Hírek

Elverik a bajnokot?

Ma Londonba és Milánóba látogatunk el...

Chelsea-Manchester United 1!

A rangadón a londoniaknak szavazunk bizalmat – a szeszélyes vörösök ma pont nélkül maradhatnak.
Mourinhoék a 3. helyről várták a fordulót 41 ponttal, a Stamford Bridge-en 9-1-0-ás mérlege önmagáért beszél. Egyedül a WBA tudott remizni nála. És a rangadókon is jól teljesítettek a kékek, verték a Liverpoolt és a Manchester Cityt is. Lampard és Ivanovic felépülőben van sérüléséből, és a frissen igazolt Matic is bevetésre készen áll.
A címvédő rosszul teljesít a bajnokságban, az FA Kupából is kiesett, ráadásul a Ligakupában is hátrányból várja a visszavágót – a BL-ben viszont még állva vannak. 37 egységig jutottak, ebből idegenben 20-at húztak be (6-2-2). Liverpoolban és a Citynél kaptak ki, viszont szeptember vége óta nem szenvedtek vereséget a bajnoki túrákon.
A vörösök formája felettébb szeszélyes: az óévet sikeresen zárták, viszont az újévben bajnokin kikaptak a Tottenhamtől otthon, majd kiestek az FA Kupából, ugyancsak az Old Traffordon. A Swansea-n aztán nemes bosszút álltak, hiszen a Premier League-ben legyőzték a walesieket.
Moyes mester sok játékosára nem számíthat: elől sem Rooney, sem van Persie, középről Fellaini, Nani és Young, hátulról pedig Fabio, Evans, Ferdinand és Phil Jones nem bevetető. Azért ez erős névsor…
A londoniak jelen állapotukban erősebbek a bajnoknál, éppen ezért szerintünk nem is hibáznak a kékek. Nálunk hazai e történet! Tippünk: 1-es!

Milan-Hellas Verona 1! +2,5!

Seedorf most debütál a piros-feketék kispadján – szerintünk gólgazdag mérkőzésen diadalmaskodnak Kakáék!
Allegrinek a múlt héten főtt le a kávé: a Sassuolo elleni idegenbeli fiaskó után menesztették, és három nappal később már meg is volt az utódja: Seedorf Brazíliából tért haza egykori sikerei színhelyére. A piros-feketék gyalázatosan szerepelnek eddig a bajnokságban, mindössze a 11. helyen állnak 22 egységgel – a Juve 30-cal szerzett többet náluk! Otthon még elfogadható a vonatkozó mutatójuk 4-3-2. Muntari eltiltott, Abate és Constant sérült a védelemből, szereplésük kérdéses. El Shaarawy biztosan kihagyja a mai találkozót.
A Hellas Verona nagyszerűen teljesít, az újonc az élmezőny mögött tanyázik. Jelenleg a 6. 32 ponttal, gyenge, 2-2-5-ös idegenbeli mérleggel. Toniék Bolognában és Udinében nyertek. Jó formában zárták az évet, és a kezdés is remekre sikeredett, ám a múlt hétvégén megégtek csúnyán a Napolival szemben, ráadásul otthon. Jellemzően gólgazag mérkőzéseket vívnak, a támadójátékukkal semmi gond, viszont a védelem igencsak ingatag. Andrea Mandorlini szinte az összes futballistájára számíthat, csak perememberek sérültek. Jorginho, a gárda egyik gólfelelőse szombaton Nápolyba igazolt – ez nagy érvágás lehet a sárga-kékeknek.
Seedorf szerintünk győzelemmel mutatkozik be a San Siróban, és várunk a találkozón legalább három találatot. Ez a két alaptippünk erre az ütközetre!

Olvasói sztorik