Hírek

Olaszos vasárnap

Egy vendégsikerrel és egy gólváltással számolunk ma a Seria A-ban.

Sassuolo-Milan 2!

Az újonc rossz passzban van, a Milan ezt kihasználhatja. Honda a keretben, felépülőben a sérültek. Mi bizalmat szavazunk a vendégeknek!
A Sassuolo immár hetek óta a vonal alatt tanyázik: képtelen elmozdulni a kieső helyről Eusebio Di Francesco együttese. 18 mérkőzésen 14 egységig jutott a zöld-fekete brigád, amely legutóbb novemberben győzött, azóta egy iksz, majd négy vereség zsinórban. És ezeken a mérkőzéseken még csak gólt sem szereztek Zazáék. Sőt, hogy tetézzük a bajt, a Genoa ellen a múlt vasárnap mindössze egy kapura tartó lövéssel hozták le a kilencven percet.
A gárda folyamatosan albérletben játszik, Modenában, majd Reggio Emiliában fogadja ellenfeleit a társulat. Hazai mérlege 2-1-5, az Atalantát és a Bolognát verték, a Lazioval remiztek Berardiék. A keret nem teljes, egy kezdő védő eltiltását tölti, egy másik alapbekk sem bevethető, egy hat- és egy hétmeccses támadó ugyancsak sérült.
A Milannál a héten bemutatták Hondát: a 10-ez mezt kapta a Moszkvából érkező irányító, akire akár már a hétvégén számíthat Allegri mester. Ugyancsak csatlakozott a kerethez Rami, a Valenciából igazolt bekk. Azt gondoljuk, mindkét futballista erősítést jelenthet a piros-feketéknek, hiszen valóban hiányposztokra érkeztek az újoncok.
Balotelliék az Olasz Kupában és a BL-ben még állnak, viszont a bajnokságot rendesen elszúrták. Jelenleg mindössze 22 ponttal a 11. helyen szerénykednek, formájuk hektikus, egyszerűen képtelenek voltak a stabil, kiegyensúlyozott teljesítményre a pontvadászat során. Az elmúlt esztendőt vesztes városi rangadóval zárták, majd Kaká vezérletével nyertek a múlt héten az Atalanta ellen (3-0).
Idegenben felettébb sebezhetőek voltak Emanuelsonék: 1-4-4-es soruk elképesztő gyenge, csak a sereghajtó Cataniánál tudtak nyerni. Viszont legalább látványos ütközeteket vívtak távol a San Sirótól: 15-17-es túragólarányuk egyértelműen erre utal.
És akkor a keretről: Muntari még eltiltott, El Shaarawy kihagyja biztosan a mérkőzést, Birsa, Constant, Montolivo és Abate szerepeltetése kérdéses.
Az az érzésünk, hogy a Milan ma behúzza mindhárom pontot. A vendégek ugyan eddig nem kápráztatták el a drukkereiket – akiknek többsége el sem utazik a magas jegyárak miatt a mai meccsre -, ám ma nem hibáznak. Nálunk kettes e történet!

Hellas Verona-Napoli +2.5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Elképzelhetetlennek tartjuk, hogy e két brigád ne hozzon össze három gólt a mai összecsapáson!
Vélhetően a legoptimistább veronai drukkerek sem kalkuláltak azzal, hogy féltávnál kedvenceik az előkelő 5. pozíciót foglalják majd el a tabellán. Az újonc elképesztően tolja az idén: Andrea Mandorlini alakulata már 32 egységet számlál – igaz, ebből 24-et otthon gyűjtött be (8-0-1). Meglepetésre a Chievo ellen botlottak még decemberben. Hazai gólarányuk 19-8 – csak a városi derbin maradtak impotensek.
Idegenben eleinte döcögött a gépezet, ám legutóbbi két túrájukon négy egységet kasszíroztak: a cataniai vendégjáték pontot hozott, a múlt héten pedig nyertek Udinében. Összességében már 34 találatnál járnak, csak a Juve és a Napoli hintett több gólt náluk. A rutinos center, Luca Toni eddig meghálálta a bizalmat, már 9 gólnál jár, de Jorginhora (7) és Iturbére (5) sem lehet panasz. 13/5 a Hellas over/under mutatója.
A szakvezetés immár jó eséllyel kalkulálhat a középpályán Ciriglianoval, viszont Hallfredsson és Longo bevetése még kérdéses. Összességében tehát az alapcsapat rendben van, optimistán várhatják a sárga-kékek a déliek látogatását.
A Nápoly a 3. 39 egységgel, a Roma 41-nél, a Fiorentina 36-nál jár, tehát mindenképpen pontot, pontokat kell szerezniük a halványkékeknek, hiszen nagyon szoros az élmezőny – persze a Juve megint meglógott, de ezen annyira nem lepődünk meg.
Rafa Benitez tanítványai 5-1-2-es vendégsort tud felmutatni, ehhez 15-12-es gólarány párosul. Csak a Rómának és a Juvénak nem tudott betalálni vendégségben a brigád, ezeken a találkozókon kaptak ki Mertensék. Az iksz a szardíniai kiránduláson csúszott be (Cagliari 1-1).
November vége óta veretlen a Napoli, ekkor a Parma tréfálta meg Higuainékat a San Paolóban. Azóta három győzelem és két iksz jött össze. A BL-től balszerencsés körülmények között búcsúztak: hiába szereztek 12 egységet, az egymás elleni eredményekből az Arsenal és a Dortmund jött ki jobban. Így tavaszra maradt az EL…
A hispán szakember nem tud teljes kerettel nekivágni a veronai kirándulásnak, ugyanis Zuniga, Behrami, Mesto sérült, viszont Hamsik, Reina és Cannavaro visszatérésére van némi esély. A déliek kerete erős, tutira vesszük, hogy a félelmetes támadószekciójuk ma is eredményes lesz.
Két támadószellemű alakulat feszül egymásnak ma délután a Marc Antonio Bentegodiban. Az az érzésünk, hogy mindkét egység eredményes lesz a kilencven perc során, és akár a három gól is összejöhet. Mi legalább is ezt várjuk a meccstől: mindkét fél betalál és +2.5!

Olvasói sztorik