Hírek

Foci, kosár és kézi is a mai étlapon!

Ma a futballon kívül - El Ninno barátunk jóvoltából - kosárlabdázunk és kézizünk is egy kicsit...

Alfreton-Tamworth 1!

Az angol ötödik vonalban egy hazai esélyre bukkantunk…
Rendesen felborult a tabella az angol Konferencia Ligában: a rossz időjárás és kupakötelezettség miatt rengeteg meccs elmaradt, így fordulhat elő, hogy a hazaiak már 29, a vendégek viszont csak 24 fellépésen vannak túl. Az Alfreton jelenleg az előkelő, no és nem mellékesen play offot érő 3. helyen áll 49 ponttal, ám riválisainál több mérkőzést játszott, így némiképp torz e kép.
Otthon jól tolják a vörösök: 11-1-2-es mérlegükhöz 29-18-as gólarány párosul. Általában szoros, sok gólos mérkőzéseket vívnak az Impact Arénában. Akindéék két vesztes mérkőzésből érkeznek a mai ütközetre: mindkétszer idegenben maradtak alul a fiúk. A túrákon igencsak rapszodikusan teljesítenek Shawék: még nem remiztek, 5 siker mellett 10-szer zakóztak.
Az előző kiírásban a hazaiak a középmezőnyben zártak, az idén viszont könnyen odaérhetnek valamelyik osztályozós pozícióra. Ehhez persze tartaniuk kellene a hazai tempót, no és javítani az idegenbeli mérlegen. Nicky Law menedzser az előző két vereség után formajavulást vár tanítványaitól, s mint fogalmazott, nem engedheti meg magának a csapat egy meccsen sem az üresjáratot. Itt vélhetően a Lincoln elleni kiadós vereségre gondolhatott a szakember, amikor is a házigazda bő húsz perc elteltével már kétgólos előnyre tett szert – a vége 4-1 lett.
A Tamworth az alsó régióban tanyázik, csak úgy, mint tavaly. A csapat jelenleg kieső helyen áll, igaz, csak 24 bajnoki van Chadwickék lábában – a riválisok közül mindenki többet meccselt már. Tehát, ha az elmaradt ütközetekben termelik majd a pontokat Wayne Thomasék, úgy kicsit fellélegezhetnek.
Elsősorban a botrányos idegenbeli statisztikán kellene kozmetikázniuk a srácoknak: 2-2-7-es sorukhoz 9-25-ös túragólarány párosul. Legutóbb szeptember végén örülhettek vendégségben, az utolsó négy túrájukat egyaránt bebukta a Tamworth.
2014-ben eddig három tétmeccset vívtak, és veretlenek! Az FA Torphy-ban egy alacsonyabb osztályú gárda ellen két iksz után büntetőkkel léptek tovább, a bajnokságban a Halifaxot 2-0-ra verték Toddék.
Tavaly sima 3-0 lett az Alfreton javára a bajnoki – és most sem várunk mást. A dobogós vendéglátók otthon erősek, a Tamworth pedig a túrákon kimondottan gyengén teljesít. E szokásaikon nem változtatnak a felek – éppen ezért hazai sikert várunk! Tippünk tehát: 1-es!

El Ninno barátunk pedig kosár- és kézitippet adott blogunk olvasóinak!

Zalgiris Kaunas-Maccabi Tel Aviv

A litván csapat igazi patriótaként igen kevés légióst alkalmaz!
13 Litván játékost foglalkoztatnak, és mindössze 3 légióst – na itt a követendő példa a magyar csapatok előtt is! Most viszont abban a faramuci helyzetben vannak, hogy Pocius, Lipkevicius és Dimsa is a litván sérülteket képviseli az észt származású Sander Vene mellett. Szóval 4 emberrel rövidül a keret. Ez a csapat otthon van igazán elemében, szóval, ha valahol képesek lennének csodát alkotni, akkor ma méltán számíthatnánk rá, csakhogy a sikeréhes Maccabi érkezik vendégségbe!
Sok pénzt pakolnak az izraeli zászlóshajóba, és méltán tűzték ki célul a Final Fuorba kerülést az 5-szörös Euroliga-győztesnél. Nagyon megy a Maccabinak, és az az állandóság, amit David Blatt ad a csapatnak edzőként, igazán irigylésre méltó.
Big Sofo fog találkozni a palánk alatt az öregecske Javtokassal, a litván rutinjával nincs semmi baj, de Sofo képes arra, hogy nagyon megrázza magát, 9 és 16 pont között bármit képes dobni. Hickman, Ingles – aki Sofo után a legnagyobb szerzeménye a Maccabinak – és Williams az, aki nagyon húz a vendég oldalon.
A Maccabi gyors lendületes kosárlabdát preferál – sacc olyan, mint a Bayern München – talán a hármasokat nem lövik olyan hatékonyan, mint a németek, de nagyon sokat próbálkoznak. A litvánok hiába igyekeztek lelassítani a Bayern játékát a Maccabival sem fognak tudni mit kezdeni!
Az izraeliek lábon verik a litvánokat, labda nélküli mozgással, gyors leindításokkal felőrlik a Zalgirist. A fentiek tudatában kb. olyan meccset várok, amilyet a Zalgiris a Bayern ellen játszott.
Maccabi Tel Aviv győzelem -4.5-tel 1.66-ért – ez a napi tutim. Bátrabbak megtolhatják a -10.5 pontos győzelmet is, ami már 2.66-ot hozhat!

Olympiakos-Barcelona

Vártuk már, hogy jöjjön valaki, aki legyőzi az OLY-t, hát jött is az Armani Milano személyében! Az öltönyösök egy gyengélkedő Euroliga-címvédővel találkoztak, akik 16 százalékkal dobták a hármasokat, és Printezisen meg Spanoulison kívül senki nem tette oda magát!
Most más a pálya, és ez szó szerint értendő, a Béke és Barátság Aréna messze nem a békéről és a barátságról híres! Frenetikus szurkolás, nagy balhék, félbeszakadt meccsek – szóval temperamentum a javából, ami ott várja az ellenfelet!
A Barca igen jó formában teljesít az Euroligában. Eddig 11-szer találkoztak az Olympiakos-szal, és 9 alkalommal le is győzték a görögöket, 2 ízben görög földön született Olympiakos győzelem.
Mindkét csapat hoz egy 73-74 pontos átlagot, ezért a győztes helyett lehet, jobban járunk azzal, ha a sok pontban bízunk.
Még egyszer az OLY nem hozhat le annyira pontszegény meccset – olyat a PANA ellen már produkáltak épp eleget, de a Barca légvédelme sokkal szellősebb a Panathinaikos-éhoz képest – szóval, ha mindkét csapat képes 73 pontra, csak találnak tán még kettőt-hármat valahol. A tippem +148.5 pont a meccsre – 1.7-ért.

Dánia-Csehország

A kézilabda EB-n az A-csoportban kis-Trianont játszanak.

A nagyok már le is osztották a lapokat, amit ilyen elosztásban várok: Dánia továbbmegy az első helyen, az osztrákok meglepire a másodikon, a harmadikon a macedónok, és a csehek pedig kiesnek.
A csehek sírját pedig a házigazda dán válogatott fogja megásni!
A dánokat otthon megverni nagyon nehéz. Magasak az elvárások velük szemben, de meg is van hozzá a keret.
Nem vitás, hogy most klasszisokkal jobb a hazai csapat, ha semleges országban lenne a meccs, akkor sanszos lenne egy “csak” 3-4 gólos dán győzelem. Csakhogy most itt hazai pályán a dánok szét is szedhetik a kedve vesztett cseheket. Ami a legbiztosabbnak tűnik, az a -5.5-ös dán győzelem 1.63-ért, és akkor elmondhatják a csehek is, hogy tisztességesen helytálltak.

Olvasói sztorik