepet kapott – és így lesz ez ma is!
A B-ligában vitézkedő toszkán brigád -10 pontról indult a bajnokságban, ám még így is van esélyük valamelyik play off hely megszerzésére. Sokat remiznek a fehér-feketék, viszont nagyon nehéz őket legyűrni: 21 bajnokija közül mindössze hármat bukott el (8-10-3), idegenben pedig csak egyet. Vergassola, a klub emblematikus futballistája szólalt meg a találkozó előtt. A sérüléséből felépülőben lévő rutinos játékos kiemelte a toszkán derbi jelentőségét, és bár nyilvánvalóan nem a Siena a párharc esélyese, a középpályás szerint nem esélytelenek. Vergassola úgy látja: a bajnokságban is van még sanszuk a rájátszásra odaérni. Elismerően szólt a csapatszellemről és a trénerről, no meg a városról, ahol igazi otthonra talált.
A Firenze kétségtelenül erősebb kerettel rendelkezik, ám a Siena Bolognában és Cataniában már bizonyította, hogy nem szabad lebecsülni. A Serie B-ben idegenben 10-szer túrázott, és csak egyszer nem talált be.
Nos, nem ragozzuk tovább: nálunk nagyon +2.5-ös történet a toszkán derbi…

És íme Ninno mester kosártippjei!

CSZKA Moszkva-Real Madrid

A 6-szoros Euroliga győztes fogadja a 8-szoros Euroliga győztest.
Nagyágyúk, ha találkoznak, akkor vajon mi lesz? A Real elszenvedi 36. meccsén az első vereségét? Hihetetlen lenne, de legutóbb június 13-án kaptak ki! Az kérem már elég rég történt.
Mi a Real gyenge pontja? Nem tudom! Annyira jók minden poszton, és egységesek csapatszinten is, hogy nehéz megmondani. Védekezésük nem túl acélos, viszont ezt a Realt nem is deffenzív játékra szánták, hanem kőkemény támadóalakulatnak.
A Realnál szerda este nem látok sérültet, az oroszoknál pedig Kyle az, aki sérülés miatt nem lesz. Palánk alatt gyengülnek az oroszok, akik bizony legutóbb megégtek a belgrádi pokolban 1 szem ponttal.
Most odahaza mindent meg fognak tenni a tisztes helytállásért. Mivel lassan bizony időszerű és törvényszerű lesz egy Real vereség – minden hosszú sorozat megszakad egyszer -, inkább a pontokat támadjuk meg. Bár az oroszok egyetlen esélye a győzelemre, ha alacsony pontszámú meccset tudnak abszolválni, mégis abban bízom, hogy kitesznek magukért, és meg sem állnak 70-75 pontig. A Real a Bagalona elleni bajnokin dobott utoljára 72 pontot. Most őket is minimum 75 re várom.
+150.5 pont 1.7-ért jó választásnak tűnhet, és magam részéről ezt javaslom! Bwin-es opciók között szerepel a negyedik negyedre a legtöbb pont 3-szoros pénzért.
Amennyiben 6-7 pont különbség van a két csapat között az utolsó negyed elején, úgy belátható a távolság, és jöhetnek a büntetők. Sok kicsi sokra megy, és idő ilyenkor áll!

Fenerbahce-Panathinaikos

Elfogultsággal állok ehhez a meccshez, de talán nem érdemtelenül. A PANA szekere most nagyon megy! Védekezésük kimagaslóan jó, sajnos a támadásokon van még mit kozmetikázni, de amíg eggyel többet dognak, mint az ellenfél, addig ők a nyerők! Míg a mostani Real támadó, addig a görögök kifejezetten deffenzív kosárlabdával rukkolnak elő!
A meccs a török-görög “barátság” jegyében zajlik, szóval a paprikás hangulat adott lesz, már csak azért is, merthogy Obradovic mester volt sikercsapata ellen vezeti a török sztárcsapatot. Pikáns még, hogy Mike Batist kis Fenerbahce kitérő után újra a Panathinaikost erősíti.
Ilkan és Ögüz sérült a törököknél, palánk alatt gyengültek kicsit, a PANÁ-nál sérült jelenleg nincs. Minden adott egy nagy, kevés pontos szoros meccshez.
A török oldalon sztárok egész sora, akiknek nagyon kéne egy önbizalom növelő győzelem, hiszen 3 vereséggel állnak szégyen szemre. A görögök extradurván nyomják. Stratégiailag jól felépített meccseket hoznak zsinórban, aminek az alapja a hatékony védekezés. Görög győzelmet várok +6.5 ponttal megtámogatva 1.6 ért és viszonylag kevés pontot a mérkőzésen: -150.5 pont 1.7-ért.

Maccabi Tel Aviv-Partizan Beograd

Sofo sérült a hazai oldalon, a Partizannál maradt Leo és Davis, akik már jó ideje maródiak. A Maccabinak nagyon megy, a Partizan pedig vérszemet kaphat! Számomra a legbiztosabbnak tűnő – ennek megfelelően alacsony szorzójú – opcióban bízom. Mivel a Maccabi simán képes 80 pontra, és nem biztos hogy nagyon nagyon akarnak nyerni, így a Partizannak is lesz lehetősége, hogy megtegye, amit a haza megkövetel. Mindenképp képesek 65-70 pontra!
+145.5 pont 1.6-szoros pénzért. Ebben bízom leginkább.

Olvasói sztorik