Hírek

Francia kaland…

Ma a gall második vonalban vadásztunk tippeket...

Auxerre-Arles 1!

Erős otthon a hazai együttes, amely kupasikerrel kezdte az idei esztendőt. A középcsapatok küzdelméből a fehérek jöhetnek ki jobban…
A 19. fordulóra hangolnak a csapatok a gall második vonalban. Az egykor szebb napokat látott Auxerre jelenleg csak a középmezőnyben állomásozik – idegenbeli gyengélkedése miatt egyelőre nem is szövögethetnek merészebb álmokat Bernard Casoni tanítványai. 23 egységükből 21-et szereztek a Stade de l’Abbe-Deschamps-ban. Még veretlenek: 6-3-0-ás sorukhoz 16-4-es gólarány párosul. Nem élcsapatokkal ikszeltek, a tabella második felében állomásozó brigádok tudtak pontot menteni náluk.
A téli szünetre egy idegenbeli vereséggel mentek Ntepék, ám a 2014-es esztendő már sikerélménnyel kezdődött, ráadásul vendégségben! No jó, azért a Marcq nevezetű kiscsapatnál illett is nyerni a kupában. Viszont végre gólt, gólokat lőttek a fehérek, és meg sem álltak hatig! Nem szeretnénk túlmisztifikálni e dolgot, de az a társulat, amely kilenc bajnoki túráján mindössze háromszor talál be, azért annál lényeges kiemelni a gólzáport, legyen bárki is az ellenfél…
Örültek is sikernek a klubnál, ahol újabb sikerre készülnek. A csapatban nincs új sérült, egy sztenderd bekk nem bevethető, Cassoni mester erős kerettel várhatja a mai ütközetet. Friss hír a gárda háza tájáról, hogy Samed Kilicnek, a mindössze 17 esztendős francia utánpótlás-válogatott középpályásnak profi szerződést kínált a klub, amelyet a játékos alá is írt. Elméletileg tehát a fiatal játékmester is bevethető lesz az Arles ellenében.
Az Avignon-i alakulat mindössze két hellyel és egy ponttal előzi meg az Auxerre-t. A sárga-kékek abban mindenképpen hasonlítanak aktuális riválisukra, hogy pontjaik zömét odahaza húzzák be. A 25-ből mindössze hatot túráztak össze (1-3-5), Franck Dumas csapata csak Nimes-ben tudott nyerni. Az Arles gólaránya elképesztő: 14-12 – mindez 18 mérkőzésen! Idegenben mindössze 4-szer találtak be, viszont 8 kapott góllal meg is úszták a kirándulásokat.
A keret majdnem teljes lesz a mai csatában, mindössze egy középpályás küszködött betegséggel a hét elején.
Az előző kiírásban Auxerre-ben 2-1-re nyert a vendéglátó. És ma is bizalmat szavazunk az otthon erős fehér egységnek. Nem várunk gólzáport, de azért eggyel csak jobbnak bizonyulnak Hallerék!

Tours-Caen Mindkét fél betalál: IGEN!

Gólváltással kalkulálunk a gall II-es rangadón!
A francia második vonalról sok minden elmondható, de az mondjuk nem, hogy attraktív támadófutball és gólzáporos meccsek jellemeznék az ütközeteket. Ennek ellenére hőseink mégis eseménydús meccset produkálhatnak…
A Tours az 5. 29 ponttal, három egységgel lemaradva a feljutást jelentő dobgós pozíciótól. Hagyományosan erős otthon a gárda, jelenleg is veretlen (4-4-0), gólaránya hazai környezetben 18-10 – minden meccsen betalált saját közönsége előtt. Egyébként is remek a gárda támadójátéka, már 32 rúgott gólnál járnak Olivier Pantaloni fiai. Viszont a védekezés még mindig nem állt össze, ezt a 26 kapott gól bizonyítja… 12/6 a Tours over-under mutatója – ez is beszédes adat…
A klub honlapján elismerősen szólnak a riválisról, kiemelve azt, hogy a Caen tavaly alig maradt le a feljutásról, no és azt, hogy milyen erős kerettel dolgozhat Patrice Garande vezetőedző. A klub marokkói csatára, Youssef Adnane nagyszerű mérkőzést vár a mai randevútól, hiszen a két legjobb támadófutballt előadó brigád feszül egymásnak. Alapember nem hiányzik a világoskékeknél, így az elefántcsontparti házi gólkirály, a már kilenc találatot jegyző Kouakou is bevethető lesz ma este.
A Caen annak ellenére is mindössze a 8. a ligában, hogy az egyik legerősebb keret gyűlt össze a piros-kékeknél. A 27 pontjukból 10-et szereztek idegenben (3-1-5), gólaránya a túrákon 18-16. Valamennyi vendég fellépésén eredményesek voltak Duhamelék… Over-under mérlegük 13-5, tehát zömében eseménydús mérkőzéseket vívnak.
Egy kapus, egy védő és egy középpályás biztosan nem lesz ott Toursban – első kettő sérült, a korai légiós pedig az utánpótlás válogatottal készül.
Eddig háromszor ütköztek meg ebben a felállásban a csapatok: két 1-1-es döntetlen mellett egyszer a vendégek nyertek 3-2-re.
Azt gondoljuk, hogy e két csapat nem vált taktikát, azaz a támadásoké lesz a főszerep a mai kilencven perc során. Ennek megfelelően várunk mindkét oldalról legalább egy gólt, de akár a +2.5 is összejöhet.

Olvasói sztorik