Hírek

Kupakalandok!

Egy gall és egy németalföldi ütközetre invitáljuk kedves olvasóinkat!

AS Yzeure-Lyon (1-0) 2!

A negyedik ligás hazai alakulat eddig remekel a kupában, ám szerintünk a felforgatott összeállítású vendégek így is elpáholják a lelkes vendéglátókat.
Bevalljuk férfiasan, hogy eddig túl sok mindent nem tudtunk az AS Yzeure együtteséről… Most, egy kicsit utánajárva az alakulatnak, néhány infót azért sikerült begyűjteni. A zöld-fehérek a negyedik vonalban vitézkednek, az Epinal mögött a második helyen tanyáznak – harcban állnak tehát a feljutásért. Az idén két tétmeccset vívtak, előbb a Lorient-t ejtették ki a kupából, majd a bajnokságban remiztek hazai környezetben. A múlt hétvégén elhalasztották a találkozójukat a talajviszonyok miatt.
A klubnál persze nagy a készülődés, hiszen mégis csak egy nagycsapat látogat a gárdához. Annyit sikerült kideríteni, hogy Dupuis mester néhány játékosára nem számíthat – minden csapatrészben van sérült, ám a hatgólos támadó szerepeltetésére egyre nagyobb az esély. Jó hír továbbá, hogy két bekk felépült, velük stabilabb lesz a hátsó alakzat.
Ami biztos: a zöldek nem tartalékolnak a bajnoki szereplésre, Mbidáék a legerősebb kerettel vágnak neki a kupacsatának. Érdekesség, hogy a klubnál – hiába a negyedik vonal – sok a légiós.
A Lyon végre elkapta a fonalat. Remi Garde brigádja 2014-ben eddig négy tétmeccset vívott meg, és mindannyiszor nyert! A kupában és a Ligakupában is állnak a fehérek, és a bajnokságban is két sikert könyvelhettek el Lacazette-ék. A Sochaux-t otthon, a Reimset vendégségben verték Fofanáék, így most már a bajnoki tabellán is sikerült egy kicsit kozmetikázniuk a helyüket: jelenleg a 8. pozíciót foglalják el, a dobogótól 9, az EL-t érő 4. helytől 6 egységnyi hátrányban. Konéék hétvégén az Eviant látják vendégül, tehát elméletileg folytathatják a felzárkózást.
A Lyonnál sem linkelik el a mai ütközetet. Remi Garde annyit azért elárult, hogy olyan focisták is szerepet kapnak ma este, akik korábban kevesebb lehetőséghez jutottak. A Reaims ellen Lopes megsérült, a fiatal Zeffane viszont visszatért. Az ellenfélről elismerően szólt a tréner, kiemelve azt, hogy az Yzeure minden bizonnyal el osztállyal feljebb kezdni majd meg a következő szezont.
Pontosan tudjuk, hogy a francia kupa is meglehetősen veszélyes terep, hiszen sok-sok meglepetés történt már ebben a kiírásban is. Ám most nem gondoljuk, hogy borulna a papírforma. Szerintünk a Lyon kettővel verheti a lelkes házigazdát!

Ajax-Feyenoord +2.5!

Mindkét együttes remek támadósorral rendelkezik – így nem maradhatnak el a gólok sem a kupameccsen!
Élcsapatok kerülnek szembe egymással a holland kupa negyeddöntőjében, a továbbjutás pedig egy mérkőzésen dől el. Taktikázni, óvatoskodni nincs értelme, és szerintünk egymásnak is rontanak majd a gárdák az Amsterdam ArenA-ban – mondjuk ezt annak ellenére, hogy mindkét kispadon egykori remek bekkek ülnek…
A bajnokságban az Ajax vezet 40 ponttal, 8-1-1-es félelmetes hazai mutatóval (24-3). Csak a Vitesse nyert nála, a Waalwijk pedig remizni tudott. A piros-fehérek ragyogó formában zárták az óévet, és az idén is megnyerték első tétmeccsüket. Bár döcögött a gépezet a PSV ellen, a győzelmet nem kell megmagyarázni (1-0). 42-17e-s gólaránya arról árulkodik, hogy bizony eseménydús összecsapásokat vívnak Blindék. Az Ajaxnál abszolút komolyan veszik a kupát, amelyben eddig kimondottan szerencsések voltak Sigthorsson: két, alacsonyabb osztályú brigád került az útjukba. Fischerékre most komolyabb erőpróba vár, hiszen a Feyenoorddal hozta őket össze a szerencse az elődöntőbe jutásért vívott párharcba.
A Feyenoord is harcban áll még a bajnoki címért, Koeman mester fiai jelenleg a 4. pozíciót foglalják el, hátrányuk a nagy riválissal szemben mindössze 4 egység. Idegenben 4-2-3-es mérlegük azért sebezhetőségről tesz tanúbizonyságot, gólarányuk a túrákon 18-14 – csak a Waalwijknál maradtak impotensek. Pelléék pazarul kezdték a szezont: Utrechtben győztek 5-2-re. A kupában az első kanyart könnyedén vették, a nyolcaddöntőben viszont Almeloban megszenvedtek: csak 11-esekkel jutottak túl a Heraclesen. A rotterdami klubnál is várják már a találkozót – igazi rangadó lesz ez, és a piros-fehér-feketék vissza akarnak vágni az őszi 2-1-es amszterdami vereségért.
Az elmúlt években rendre eseménydús kilencven perceket produkált a két brigád – és ma sem fogják vissza magukat a fiúk! Meggyőződésünk, hogy eljutnak 3 találatig a felek. Nálunk ez +2,5-ös történet!

Olvasói sztorik