Hírek

FA-Kupa: a 4. forduló a tét!

Eltűnhetnek az osztálykülönbségek az angol kupasorozatban?

Charlton Athletic-Oxford United 1!

Az FA-Kupában randevúzik egymással a két gárda. Eddig hétszer futottak össze, és mindannyiszor a londoniak nyertek. Ma sem várunk meglepetést…
Nincs játékban a másodosztályú együttes: Chris Powell alakulata az idén mindössze egy tétmeccset tudott lejátszani – a The Valley gyepszőnyege alkalmatlan volt futballmeccs lebonyolítására, így a kupában és a bajnokságban is halasztásra kényszerültek a piros-fehérek.
Az egykor szebb napokat megélt klubnál nincs minden rendben. Persze, az elmúlt hetekben valamelyest jobban megy Kermorgantéknak, ugyanakkor a társulat a kiesés elől menekül az idei kiírásban. Jelenleg a 20. pozíciót foglalja el a Championshipben, három pont az előnye a vonal alatti alakulatokkal szemben. Otthon 3-4-5-ös gyengécske sort produkáltak Sordell-ék – a brigád totálisan szeszélyes, kikapott például a rivális Millwalltól, viszont verte a listavezető Leicestert…
A közelmúltban viszont kicsit jobban megy a “völgylakóknak”: elmúlt hat bajnokija közül csak egyet veszített el, az utolsó három alkalommal nem kapott ki. Értékes sikert ért el a Brighton ellen, Újév napján pedig az Ipswichtől is sikerült pontot csenni.
A klub honlapján mindenki azért kesergett, mert elmaradt a hétvégi Barnsley elleni kiesési rangadó. A pálya totálisan alkalmatlan volt futballra. Most abban bíznak, hogy egy kicsit szárad majd a gyep, így az FA-Kupa találkozót sikerül majd megrendezni.
A hiányzókról: egy kezdő csatár és egy kezdő bekk biztosan kihagyja a találkozót, viszont érkezett Liege-ből a svéd Astrit Ajdarevic a középpályára – ő már bevethető lesz ma este.
Az Oxford United a 4. vonalban küzd a feljutásért: jelenleg osztályozós helyen állomásozik, ami elsősorban remek idegenbeli mérlegének köszönhető (6-4-0). Otthon azért kevésbé megy jól a fiúknak, a mérlegük nem éri el az ötven százalékot.
Chris Wilder menedzser csapata rendesen elrontotta a december végét, egy iksz mellett két hazai zakót szedett össze. Az évet két halasztással kezdte, majd egy hazai döntetlen jött a Portsmouth ellenében. A menedzser egyébként elégedetlen volt az eredménnyel, a játékkal viszont nem. Úgy nyilatkozott, hogy a játék képe alapján simán nyerniük kellett volna. A szakember szerint bizakodásra adhat okot a teljesítmény.
A sárga-kékek a Gateshead ellen csak megismételt meccsen (hosszabbításban) léptek túl az első körben, a Wrexham ellen idegenben sikerült kivívni a továbbjutást (1-2).
A Prestonból érkezett új középpályás még nem lesz bevethető, viszont a rutinos támadó, a 34 esztendős Dave Kitson ott lehet a keretben.
Eddig hétszer ütközött meg egymással a két együttes, és mindannyiszor az Athletic diadalmaskodott! A Charltont erősebb brigádnak tartjuk, és szerintünk ezt a pályán is bizonyítják a piros-fehérek. Nálunk a londoniak az esélyesek, a The Valley-ben nem terem babér az Oxfordnak. Tippünk tehát: 1-es!

Peterborough-Kiddermister +2,5!

Vajon az új edzővel érkező ötödosztályú vendégek megtréfálhatják a gödörben lévő házigazdát? Nehéz kérdés, éppen ezért a gólokra megyünk rá! Az első meccsen érintetlenek maradtak a hálók…
Nagy reményekkel vágott neki a harmadosztályú küzdelmeknek a kiesést követően a Peterborough United. A kispadon Darren Ferguson folytathatta a munkát, és eleinte minden a tervek szerint alakult. Aztán a novembert rendesen elszúrták a kék-fehérek, de úgy túnt, decemberben sikerül kilábalni a hullámvölgyből (két siker és egy iksz jött zsinórban). Ám az ünnepi őrületben ismét csak betliztek Jeffersék – így nem is csoda, hogy már csak a 6. pozíciót foglalják el a harmadik vonalban. Otthon 7-1-4-es a mérlegük, az FA Kupában viszont eddig mindkét ellenfele nullára kapitulált a London Road Stadium-ban: az Exeter 2-0-ra, a Tranmere 5-0-ra maradt alul. A csapat nem lesz teljes, egy kezdő támadó pirosat kapott a legutóbbu bajnokin, így eltiltott lesz. Sérült még egy meghatározó védő,visszatér viszont a klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint két középpályás.
Az ötödik ligában küzdő Kiddermister néhány napja edzőt váltott. Amint arrról a bbc.com részletesen beszámol: Steve Burr helyére a rutinos Andy Thorn került. Az új menedzser remekül mutatkozott be a padon, hiszen a brigád 3-0-ra nyert a Salisbury ellen. A Harries már a 4. a tabellán, és ha az elmaradt meccseit behúzza, akár előbbre is léphet.
Otthon eddig is remekeltek a fiúk, ám vendégségben gyengélkedtek (4-2-7). Két alapemberük sérülés miatt nem lehet ott a mai meccsen. A klub reagált is erre: a Burton Albiontól kölcsönvettek egy középpályást. Az új menedzser nagy kihívásnak tartja a felkérést, és külön kiemelte, hogy az FA Kupa épp olyan fontos a klub számára, mint a bajnokság. Miután angol együttesről van szó, ezt tökéletesen el is hisszük a szakvezetőnek.
A Kissermistert két osztály választja el a Peterboroughtól, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a vendégeknél váltás volt a padon. Az esélyek egyértelműen az United mellett szólnak, ám mi most inkább a gólokra mennénk rá: a vendégek bátor futballt adnak majd elő, nyílt mérkőzésre számítunk. Ennek megfelelően jöhetnek a találatok is szépen. Úgy érezzük, a csapatok meg sem állnak háromig!

Olvasói sztorik