Hírek

Nagycsapatok napja!

Egy olasz és egy angol mérkőzésnek jártunk utána...

Aston Villa-Arsenal 2!

A nyitófordulóban elszenvedett vereségért visszavágnak ma az ágyúsok!
Nem szívesen lép pályára a Villa Parkban a piros-kék-fehér alakulat. Paul Lambert alakulata a megszerzett 23 pontjából mindössze 8-at szerzett Birminghamben (2-2-6): csak a Manchester Cityt és a Cardiffet gyűrték le, utolsó hazai sikerüknek viszont több mint két hónapja…
Bentekéék szerencsére idegenben jobban tolják, kellenek is a pontok, hiszen a vonal alatti alakulatokkal szemben mindössze 5 egység a fórjuk. A brigád támadójátékával nagy gond van, a Villa Parkban 10 fellépésen csak 7-szer voltak eredményesek – azért ez elkeserítő mérleg.
Weimannék formája igencsak szeszélyes: nyerni tudtak kiesési rangadón Sunderlandben, ugyanakkor nem bírtak otthon a Swansea-vel, az elmúlt hétvégén pedig kiestek a Sheffield United ellen az FA Kupából. Valami nagyon nem stimmel a Villával, hiszen a társulatnak jobbára csak felvillanásai vannak.
A hiányzókról: a négygólos Kozak sérült, valamint az egyik stabil bekk szereplése is felettébb kérdéses.
Az Arsenal elvesztette vezető pozícióját: a Chelsea hulli sikerével átvette az első helyet. Az ágyúsok 45 ponttal a másodikak, ha ma nyernek, újra az élre állnak. Idegenben 7-1-2-es parádés sort tudnak felmutatni, a két vereség a két manchesteri túrához köthető.
Az ünnepi őrületből jól keveredtek ki Özilék: három győzelmet arattak zsinórban, és a kupában is sikerrel vették a Tottenham elleni városi rangadót.
Gibbs, Ramsey és Walcott sérült, tehát minden csapatrészben lesz egy alapember hiányzó. Alex Oxlade-Chamberlain visszatérésére viszont van némi esély. A Tottenham ellen jól ment a Cazorla-Rosicky párosnak a középpályán, várhatóan mindketten a kezdőben kapnak helyet ma is.
Az ősszel a nyitófordulóban a Villa nagy meglepetésre nyerni tudott az Emirates-ben, viszont a Villa Parkban 98 óta nem otthon a birminghami alakulat. És szerintünk ma sem aratnak sikert Albrightonék – az Arsenal esélyeshez méltóan elhozza mindhárom egységet!

Inter-Chievo (0-1) 1!

Két meccs óta gólképtelen a Mazzari-legénység. Ma megszakad a sorozat, és ennek a veronai sárga-kékek isszák meg a levét…
Kisebb hullámvölgyben van az Inter. Walter Mazzari együttese jól kezdte a szezont, bár sok ikszet játszott, a 2014-es esztendőig mindössze két vereség állt a neve mellett. Az óévet a városi rangadó megnyerésével zárták a kék-feketék, viszont az idén két sittel nyitottak. Előbb a Laziótól kaptak ki bajnokin, majd Udinéban búcsúztak a kupától.
A San Siróban 5-3-1-es vonatkozó statisztikát produkáltak Palacióék, a Rómától kaptak ki, a Samp, a Parma és a Juve szerzett nála pontot. Csak a farkasoknak nem tudtak betalálni, gólarányuk saját stadionjukban 16-11.
A két kudarc után elszánt az Inter, amelynél a napokban Guarin eligazolása okozott témát: a kolumbiai középpályás eltiltott lesz a mai meccsen, rajta kívül Taider hiányzik az alapemberek közül, ugyancsak ebből a csapatrészből. Chivu régóta nem bevethető, Icardi viszont visszatérhet.
A Chievo a gyenge bajnoki rajt után edzőt váltott, érkezett az egykori legenda, Eugenio Corini, aki fel is rázta a csapatot. A veronaiak egy ötmeccses veretlen szériát futottak november-decemberben, ebben a periódusban az utolsó három bajokijukat megnyerték Paloschiék. Viszont az év utolsó két meccsét bebukták, és a szezonnyitón sem tudtak nyerni a Cagliari ellen otthon – sőt, a szárdok kis híján három ponttal tértek haza. A kupából is kiestek Thereau-ék – nincs éppen jó passzban a társulat…
A játéknap előtt 16 egységgel a 16. pozíciót foglalta el, otthon és idegenben egyaránt 2-2-5-ös mérleggel. Vendégségben a Veronát és a Sassuolot verte, a gólokkal viszont óvatosan bánt: 4-12-es mutatót hozott össze a 9 kiránduláson…
A keret egyik alapembere, a középpályás Rigoni eltiltott, az ő kiesése érzékeny veszteség. Rajta kívül csak két kiegészítő futballista sérült.
Az Inter eddig rendre elverte a Chievót Milánóban. Sőt, gyakran kettő volt a végén közte. És ma is ebben reménykedünk. Az idegenben gyakran impotens veronaiakat hendivel is elverheti a Mazzari-legénység. Bizalmat szavazunk Palacióéknak, tippünk ennek megfelelően hendis hazai!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik