Hírek

Egy bajnoki, egy kupa

Az angoloknál elmaradt meccset pótolnak, a hollandoknál már az elődöntő a tét.

Kiddermister Harries-Dartford (0-1) 1! +2.5!

A feljutásra hajtó hazaiaknak nem okozhat akadályt az egyik kiesőjelölt elpáholása. Az új menedzser hazai környezetben is sikert arat!
A Harries nehéz időszakon van túl: a decembert csúnyán elrontották a piros-fehérek, sorra jöttek a vereségek, így nem is csoda, hogy az elnök a váltás mellett döntött. Burr helyére Andy Thorn ült le, és a rutinos szakember remekül mutatkozott be. Az FA Kupában megismételt meccsen, idegenben sikerült kivívnia a gárdának a továbbjutást (Peterborough 2-3).
A társulat a bajnokságban igencsak kétarcú: az Aggborough-ban szinte ellenállhatatlan – 10-1-2-es sorához 32-15-ös gólarány párosul. Csak a Luton és az Alfreton, tehát két élcsapat tudott nyerni nála. Mindössze kétszer fordult elő, hogy nem tudott betalálni hazai közönség előtt.
Az új menedzser felpezsdítette az életet a klubnál: a hivatalos honlap szerint már három játékost igazolt, a legnagyobb név az argentin Santiago Aloi, aki a River Plate-nél és a Watfordnál is megfordult korábban.
Szombaton Sunderlandbe látogat a Kiddermister, ahol FA kupa-mérkőzés vár a gárdára. Nyilván, fontos a kupaszereplés, ám a menedzser nem sorolja ezt a bajnokság elé. A pontvadászatban nagyon kellenének az egységek a társulatnak, ugyanis jelenleg nem állnak play offot érő helyen. A 6. pozícióban tanyáznak 26 mérkőzésen 45 pontot behúzva. A biztos feljutó Luton ellépett a mezőnytől, ám, ha Lolley-ék jól teljesítenek az elmaradt meccseken, úgy felléphetnek a dobogóra.
A Dartford tavaly még büszke középcsapat volt, az idei szezonban azonban nagyon nem megy a fehér-feketéknek. Kieső pozícióból várják a folytatást, 28 csatában 19 egységig jutottak, vendégmérlegük pedig egészen kiábrándító: 1-3-11, 9-29-es gólaránnyal megspékelve. A klubvezetés látja, hogy nagy a baj, ennek megfelelően kölcsönjátékosokkal igyekszik megerősíteni a keretet. A Cambridge Unitedtől érkezett két futballista, egy bekk és egy támadó, a Lutontól pedig egy középpályás. Mindhárom labdarúgó saját alakulatában peremembernek számított, nagy kérés tehát, hogy tudnak-e segíteni a nagy bajban lévő Dartfordon.
A rossz pályaviszonyok miatt az idén csak két témeccset tudott lejátszani a csapat: egy iksz és egy vereség jött össze a két túrán. Ha nem kapja össze magát a Dartford, akkor bizony ebből kiesés lesz.
Az ősszel otthon az United nyert, viszont az előző kiírásban a Kiddermister egy ötöst gurított ellenfelének. Ma sem érzünk meglepetést, szerintünk a Harries akár kettővel is nyerhet!

Roda Kerkade-AZ Alkmaar +2.5!

Gólgazdag negyeddöntőt várunk Kerkade-ban!
Két, jó formában lévő együttes csap össze a holland kupa negyeddöntőjében. A hazaiaknál volt eseménydúsabb a téli leállás: John Dahl Tomasson személyében új tréner érkezett a klubhoz. Az egykori klasszis támadó a Heerenveen elleni bajnokin mutatkozott be a kispadon, és a sárga-feketék – nem mellékesen Németh Krisztián remek játékának köszönhetően – ikszet értek el vendégségben.
A sárgáknak kellenek is a pontok, hiszen az őszt rendesen elszúrták. Jelenleg is osztályozós helyen állomásoznak, a sereghajtó hágaiaknál csak két egységgel gyűjtöttek többet. A kupában viszont teljesen más arcát mutatja a kerkadei alakulat: a PSV és a Vitesse is már áldozatául esett, úgyhogy igencsak komolyan veszik a kupát Dijkhuizenék! És ezúttal sem tartalékolnak a fiúk, és bár szombaton az Utrecht ellen fontos ütközet vár a társulatra, a negyeddöntőre erős brigáddal áll fel a Roda.
Az AZ sem brillírozik az idén, mindössze a középmezőnyben állomásozik, tisztes távolságban a dobogós alakulatoktól. Dick Advocaat brigádja eddig tehát csalódást keltően teljesít a pontvadászatban, viszont a kupában jól tolják Elmék! Az Achilles’29 után a Heerenveent ütötték el a továbbjutástól – így jutva ela negyeddöntőig. A piros-fehérek a 2014-es esztendőt győzelemmel kezdték, a Breda ellen otthon tartották simán a három pontot (3-0).
Vendégségben volt elsősorban pocsék az alkmaari alakulat (2-2-6), amelyre nagyon nehéz sorozat vár a bajnokságban. A PSV-Groningen-Vitesse trióval találkozik a következő két hétben – olyan vad sok pontot nem remélhetnek a piros-fehérek.
Télen elveszítette legjobb futballistáját a társulat: Maarten Martens a PAOK-ba igazolt.
Az elmúlt években rendre gólgazdag találkozót produkált egymással a két fél. És az az érzésünk, hogy ma sem lesz ez másként. Nálunk +2.5-ös ez a történet – reméljünk, hogy nem kell csalódnunk a fiúkban!

Olvasói sztorik