Hírek

Kettesekben bízva…

Ma a La Liga két mérkőzését vettük górcső alá. Elchébe és Vígóba látogatunk...

Elche-Sevilla 2(x)!

Gyenge formában van az újonc, a vendégek viszont jól tolják mostanság, ráadásul eltiltottjai is visszatérnek. Mindhárom pontot elhozhatják Baccáék!
Az utolsó “őszi” fordulót rendezik a hét végén Spanyolországban. A sokak által szinte biztos kiesőnek kikiáltott újonc egyelőre nincs a vonal alatt, igaz, egyre veszélyesebb vizekre eveznek a zöld-fehérek. Francisco M. Escriba Segura legénysége november végétől durva hullámvölgybe került, négy vereséget szedtek össze Manuék zsinórban – nem is csoda, hogy lecsúsztak a 16. pozícióba. Jelenleg 17 egység áll a nevük mellett, éppen eggyel több, mint a már kieső helyen lévő Celtának. Nyugalomról, hátradőlésről tehát szó sem lehet!
Odahaza, az Estadio Martínez Valero-ban 2-2-5-ös, gyengécske sort tudnak Perezék felmutatni, ehhez 6-10-es találati mutató párosul. Összességében is csak 16-szor voltak eredményesek a zöldek, így nem meglepő, hogy Corominas 3 találattal házi gólkirály lehet… A Valencia és az Espanyol kapitulált nála, viszont elgondolkodtató, hogy ötször nem tudtak gólt szerezni saját táboruk előtt.
Egyébként Corominas a klub hivatalos honlapján is nyilatkozott. A játékmester szerint nehéz sorozaton vannak túl, és többször a szerencse is elpártolt tőlük. A Sevilla ellen mindenképpen győzelmet vár el a gárdától, és mint kiemelte, erre minden esély megvan, hiszen motivált a társaság. Az esetleges erősítéseket Corominas támogatná, mondván, így még nagyobb lenne a verseny a csapatba kerülésért. Carles Gil, a zöldek 21 esztendős támadója azt emelte ki, hogy hazai környezetben kell sokat javítania a gárdának a teljesítményén – csak így lehet elérni majd a hőn áhított célt, a bennmaradást.
Ami a hiányzókat illeti: Botia, a rutinos bekk eltiltott, rajta kívül két középpályás és egy csatár is hiányzik majd.
A Sevilla Unai Emeryvel a kispadon vágott neki a bajnokságnak. Az andalúz gárda gyenge teljesítményt nyújtott a szezon első felében, igaz, a sorsolásuk is felettébb kemény volt. Aztán szép lassan rendezték soraikat a déliek, és november eleje óta nem is találtak legyőzőre! Pedig nem volt könnyű helyzetben a tréner, hiszen sérülés-, és eltiltás-hullám sújtotta a gárdát. Kétszer ugyanolyan összeállítással nem is tudta pályára küldeni brigádját Emery mester… Jelenleg a 7. pozíciót foglalják el, 18 fellépésen 29 egységet bezsebelve.
Vendégségben 3-3-3-as átlagos mérleget hoztak össze Rakiticék. A Barcánál, a Realnál és a Valenciánál kaptak ki, az Espanyolnál, a Granadánál és a Villarrealnál nyertek. És ami kiemelendő, hogy legutóbbi három túrájukról 9 ponttal tértek haza!
És végre szinte teljes kerettel vághat neki az ütközetnek a piros-fehér társulat! Csak az orosz Cherchysev sérült.
Eddig kétszer vizitáltak a sevillai legények Elchében! És lássunk csodát, mindkétszer nyertek! 1998-ban és 2000-ben is mindhárom pontot a vendégek zsebelték be.
Azt gondoljuk, hogy ezen a találkozón a lényegesen erősebb játékerőt képviselő Sevilla győzhet! Legrosszabb esetben is remivel kalkulálunk – tippünk tehát 2-es, esetleg egy iksszel megtámogatva!

Celta Vigo-Valencia 2(x)!

Vajon kitart a denevérek lendülete Pizzi mester vezetésével? Az otthon sebezhető vígói brigád ellen jó esélyt látunk!
A kiesés ellen küzdő halványkék együttes nem tud elszakadni az első régiótól. Luis Enrique együttese a forduló előtt kieső helyen állomásozott, 16 pontjából mindössze hetet szerzett a Balaidosban (1-4-4). A gyengécske hazai sor így áll össze: verte az Almeriát, ikszelt az Espanyollal, a Granadvával, az Osasunával és a Villarreallal, kirabolta az Elche, a Levante, a Barca és a Rayo.
Charlesék a Bernabeuban kezdték az idei esztendőt: sokáig jól tartották magukat a látogatók, ám a hajrában a fővárosiak bedarálták őket. 3-0 lett a vége…
A keret teljes, egy tartalék bekk nem bevethető.
Djokics távozása után kezd magára találni a Valencia. Pizzi jól mutatkozott be, a Levante elleni városi derbit magabiztosan nyerte meg a fehér-fekete sereg, majd a kupában az Atleticoval szemben is remizni tudtak Ricardo Costáék. A bajnokságban jelenleg a 8. helyen áll 23 ponttal – az élmezőnytől tekintélyes Jonasék lemaradása. A Mestallában még csak-csak jöttek az eredmények, viszont a túrákon rendre lebucizták Postigáékat. Mérlegük 2-1-5, gólarányuk 7-16 a túrákon. Csak a Getafénél és a Granadánál tudtak nyerni, az ikszet Bilbaóban érték el Piattiék.
A Valencia kerete csaknem teljes: Banega, a gárda egyik meghatározó középpályása sérült, így ő vélhetően kihagyja a találkozót.
Tavaly oda-vissza a Valencia nyerte a párharcot. És ma is bizalmat szavazunk a denevéreknek! Az az érzésünk, hogy a Pizzi mester adta lendület még kitart, és ez pontot, pontokat érhet a Valenciának! Tippünk tehát 2-es, egy laza iksszel megtámogatva!

Olvasói sztorik